ارائهی روش درمان قطعی ریزش مو به نام NFP ، همگام با به کارگیری آن در کشورهای پیشرفته صورت میگیرد و به نوعی، آخرین روش غیر جراحی با بالاترین کارآیی آزموده شده در درمان ریزش مو با استفاده از پلاکتهای خون و سلولهای بنیادی خود فرد است که در تکمیل روش PRP به بیماران عرضه میشود.
دکتر ماهور طباطبایی، از پیشکسوتان روش درمانی PRP در ایران که سالها قبل و در کلینیک تخصصی پوست و مو آراکس با ارائهی خدمات PRP در ایران برای اولین بار، تحولی جدید در زمینهی درمان ریزش مو را باعث شد، در زمینهی اهمیت این روش درمانی میگوید: «همه بیماران مبتلا به ریزش مو به هر علتی از جمله طاسی مردانه، طاسی در زنان، ریزشهای ارثی و حتی ریزش موهای سکهای که تاکنون به درمانهای دیگر جواب ندادهاند، کاندید درمان با متود NFP هستند.»
این پزشک در زمینهی مزایای این روش نسبت به روش PRP که سالهاست به عنوان یک درمان موثر شناخته میشود، میافزاید: «مزایای استفاده از NFP نسبت به تزریق PRP به تنهایی، هم در خصوص نتایج مضاعف و هم در کاهش تعداد دفعات انجام کار است، بطوریکه انجام یک بار NFP بیش از انجام دوبار PRP نتیجهبخش بوده و در بیمارانی که شرایط وخیمتری داشته و یا خواستار انجام تقویت بیشتر برای فولیکولهای مو هستند، در شروع و یا ادامهی درمانهای قبلی پیشنهاد میشود.»
طاسی و ریزش مو یک مشکل و عارضهی جهانی است که طبق آمار ۴۰% آقایان در سن ۴۰ سالگی و ۸۰% آنها در سن ۶۰ سالگی و در خانمها ۳۰ % در سن ۴۰ سالگی و ۴۵% در سن ۶۰ سالگی مبتلا به به این مشکل هستند. به گفتهی انجمن ریزش موی آمریکا، طاسی بر روابط بین فردی و همچنین زندگی حرفهای افراد مبتلا به آن تاثیر میگذارد و حتی بسیاری به دلیل این مشکل، زندگی شخصی و زناشوییشان تحت تاثیر قرار گرفته و در مواردی دچار افسردگی و بحرانهای روحی و مشکلات خانوادگی شدهاند.
دکتر ماهور طباطبایی دربارهی تاریخچهی راهکارهای درمانی این مشکل در دهههای اخیر و پیشرفتهای جدید میگوید: «در گذشته اعتقاد بر این بود که ریزش مو صرفا تحت تاثیر هورمون و ژنتیک است اما اخیرا به این نتیجه رسیدهایم که علت ریزش مو، مولتی فاکتریل (چند عاملی) است و عواملی مانند استرس، تغذیهی نامناسب، رژیم غذایی، استرسها و آلودگیهای محیطی، آب و هوا، تروما (مانند تصادف)، عمل جراحی، مهاجرت، برخی از داروها و برخی از بیماریها میتواند درکنار وجود زمینهی ارثی (ژنتیک)، موجبات ریزش مو را فراهم کند. تا همین اواخر روشهایی مانند داروی موضعی ماینوکسیدل، داروی خوراکی فیناستراید و روشهای جراحی کاشت مو، جزء درمانهای اصلی محسوب میشدند. اما با شروع قرن جدید راهکارها و روش های جدید همچون PRP نیز جهت درمان ریزش مو به کمک مراجعین آمده است. روشهای بازسازیکننده مانند PRP، ابتدا در درمان بافتهای آسیبدیدهی اسکلتی و مفاصل مورد استفاده واقع شد و پس از یک دهه ورود این روش به حوزهی پوست و مو، تحول عظیمی را در درمان بیماریهای پوست و مو بوجود آورد.»
در روش درمانی NFP، ترمیم مو با نانو چربی با خارج کردن (harvest) سلولهای چربی از بافتهای چربی خود فرد که معمولا روی رانها، باسن و یا شکم هستند تحت بیحسی موضعی انجام میشود. سپس سلولهای چربی پردازش و خالصسازی میشوند و برای تزریق به پوست سر آماده میگردند. این چربی مایع، دارای سطوح بالایی از سلول های بنیادی مزانشیمی(stem cell)، فاکتورهای رشد و بافت عروقی استرومایی است. همزمان با آمادهسازی نانوچربی، پلاکتهای فرد با یک خونگیری ساده - شبیه آنچه زمان آزمایش خون انجام می شود - همچون روش PRP مهیا شده و سپس هر دوی آنها توسط روشهای خاص ترکیب و به زیر پوست سر تزریق می گردد.
به گفتهی دکتر طباطبایی، با این روش پس از حداقل ۶ هفته از شروع درمان، بیمار میتواند شاهد بهبود قابل توجهی در تراکم موها، افزایش رشد و ضخامت مو و کاهش ریزش مو باشد.
گفتنی است روش درمان قطعی ریزش موی NFP هماینک در کلینیک آراکس عرضه شده که به عنوان پیشرو در ارائه خدمات پزشکی در دو دهه گذشته، جزء اولین مراکز گسترش و انجام روشهای نوین درمانی و زیبایی پوست و مو در ایران همچون PRP بوده است.