به گزارش همشهری آنلاین، محمد محمدی درباره روند شناسایی دانشآموزان بازمانده از تحصیل اظهار کرد: از زمانی که کار را به دست گرفتیم، ۲۰۴ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل بودند که در این راستا سامانه شهید محمودوند ایجاد شد و گام به گام به سمت جلو پیش رفتیم و امروز ۱۷۵ هزار ۵۷۴ کودک بازمانده از تحصیل باقی مانده و مابقی جذب شده اند.
وی افزود: آمار و اطلاعات سامانه شهید محمودوند هر چند روز یکبار به روزرسانی میشود، همچنین در چند روز گذشته هم حدود ۲۱ هزار و ۴۹ دانش آموز از میان ۱۷۵ هزار از بازماندگان از تحصیل باقی مانده تا نیمه اسفند ماه جذب شده اند که درحال ثبت اطلاعات آنها هستیم.
سرپرست دفتر آموزش پیش دبستانی و دبستان وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: هر دانشآموزی که شرایط جذب برای را داشته باشد، به چرخه آموزش بازمی گردانیم اما برخی از دانش آموزان فوت یا مهاجرت کردهاند که امکان جذب این افراد وجود ندارد.
محمدی یادآورشد: معاون اول ریاست جمهور و وزیر آموزش و پرورش بطور پیوسته گزارشات را بررسی میکنند و با قدرت پیگیر حق این دانش آموزان هستند.
وی همچنین درباره بیشترین نقاطی که بازمانده از تحصیل وجود دارد، خاطر نشان کرد: دانش آموزان بازمانده از تحصیل در همه نقاط کشور حتی در شهر تهران هم وجود داشت اما این موضوع مصداق محرومیت است و منطقهای نمیتوان بررسی کرد.
پوشش تحصیلی دوره ابتدایی در کشور ۹۸ درصد است
سرپرست دفتر آموزش پیش دبستانی و دبستان وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه امکان صفر شدن آمار کودکان بازمانده از تحصیل وجود دارد یا خیر، افزود: در هیچ جای دنیا نمی توان گفت این آمار صفر میشود اما همه تلاش می کنند که به صفر نزدیک شوند و کودکی از تحصیل باز نماند.
محمدی ادامه داد: اکنون پوشش جذب کودکان بازمانده از تحصیل معجزه آسا است در دوره ابتدایی پوشش ما با وجود محدودیتهای کرونایی و غیره بیش از ۹۸ درصد برای تحصیل دانشآموزان است.
وی تاکید کرد: اکنون در کلاس اول ابتدایی نسبت به سال گذشته بیش از یک و نیم نمره پوشش تحصیلی افزایش یافته است اما همچنان معتقدیم که حتی یک کودک بازمانده از تحصیل هم زیاد است.
به گزارش ایرنا، بازمانده از تحصیل به افراد در گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال گفته میشود که با وجود نیاز به آموزش به دلایل بسیاری در هیچ یک از مقاطع تحصیلی مشغول به تحصیل نیستند. در ۲ سال گذشته با توجه به تعطیلی فیزیکی مدارس و آموزش غیرحضوری دانشآموزان بر تعداد این بازماندگان از تحصیل افزوده شد.
براساس گفته مسئولان آموزش و پرورش ۶ پیش، بیشتر از ۲۰۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور شناسایی شدهاند که از این میان با توجه به طراحی سامانهای برای کودکان بازمانده از تحصیل، این موضوع شفاف شد.
در ابتدای اجرای طرح شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل، فهرست متولدین ۶ تا ۱۱ سال با فهرست ثبتنام دانشآموزان در سامانه «سیدا» (سامانه یکپارچه دانش آموزی) مقایسه شد.
در این راستا معصومه نجفی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش پیشتر به ایرنا گفته بود: با توجه به اطلاعات سامانه، برای همه دانشآموزان شناسایی شده در همه استانهای کشور افراد پیگیرکننده از آموزش و پرورش درنظر گرفته شده است و در واقع همه بازماندگان از تحصیل برای دوره ابتدایی پیگیرکننده دارند و برای بازگشت به چرخه آموزش پیگیریهای لازم انجام میشود.
وی افزود: همچنین تعدادی دیگر از این فرزندان در مکانهای دیگر مانند مدارس مسجدمحور تحصیل میکنند یا یک سری توسط خانواده آموزش میبینند. اکنون مسئله شفاف شده و این شفافیت در حل موضوع به ما کمک بسیاری کرده است.