بر اساس آخرین بخشنامه ابلاغ شده از سوی بانک مرکزی به ۲۰ بانک مختلف، تسهیلات ودیعه مسکن از ۴۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان در شهرهای مختلف پرداخت می‌شود که البته شرایطی دارد.

به گزارش همشهری آنلاین بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به تاریخ ۳۱ فروردین ماه سال گذشته، شرایط تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن را ابلاغ کرد. البته در ماه‌های خرداد و تیر سال ۱۴۰۱ جزییات بیشتری از این بخشنامه البته در قالب اصلاحیه منتشر شد. نهایتا این وام بر اساس آخرین ابلاغیه بانک مرکزی تا پایان شهریور ماه امسال پرداخت می‌شود.

بر این اساس ۲۰ بانک عامل برای پرداخت این وام مکلف شده‌اند تا دستورالعمل بانک مرکزی در این باره را اجرا کنند و مبلغ آن در تهران ۱۰۰ میلیون تومان، مراکز استان‌ها ۷۰ میلیون تومان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۰ میلیون تومان است.


از کدام بانک‌ها وام ودیعه مسکن بگیریم؟

بانک‌های ملی ایران، صادرات ایران، تجارت، سپه، ملت، رفاه کارگران، مسکن، پاسارگاد، پارسیان، گردشگری، آینده، اقتصاد نوین، خاورمیانه، سینا، سامان، شهر، کارآفرین، ایران زمین، موسسه اعتباری غیربانکی ملل و شرکت دولتی پست بانک موظفند بخشنامه‌های بانک مرکزی در این باره را اجرایی کنند و سقف تسهیلات تعیین شده را به متقاضیان در شهرهای مختلف پرداخت کنند.  البته در این میان هر بانک سهمیه‌ای از این تسهیلات تکلیفی دارد.


شرایط دریافت وام ودیعه مسکن

بر اساس آخرین بخشنامه‌ بانک مرکزی موضوع پرداخت این تسهیلات، سقف دوره بازپرداخت آن نهایتا پنج ساله و با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار پرداخت خواهد شد.

متقاضی باید دارای اجاره نامه رسمی یا ثبت شده در سامانه ثبت معاملات  املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری از تاریخ یکم فروردین ماه سال ۱۴۰۱ به بعد باشد. همچنین اطلاعات سکونت  و مالکیت متقاضی باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شده باشد.

همچنین فرد متقاضی و همسرش نباید مسکنی به نامشان باشد. اگر در هر زمان خلاف آن ثابت شود، از فرآیند پرداخت وام ودیعه مسکن حذف می‌شود و اگر این تسهیلات پرداخت شده باشد نیز متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم خواهد شد.

متاهل بودن از دیگر شرایط برای دریافت تسهیلات مذکور است اما در صورت مجرد بودن شرط سنی ۴۵ سال برای مردان و شرط سنی ۳۵ سال برای زنان در نظر گرفته شده است. همچنین اگر فردی این تسهیلات را در سال‌های قبل دریافت کرده باشد دیگر نمی‌تواند از آن استفاده کند.