اغلب اوقات انتخاب کاربران برای طراحی وب سایت، پلتفرم وردپرس یا استفاده از یک سایت ساز است. هر دو ابزار برای ساختن یک وب سایت فوق‌العاده، کافی و کاربردی هستند و هر کدام هم مزایای خاص خود را دارند؛ اما برای انتخاب هریک بهتر است هم وردپرس را به‌خوبی بشناسید و هم سایت سازها را.

ما در این مقاله مزایای وردپرس و سایت سازها را به شما می‌گوییم و تفاوت‌های آن‌ها را نیز مشخص می‌کنیم. همچنین کمک می‌کنیم تا بتوانید تصمیم بگیرید که کدام‌یک برای رفع نیازهای شما مناسب‌تر است. پس مطالعۀ این مقاله را از دست ندهید!

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای سایت (CMS) است که به کمک آن می‌توانید سایت یا وبلاگ دلخواه خود را طراحی کنید. کار با وردپرس آنچنان که فکر می‌کنید سخت نیست؛ اما اگر می‌خواهید با استفاده از آن یک وب‌سایت حرفه‌ای بسازید، باید به زبان‌های برنامه‌نویسی و طراحی وب مسلط باشید.

احتمالاً الان با خودتان می‌گویید که «حالا اگر این‌ها را بلد نباشیم تکلیف چیست؟» جواب ساده است:‌ یا باید برنامه‌نویسی یاد بگیرید یا اینکه از ابزار دیگری به نام «سایت ساز» استفاده کنید. در ادامه به شما می‌گوییم که سایت ساز چیست و چه تفاوتی با وردپرس دارد.

سایت ‌ساز چیست؟

سایت ساز همان‌طور که از اسمش پیداست به شما کمک می‌کند تا سایت خود به‌سرعت و با هزینۀ بسیار کم طراحی کنید؛ بدون اینکه لازم باشد برنامه‌نویسی یا طراحی وب یاد بگیرید یا حتی یک طراح وب استخدام کنید. سایت سازها هر چیزی را که برای طراحی یک سایت حرفه‌ای لازم داشته باشید، در اختیارتان می‌گذارند؛ از قالب‌های آماده سایت گرفته تا ابزارهای افزایش فروش.

سایت سازها برای اکثر افراد یک گزینۀ عالی برای طراحی وب سایت هستند؛ چون هم در هزینه و زمان طراحی سایت خود صرفه‌جویی می‌کنند و هم اینکه می‌توانند بدون وابستگی به طراح سایت هر تغییری را در سایت خود ایجاد کرده و قسمت‌هایی را به آن اضافه کنند.

اگر قصد دارید از یک سایت ساز برای طراحی فروشگاه اینترنتی یا وب سایت خود استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما سایت ساز و فروشگاه ساز وبزی است. وبزی با ابزارهای پیشرفته‌ای که در اختیارتان می‌گذارد، امکان ساخت یک سایت منحصر به فرد و متناسب با سلیقۀ خودتان را به شما می‌دهد.

وردپرس و سایت ساز چه فرقی با هم دارند؟

حالا که با تعریف وردپرس و سایت ساز آشنا شده‌اید، می‌خواهیم دقیق‌تر بگوییم که آن‌ها با هم چه فرقی دارند:

1. سادگی

برخی کاربران معتقدند که کار با سایت سازها آسان‌تر از کار با وردپرس است. البته این موضوع برای کاربران مبتدی بیشتر به چشم می‌آید تا کاربران حرفه‌ای. به همین دلیل هم نمی‌توانیم خیلی قرص‌ومحکم بگوییم که کار با وردپرس دشوار است. از طرفی برای کار با وردپرس به دانش فنی بیشتری نسبت به کار با سایت سازها نیاز دارید و یادگیری آن نیز کمی بیشتر از یادگیری کار با سایت سازها زمان می‌برد؛ اما خروجی حرفه‌ای‌تری هم دارد. با این حال اگر نمی‌خواهید زمان زیادی را صرف یادگیری طراحی وب سایت کنید، توصیه می‌کنیم از یک سایت ساز مثل وبزی استفاده کنید. بهتر است این‌طور بگوییم که راهی آسان‌تر از ساختن سایت با وبزی پیدا نمی‌کنید! حالا چرا؟

چون طراحی سایت با وبزی به آسانی کشیدن و رهاکردن کلیک ماوس است. در واقع وبزی مبتکرانه‌ترین نرم‌افزار سایت ساز درگ اند دراپ (Drag and drop) است که با کمک آن می‌توانید هر چیزی را که در سایت خود می‌خواهید سفارشی‌سازی کرده و تغییر دهید. ضمن اینکه با کارهایی مثل قراردادن ویدیو در بک‌گراند، ساخت انیمیشن‌های مختلف، ایجاد افکت‌های متنوع برای گالری و… می‌توانید یک سایت مدرن برای خودتان بسازید.

2. انعطاف‌پذیری

هم با وردپرس و هم با سایت سازها می‌توانید هر وب‌سایت یا فروشگاهی که دوست دارید برای خودتان طراحی کنید؛ اما به نظر می‌رسد که با وردپرس، انعطاف‌پذیری و امکانات بسیار بیشتری در اختیارتان قرار می‌گیرد.

اول از همه، وردپرس افزونه‌های متنوعی (Plugin) را به کاربرانش ارائه می‌کند. هریک از این افزونه‌ها ویژگی و قابلیت جدیدی را به وب‌سایت شما اضافه می‌کنند.

نصب بسیاری از افزونه‌های وردپرس رایگان است؛ اما باید مراقب باشید که به سایت شما آسیب نزنند. برای اینکه پلاگین‌های سالمی روی سایت خود نصب کنید، باید در زمان نصب به تعداد نصب پلاگین مدنظرتان و آخرین تاریخ به‌روزرسانی آن توجه کنید. همچنین برای وردپرس قالب‌های (Theme) متنوعی وجود دارد که به‌صورت رایگان یا پولی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اغلبِ این غالب‌ها تجربۀ کابری مناسبی ارائه می‌کنند و برای نمایش وب‌سایت در موبایل نیز بهینه شده‌اند.

در آن‌طرفِ ماجرا، برای ساخت سایت با سایت سازهایی مثل وبزی از همان اول می‌توانید قالب دلخواه خودتان را از میان قالب‌های متنوعی که در اختیارتان قرار می‌گیرد انتخاب کنید و در ادامه آن را به شکلی که دوست دارید، تغییر دهید.

در وبزی قالب‌های متنوعی مثل قالب‌های فروشگاهی، شرکتی و شخصی وجود دارد که نیاز شما را به‌خوبی برطرف می‌کند. هریک از قالب‌ها فقط نقطه‌ای برای شروع هستند و شما می‌توانید ظاهر آن را متناسب با سلیقۀ خودتان به‌طورکامل تغییر دهید. باز هم تأکید می‌کنیم که اینجا برخلاف وردپرس برای ایجاد تغییر در قالب خود، نیازی نیست کدنویسی یا دانش خاصی را یاد بگیرید. فقط کافیست که کار با ماوس را بلد باشید! همچنین لازم است بدانید که تمامی قالب‌های وبزی به‌طور خودکار برای نمایش وب‌سایت در موبایل و تبلت نیز بهینه شده‌اند و وب‌سایت شما به بهترین شکل در این ابزارها نمایش داده می‌شود.

اگرچه وردپرس گزینه‌های بسیار بیشتری نسبت به سایت سازها دارد، اما ایجاد تغییرات روی وب‌سایتی که با وردپرس ساخته شده، سخت‌تر و زمان‌برتر از ایجاد تغییرات روی وب‌سایتی است که با یک سایت ساز طراحی شده است.

وردپرس یا سایت ساز؟ کدام را انتخاب کنم؟

حالا که فرق وردپرس با سایت ساز را بهتر متوجه شده‌اید، وقت آن رسیده که یکی از این دو ابزار را برای ساخت سایت خود انتخاب کنید؛ اما قبل از اینکه تصمیم خود را نهایی کنید پیشنهاد می‌کنیم سؤالات زیر را از خودتان بپرسید تا بهتر بتوانید انتخاب کنید.

1. برای ساخت وب سایت خود چقدر زمان دارید؟

اگر برای ساختن سایت خود فرصت کافی دارید و می‌خواهید حسابی روی طراحی آن وقت بگذارید، بهتر است از وردپرس استفاده کنید. اگر هم می‌خواهید به‌سرعت یک سایت راه‌اندازی کنید، سایت‌ ساز انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

2. سطح دانش فنی شما چقدر است؟

برای کسی که دانش فنی کمی دارد، وردپرس ممکن است کمی سخت باشد؛ چراکه چیزهای زیادی وجود دارد که باید برای کار با آن یاد بگیرد. اما با استفاده از یک سایت ساز حتی افرادی که دانش فنی کمی دارند هم می‌توانند در کم‌ترین زمان ممکن یک وب‌سایت برای خودشان بسازند.

3. چه هدفی دارید؟

اگر به‌دنبال ساخت سریع یک وب‌سایت هستید و نمی‌خواهید زمان زیادی را برای سفارشی‌سازی آن صرف کنید، بهتر است از یک سایت ساز استفاده کنید. با این حال، اگر به دنبال امکانات بیشتری هستید و مشکلی ندارید که برای یادگیری ابزارها وقت بگذارید، وردپرس انتخاب بهتری خواهد بود.

به طور خلاصه، اگر می‌خواهید در سریع‌ترین زمان ممکن یک وب‌سایت بسازید و همچنین نگران به‌روزرسانی یا نگهداری وب‌سایت خود نباشید، بهتر است از سایت ساز استفاده کنید. اگر هم می‌خواهید گزینه‌ها و ویژگی‌های بیشتری داشته باشید و با صرف زمان بیشتر برای مدیریت وب‌سایت خود مشکلی ندارید، وردپرس را انتخاب کنید.