به گزارش همشهری آنلاین، شک مانند یک خوره رابطه را ویران میکند و مانند موریانه کم کم و از ریشه زندگی را از نابود میکند. معمولا افراد شکاک در رابطه زناشویی از خیانت میترسند و به همین دلیل رفتارهای کنترل گرایانهای نسبت به همسر خود پیدا میکنند. اما غافل از اینکه خود شک به همسر میتواند اثرات مخرب و جبران ناپذیری بر رابطهتان بگذارد. در واقععدم اعتماد شما به همسرتان باعث رفتارهای دور از احترام همراه با تحقیر و سرزنش نسبت به همسرتان میشود و برای ارتباطتان دردسر آفرین میشود.
برای رسیدن به پاسخِ پرسشی با این مضمون که چطور ریشه شک را در روابط زناشویی بخشکانیم؟ و چنین گزاره رایجی «چند وقتی است که همسرم به من مشکوک است. مدام سوال می پرسد و وقتی بیرون میروم صد بار زنگ می زند، مدام تلفنم را چک میکند، نمیدانم چطور شک او را برطرف کنم.» ادامه مطلب را بخوانید.
به قول و قرارتان عمل کنید
برای پاسخ به این سوال به سراغ دکتر «سجاد کریمان مجد» روانشناس و متخصص خانواده رفتیم. دکتر «کریمان مجد» میگوید: «در ابتدا باید بدانیم که این آقا یا خانم چه رفتار و اقدامی داشتهاند که همسرشان مشکوک شده اند. مثلا با همسرشان قول و قراری گذاشتند، اما خلاف آن انجام داده اند؟ یا عمدا یا سهوا دروغ یا پنهانکاری از همسرشان داشتند؟
از ایجاد موقعیت شک پیشگیری کنید | صمیمیت رابطه را بالا ببرید
این روانشناس و متخصص خانواده به راهکارهای جلوگیری از به وجود آمدن شک بین زوجین اشاره میکند و میگوید: برای اینکه دچار مشکل شک نشویم باید از از ایجاد موقعیت شک در زندگی مشترک پیشگیری کنیم. و درصد صمیمیت رابطه را به قدری بالا ببریم که احساس امنیت کنیم و قول و قرارمان را زیر پا نگذاریم.
دروغ یا پنهان کاری ممنوع
کریمان مجد در ادامه میگوید: راستگویی و صداقت در هر موضوعی موجب پیشگیری از شک میشود. همچنین در نظر داشته باشیم که اگر موضوعی خلاف نفع ما بود و حتی اگر باعث آسیب رسیدن به خودمان هم میشد، باز هم به هیچ عنوان دروغ نگوییم و هیچ چیز پنهانی با همسرمان نداشته باشیم. هرچقدر صمیمت در رابطه بیشتر باشد، راحتتر میتوان این شک را مدیریت و برطرف کرد و در نهایت از رابطه زناشویی مراقبت کرد».