به گزارش همشهری انلاین به نقل از رویترز دو گروه در حال نبرد یعنی ارتش سودان و گروه شبهنظامی «نیروهای حمایت سریع» (RSF) یکدیگر را به حمله به یک کاروان از اتباع فرانسوی متهم کردند که به گفته این گروهها در جریان آن یک فرد فرانسوی زخمی شد. وزارت خارجه فرانسه که قبلا تخلیه کارکنان دیپلماتیک و شهروندانش را از سودان اعلام کرده بود، هنوز در این مورد اظهارنظر نکرده است.
ارتش سودان همچنین RSF را به حمله و غارت یک کاروان قطری که به سوی بندر سودان در حال حرکت بود، متهم کرده است. دوحه هنوز درباره این حادثه اظهارنظری نکرده است.
مصر هم گفته است یکی اعضای هیئت دیپلماتیکش در سودان در نتیجه اصابت گلوله زخمی شده است، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به طور موقت عملیات در سفارت این کشور در خرطوم را معلق کرد، اما در تعهدش به مردم سودان پافشاری کرد و دوباره خواستار برقراری آتشبس شد که تا به حال مورد توجه قرار نگرفته است.
تصاویر زنده تلویزیونی دود غلیظی را بر فراز خرطوم پایتخت سودان و شهرهای مجاورش، بحری و ام درمان نشان میداد و همزمان صدای تیراندازی در برخی از مناطق همچنان طنینانداز بود.
نبرد در خرطوم و سایر بخشهای سودان در ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین)، چهار سال پس از سرنگونی عمر البشیر، حاکم مطلقه طولانیمدت سودان در یک قیام مردمی رخ میدهد و تا به حال به کشته شدن بیش از ۴۰۰ نفر انجامیده است.
ارتش سودان که در حال ستیز با گروه شبهنظامی RSF است قبلا در سال ۲۰۲۱ با همکاری یکدیگر کودتایی را ترتیب دادند، اما ضمن مذاکرات بر سر طرحی برای تشکیل یک دولت غیرنظامی و ادغام RSF در نیروهای مسلح کارشان به نزاع انجامید.
ارتش سودان به فرماندهی عبدالفتاح البرهان و RSF به ریاست محمد حمدان داگالو مشهور به «حمتی» در رعایت آتشبسی که تقریبا هر روز بر سر آن توافق میشود، از جمله یک آتشبس سهروزه به مناسبت عید فطر از روز جمعه ناکام ماندهاند.
نبرد شدید در اطراف پایگاههای ارتش در مرکز خرطوم و فرودگاه که به علت زدوخوردها بسته شده است و در دو روز گذشته در شهر بحری، در مجاورت خرطوم ادامه یافته است که ارتش در آن از نیروهای زمینی و نیز حملات هوایی برای عقب راندن نیروهای RSF استفاده کرده است.
RSF روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهایش بوسیله حملات هوایی در منطقه کافوری شهر بحری هدف قرار گرفتهاند و چندین نفر از آنها «کشته و زخمی شدهاند.»
سقوط سودان به ورطه جنگ که طرحها برای بازگرداندن حکومت غیرنظامی را مختل کرد، یک کشور از قبل دچار محرومیت را در آستانه یک مصیبت انسانی قرار داده است و باعث نگرانی درباره بروز منازعهای گستردهتر شده است که میتواند پای قدرتهای خارجی را هم به میان بکشد.
بالا گرفتن پیکارها میتواند به شتاب بخشیدن هجوم نومیدانه بسیاری از ساکنان خرطوم برای فرار از این شهر بینجامد که روزها است در خانههایشان یا در مناطق زیر بمباران گیر کردهاند و پیکارجویان در خیابانها جولان میدهند.