به گزارش همشهری آنلاین، ناوهواپیمابر «فوجیان» چین را که سال گذشته وارد نیروی دریایی این کشور شد، میتوان اوج فناوری چین در حوزه دریایی دانست، به طوری که به خوبی قابلیت رقابت با پیشرفتهترین ناوهای هواپیمابر آمریکا را دارد.
به نوشته وبگاه دیفنس عربیک، چین با راهاندازی جدیدترین ناو هواپیمابر خود به نام «فوجیان» که با سیستم «منجنیق الکترومغناطیسی» شناخته میشود، توانسته نیروی دریایی خود را به شکل قابل توجهی توسعه دهد. این فناوری موجب میشود تا هواپیماها ضمن حجم زیادی سوخت، مقادیر بیشتری مهمات را حمل کنند.
طبق این گزارش، ناو فوجیان را میتوان ستون فقرات برنامههای جاه طلبانه چین دانست. این ناو هواپیمابر میتواند هواپیماهای جنگی با بال تاشو، هواپیماهای بدون سرنشین بال ثابت و هواپیماهای هشدار دهنده و کنترل اولیه را حمل کند. پس از راهاندازی این ناو هواپیمابر، چین پس از آمریکا دومین کشور جهان است که از روش منجنیق الکترومغناطیسی برای برخاست هواپیما از عرشه کشتی استفاده میکند. این تحول یک گام فنی رو به جلو نسبت به فناوری های قدیمی است که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون استفاده میشود.
دیفنس عربیک در ادامه نوشت: «اگرچه هدف نهایی نیروی دریایی چین گسترش نفوذ خود در سراسر جهان است، اما شبکه تلویزیونی CCTV چین مدعی است که ساخت ناوهای هواپیمابر بیشتر برای فعالیت در آبهای اطراف این کشور ساخته شده است. از اینجا میتوان استنباط کرد که چین میخواهد خود را به عنوان یک قدرت جهانی نشان دهد و در عین حال برای تقویت قدرت دریایی خود در آبهای نزدیک به چین تلاش میکند».
این ناو در ژوئن ۲۰۲۲ به آب انداخته شد و نسل سوم ناوهای هواپیمابر چین شناخته میشود. «فوجیان» با طول ۳۲۰ متر و عرض ۷۳ متر توانایی رقابت با نمونههای آمریکایی را دارد. پیش از فوجیان، ناو «شاندونگ» در سال ۲۰۱۹ و ناو «لیائونینگ» در سال ۱۹۹۸ که از اوکراین خریداری شده و بازسازی شده بود، وارد نیروی دریایی چین شد.