علی نصیری در گفت وگو با همشهری آنلاین با اشاره به اینکه این تعداد از سولههای مدیریت بحران نیمی ازمجموع سولههای شهر را شامل میشود، افزود: سولههای مدیریت بحران شهر، سالها قبل به شرط اینکه از این فضا صرفا در شرایط طبیعی و فقط برای جبران فضاهای ورزش بانوان استفاده شود، در اختیار این سازمان قرار داده شده اما متاسفانه این فضاها به عنوان سرمایههای تهران به نوعی به مالکیت سازمان ورزش درآمده و عملا استفاده از آنها در زمان بحران ناممکن است.
این مدیر ارشد شهری تهران ادامه داد: در دنیا استفاده دوگانه از سوله بحران و یا فضایی که مخصوص شرایط اضطراری است، موضوع عجیبی نیست. بر همین اساس ما هم قائل به این هستیم که فضاهای مازاد مدیریت بحران در زمانهایی که خودمان تمرین، مانور و آموزش نداریم و یا گروههای دوام و سایر دستگاههای امدادی در این فضاها کارهای ستادی شان را انجام نمیدهند، میتوانند استفاده دوگانه ورزشی و مدیریت بحران داشته باشند. اما استفاده ورزشی نباید به نحوی باشد که در این فضاها دستگاه های سنگین ورزشی مستقر شود و در زمان وقوع حوادث که به این سوله ها نیاز است، نتوان آنجا را سریعا تغییر کاربری داد.
نصیری با بیان اینکه مالکیت این سولهها باید متعلق سازمانی باشد که آن را ایجاد کرده است، اضافه کرد: سازمان ورزش ممکن است برای خودش سوله ورزشی بسازد و مالکیتش هم برعهدهاش باشد اما به هرحال باید استفاده دوگانه طوری باشد که در زمان بحرانهایی مثل زلزله بتوانیم بلافاصله از آن استفاده کنیم. سولهای که به منظور مدیریت بحران ساخته شده، نباید مالکیتش در اختیار سازمان ورزش و یا دیگر سازمانها باشد. مالکیت این فضاها باید در کنترل سازمان مدیریت بحران باشد تا در زمان هایی که کاربردی ندارد از مازاد ظرفیتشان از آنها استفاده شود.
قرار بود استفاده ورزشی از سوله ها رایگان باشد
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: این سوله ها سالها پیش برای حمایت از زیرساختهای ورزش بانوان در اختیار سازمان ورزش قرار گرفت. در واقع هدف این بود که صرفا بانوان بتوانند در ساعات آزاد در این فضاها ورزش کنند اما این سولهها را بعد از ظهرها هم در اختیار آقایان قرار دادند.
او با اعلام اینکه متاسفانه زیرساختها و تاسیسات سولههای مدیریت بحران شهر طی این سالها که صرفا کاربری ورزش پیدا کرده و از دست سازمان مدیریت بحران خارج شده، به دلیل رسیدگی نکردن، آسیبها و خسارتهای مهم و جدی دیده اند. به نوعی که هر سوله دست کم و طبق برآوردها به ۴ میلیارد تومان هزینه برای بازسازی تاسیسات و زیرساخت ها نیازدارد.
بی توجهی به مصوبه شورا و دستورات شهردار
نصیری با اشاره به تلاشها برای بازپس گیری سولهها از سازمان ورزش شهرداری گفت: علاوه بر دستور صریح شهردار تهران، مصوبه شورای شهر را هم برای تخلیه سولهها داریم ؛ با این حال هنوز این دستور اجرا نشده است.
او افزود: شب قبل از زلزله اخیر در ملارد، این موضوع را با آقای زاکانی شهردار تهران مطرح کردم که شهردار تهران باز هم دستور صریح برای رسیدگی داد. ما با جدیت این موضوع را دنبال میکنیم و امیدواریم که مکاتبه جدیدی که قرار شد با دکتر زاکانی شهردار تهران داشته باشم، تعیین تکلیف نهایی صورت بگیرد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در حال حاضر به دلیل اینکه مالکیت سولههای شهر در اختیار سازمان ورزش است و پرسنل و نگهبانان این سازمان در آنجا مستقر هستند، در شرایط بحرانی و اضطراری به مشکل بر خواهیم خورد. تا بخواهیم مکاتبات اداری را برای تخلیه و آماده سازی سوله انجام دهیم، زمان طلایی و لحظات حیاتی را از دست میدهیم. برای همین امیدواریم سازمان ورزش هم با توجه به اینکه شهر تهران مستعد زلزلههای متعدد و حوادث بزرگ است، مسئولیت پذیرانه تر عمل کرده و پای کار بیایند.
آسیب جدی زیرساخت های سوله های شهر
نصیری تاکید کرد: البته اگر مالکیت این سوله ها بار دیگر به سازمان مدیریت بحران واگذار شد، به این معنی نیست که ما در شرایط عادی استفاده ورزشی را در آن ممنوع کنیم و کاربری دوگانه میتوانند داشته باشند. در برخی روزهایی که شرایط، بحرانی نیست، باید در این اماکن تمرین و آموزش آماده سازی و همچنین دپوی اقلام امدادی مطابق استانداری که تعریف شده، انجام شود تا در صورت نیاز بتوانیم سریعا و ضربتی و با فوریت، این سوله ها را آماده کنیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در صورتی که این سولهها را از سازمان ورزش تحویل بگیریم، طبق برنامه زمان بندی سه ساله قرار است آنها را بازسازی کنیم. این کار هم باید با تعیین اولویت و با توجه به بودجه ای که در اختیارداریم، صورت بگیرد.
تعمیر هر سوله ۴ میلیارد هزینه داد
نصیری بیان کرد: بودجه بازسازی این سوله ها بر اساس قیمتهای سال قبل به سازمان مدیریت بحران تخصیص داده شده است؛ بنابراین با توجه به رشد قیمت ها امیدواریم شورای اسلامی شهر تهران نسبت در اصلاحیه بودجه این موضوع را درنظر بگیرد و مساعدت کند که ما بتوانیم در وهله نخست و بر اساس، دستور شورا و شهردار تهران و معاون دادستان سوله ها را تحویل بگیریم و بعد از تحویل کار بازسازی را شروع کنیم. البته سازمان ورزش هم موظف است در این زمینه وظایفش را انجام دهد. طبق برآوردها هر سوله نیازمند ۴ میلیارد تومان بودجه برای تعمیر و آماده سازی است.
این مدیر شهری پایتخت در پایان از بهره برداری ۴ سوله جدید در سال جاری خبر داد و گفت: با افتتاح این فضاهای جدید تعداد سوله های مدیریت بحران تهران به ۱۰۵ سوله افزایش می یابد.