به گزارش همشهری آنلاین، ساخت کمربند سبز تهران که تاکنون ۳۷سال طول کشیده در مراحل پایانی قرار دارد و در کمتر از ۲۲ماه پیشرو بزرگترین طرح حفاظت از محیطزیست تهران به پایان میرسد. میزان پیشرفت این طرح هماکنون ۹۲درصد است. نکته حائز اهمیت اینکه پیشرفت این طرح طی ۳۵سال و ÷یش از مدیریت شهری ششم ۴۳۲۵۰هکتار بوده است؛ درحالیکه طی سال گذشته و سال پیشرو این طرح ۱۳.۵درصد پیش میرود و سال آینده سال پایانی ساخت این کمربند خواهد بود.
طراحی طبق استانداردهای محیط زیست
علیمحمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران: در طراحی کمربند از گونههای مقاوم با شهر تهران بهره میگیریم. پیشتر آبیاری با تانکر انجام میشد، ولی در حال حاضر آبیاری قطرهای مورد استفاده قرار میگیرد. طبق استانداردهای طراحیشده محیطزیستی، در هر هکتار از طرح جنگلکاری کمربند سبز شهر تهران ۴۰۰ تا ۶۰۰درخت کاشت میشود؛ البته این تعداد با توجه به نوع درخت مثمر و غیرمثمر تغییر میکند. بدینترتیب با سرعتدهی به طرح، تا اسفند سال آینده ۵۰هزار هکتار طرح کمربند سبز شهر تهران به اتمام خواهد رسید. به این ترتیب، علاوه بر جلوگیری از تصرف و انجام ساختوسازهای غیرمجاز در این اراضی، کریدورهای ورود بافت شهر تهران نیز حفظ میشود.
اهمیت کمربند سبز تهران
حسین نظری، معاون خدمات شهری شهرداری: اگر در کمربند تهران جنگلکاری نشده بود، اکنون ساختمانها اطراف شهر را گرفته بودند. پرونده کمربند سبز شهر تا سال ۱۴۰۳ بسته میشود. اگر سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران زحمت نکشیده بودند و این درختان در این منطقه کاشته نمیشدند، به جای این درختان، ساختمان و تاسیسات مختلفی احداث میشد. این کمربند خاصه در شمال شرق پایتخت کریدور خروجی هوای تهران است و هرقدر ساختوساز کمتر باشد، هوا سالمتر خواهد شد. کمربند سبز تهران هم محافظ شهر است. در این زمینه باید از همراهی نهادهای کشوری و لشکری برای تکمیل طرح کمربند سبز شهر تهران قدردانی کنیم.