به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از گیزموچاینا، در فاصله ۲۵ سال نوری از ما، منظومه ستارهای فمالحوت قرار دارد. سرزمین عجایب ستارهای که پر از شگفتیها و اسرار است. برای سالها، ستارهشناسان مجذوب فمالحوت بودند و اکنون به لطف تلسکوپ فضایی جیمز وب، ما در حال دستیابی به اطلاعات بیشتری از آن هستیم. در مطالعهای که اخیرا، در «Nature Astronomy» منتشر شده است، تیمی از دانشمندان از دانشگاه آریزونا و آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا نشان دادند که فمالحوت بسیار پیچیدهتر از آن چیزی است که ما قبلا فکرش را میکردیم.
اطراف فمالحوت ۴۴۰ میلیون ساله، کمربندی از آوارهای ستارهای قرار دارد که دانشمندان از سال ۱۹۸۳ درباره آن میدانستند. با این حال، چیزی که آن ها انتظار کشفش را نداشتند، وجود سه کمربند مجزا بود. درونیترین کمربند قابل مقایسه با کمربند سیارکی منظومه شمسی است، اما بسیار گستردهتر از آن است و از حدود هفت واحد نجومی تا حدود ۸۰ واحد نجومی بیرون از ستاره کشیده شده است. این تقریبا ۱۰ برابر گستردهتر از آن چیزی است که ستارهشناسان قبلا پیشبینی میکردند.
جذابترین کشف، دومین کمربند سیارکی است که در خارج از کمربند داخلی سیارکها قرار دارد. این کمربند ۲۳ درجه در مدار ستاره کج شده است، که یک جنبه واقعا منحصر به فرد از منظومه را نشان میدهد. به گفته نویسنده اصلی این مطالعه، آندرس گاسپار، کمربند کج شده میتواند نتیجه وجود سیاراتی در مدار فمالحوت باشد که ستارهشناسان هنوز کشف نکردهاند.
جورج ریکه، یکی از اخترشناسانی که در این مطالعه شرکت داشت، منظومه فمالحوت را به یک رمان اسرارآمیز تشبیه میکند. او میگوید چندان دور از ذهن نیست که بگوییم احتمالا یک منظومه سیارهای بسیار جالب در اطراف ستاره وجود دارد.
حسگرهای مادون قرمز جیمزوب جزئیات بیسابقهای را در مطالعه ترکیب و توزیع مدارهای اطراف فمالحوت در اختیار اخترشناسان قرار میدهند. این تلسکوپ ما را قادر میسازد تا عمیقتر در اسرار فمالحوت کاوش کنیم و سیاراتی را که مسئول ساختار کمربند عجیب و غریب این سیستم هستند، کشف کنیم.