به گزارش همشهری آنلاین، الیشا گونوذ اتیس آمریکایی مخترع آسانسور است، او کسی است که با اختراع این وسیله موجب شده تا فکر ساختن بزرگترین برجها و آسمانخراش در سر معماران و مهندسان بیفتد، در غیر اینصورت چه کسی توان آن را داشته که از پلههای یک برج بلند مرتبه بالا و پایین برود!
آسانسور وسیلهای برای رفاه همگان است با این وجود گاهی شاهد خرابی این وسیله و در نهایت گیر افتادن و یا سقوط آن هستیم که این مسائل تاکنون حوادث و عواقب ناگواری را به بار آورده است. به همین دلیل این سوال در ذهن هرکسی ممکن است پیش بیاید که وقتی الیشا گونوذ اتیس آمریکایی- مخترع آسانسور- فکری به حال ایمنی این دستگاه نکرده؟ این دستگاه که برای پاسخگویی به تنبلی ذاتی انسان و فرار از «پله» ساخته شده، ساختمان سادهای دارد.
هر آسانسور یک ترمز فوق العاده قوی دارد که در مواقع عادی همیشه فعال است و ایستادن آسانسور در هر طبقه، به دلیل وجود همین ترمز است. ترمز دیگری هم وجود دارد که پشتیبان اولی محسوب میشود وبرای احتیاط نصب شده؛ یعنی وقتی که سرعت آسانسور از مقدار تعیین شده بیشتر شود یا اینکه کابلهای حملکننده، شل شده باشند فعال میشود و به صورت مکانیکی جلوی حرکت را میگیرد.
این ترمز دوم به برق هیچ ارتباطی ندارد ومیتواند در زمان قطعی برق هم عمل کند. چهار ضربهگیر هم به چهارچوب آسانسور وصل هستند که معمولا از جنس فنریاند و خاصیت ارتجاعی دارند. زمانیکه آسانسور از حد تعیین شده پایینتر بیاید، به ضربه گیرها برخورد میکند و ضرب آن تا حدودی گرفته میشود. این الگوی ساده یک آسانسور است اما معمولا مشکل زمانی پیش میآید که برق قطع شود یا نقص فنی در آسانسور به وجود بیاید.
اگر قطعات و اهرمهای آسانسور سالم باشند، میشود در ۱۵ دقیقه همه خرابیها را تعمیر کرد. اگر روزی روزگاری، آسانسور شما هم دچار مشکل شد و عزیزانتان درآن گیر افتادند، سری به پشتبام و تجهیزات دستگاه بزنید. اهرمی مخصوص در جعبه تاسیسات این دستگاه وجود دارد که با حرکت آن، کابین به نزدیکترین طبقه میرسد و آنجا توقف میکند.