همشهریآنلاین_فتانه احدی: عضو کمیسیون صنایع و معادن و نماینده فارس درباره موضوع واگذاری خودرو به نمایندگان مجلس گفت: من خودرویی نگرفتهام و از این موضوع هم اطلاعی ندارم. با توجه به اینکه از جزئیات و صحت و سقم آن هم اطلاع ندارم که در چه شرایطی این اقدام صورت گرفته، چه کسی واگذار کرده است و آیا قانونی بوده است یا خیر. در چند روزی که رسانه ای شد من هم مثل مردم جامعه و برخی از نمایندگان مجلس متوجه آن شدم، هنوز هم این قضیه در هاله ای از ابهام است. برخی معتقدند خودرویی نگرفته اند، برخی نظر دیگری دارند و میگویند که گرفتهاند. بازرس ویژه رئیس جمهور سخنانی گفتند و بعد تکذیب کردند.
حجت الله فیروزی افزود: هیات نظارت بر رفتار نمایندگان گفتهاندکه هیچ اطلاعات دقیق و حتی اسامی هم به ما ندادهاند که چنین چیزی بوده یا نبوده است.
این نماینده ادامه داد: هم هیات نظارت بر رفتار نمایندگان عنوان میکنندکه مستندی ندارند، هم بازرس ویژه رئیس جمهور به نوعی اظهارات اولیه خود را تکذیب کردهاند و هم رئیس مجلس اظهار کرده است که اطلاعات دقیق ندارد و برای رسیدن به اطلاعات جدیدتر وکاملتر موضوع را به کمیسیون اصل ۹۰، حراست و هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس ارجاع داده است. آقای نیکزاد نایب رئیس مجلس که رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس هستند که اساس این موضوع را تایید نکردند و گفتهاند که ما اطلاعی نداریم.
فیرزوی بیان کرد: تاکنون عملا اطلاعات دقیق درباره این موضوع داده نشده است اما استناد به آنچه در جامعه مطرح است، تعدادی از نمایندگان که آن تعدادشان هم مشخص نیست، خودرو دریافت کردهاند که به نظرم این مسئله با این حجم شک و شبهه قابل راستی آزمایی نیست. باید صبرکرد که اطلاعات دقیقتری به دست آید.
او اضافه کرد: با توجه به شرایط خاص جامعه، مردم به جهت اقتصادی مشکلات زیادی دارند، سفره مردم به دلیل شدت تحریمها و تورم و کاهش نرخ تولید،کوچکتر شده و درآمدها کاهش پیدا کرده و هزینهها بالا رفته است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن ادامه داد: از سویی هم در عرضه و تقاضا خودرو ناترازی وجود دارد. یعنی وجود دلالان در بازار خودرو موجب شده است تا مصرف کنندگان واقعی به سختی به خودروی مورد نیاز دست پیدا کنند و از سویی مجبور به خرید خودرو با قیمتی بالاتر از ارزش واقعی آن میشوند.
نماینده مردم فارس ادامه داد: بنابراین طبیعی است که در چنین شرایطی که جامعه و مردم و مصرفکنندگان واقعی هستند، نمیتوانند نیاز واقعی خود را تامین کنند.
او بیان داشت: مسئولان کشور همه قواها، نهادها و سازمانهای در حاکمیت، کارگزاران نظام و مردم و افرادی هستند که باید با دقت عمل بیشتری جلوی بروز این اتفاقات را بگیرند. اجازه ندهند آن اتفاقات باعث آسیب اقتصادی به مردم شود و از همه اینها بالاتر اقدامی نکنند که باعث از بین رفتن اعتماد اجتماعی و بدبین شدن مردم به مسئولان و کارگزاران شود.
فیروزی ادامه داد: بنابراین باید دولت به عنوان قوه مجریه و دستگاه اجرایی برای واگذاری خودرو به مردم سازو کاری داشته باشد تا با سهولت و با قیمت مناسب این اقدام صورت گیرد. این قاعده باید در حوزه خودورسازهای دولتی و خصوصی که با حمایت دولت و با استفاده از ارز دولتی خودرو و یا قطعات خودرو وارد میکنند و از ظرفیت دولت و نظام استفاده میکنند، دقت بیشتری شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن در مورد شفافسازی در مورد خودروهای واگذاری به نمایندگان مجلس گفت: من خود به عنوان کسی که طرح شفافسازی اقدامات و آرای نمایندگان را امضا کردهام و به صورت داوطلبانه از ابتدا آرا و موضعگیریهایم را به صورت شفاف اعلام میکنم، موافقم که ابهاماتی که درباره بحث خودرو وجود دارد، شفافسازی شود تا به اعتماد مردم خدشه وارد نشود.