چندی است گرمخانه ویژه بانوان آسیب‌دیده در بوستان شوش تعطیل و این محل به تالار پذیرایی تبدیل شده است.

همشهری آنلاین- ابوذر چهل امیرانی: شهردار منطقه۱۲ درخصوص اجرای این طرح می‌گوید: «این اقدام به درخواست‌ کسبه و ساکنان محله‌های شوش و هرندی انجام شده است؛ چرا که براساس بررسی‌های انجام‌شده و با توجه به شکایات مردمی، احتمال پخش‌شدن و افزایش آسیب‌های اجتماعی در بوستان شوش وجود داشت. به همین دلیل گرمخانه بانوان در بوستان شوش به تالار برگزاری مراسم با عنوان تالار «یاس» تغییر کاربری می‌دهد تا با حداقل هزینه در اختیار اقشار کم‌برخوردار قرار گیرد.»

«امیر یزدی» اضافه می‌کند: «با این اقدام، هم خانواده‌ها بهتر می‌توانند از فضای بوستان شوش برای تفریح و گذران اوقات فراغت خود و فرزاندان‌شان استفاده کنند و هم زیرساخت‌های حوزه اجتماعی شهرداری منطقه با راه‌اندازی این تالار افزایش پیدا می‌کند.»

وی در پاسخ به این سئوال که تکلیف بانوان آسیب‌دیده چه می‌شود، می‌گوید: «مقرر شد مددسرای ویژه بانوان آسیب‌دیده در خیابان ۱۷شهریور راه‌اندازی شود و از این پس، اسکان بانوان در آنجا انجام خواهد شد.»

شهردار منطقه ادامه می‌دهد: «بنابر پیگیری‌های انجام شده و اقدامات عمرانی که سال گذشته در حوزه اجتماعی صورت گرفت، نسبت به انتقال مددسرای بانوان از بوستان شوش به خیابان ۱۷شهریور اقدام شد. این پروژه اسفند سال گذشته به پایان رسید و مددسرای جدید بانوان از بهار امسال در حال بهره‌برداری است.»

یزدی در پاسخ به این سئوال که آیا راه‌اندازی گرمخانه در خیابان ۱۷شهریور سبب نارضایی شهروندان همچون ساکنان محله‌های شوش و هرندی نخواهد شد، می‌گوید: «این مددسرا هم در بافت مسکونی قرار دارد، اما برای جلوگیری از افزایش آسیب‌های اجتماعی در محله‌ای پرتردد، طبیعتاً نمی‌توان پذیرای هر نوع مددجویی در آن بود. بنابراین بانوان بی‌سرپناه، بدسرپرست و آسیب‌دیدگان اجتماعی که در گرمخانه بوستان شوش حضور داشتند، غربالگری و پس از تفکیک در مددسرای خیابان ۱۷شهریور پذیرش می‌شوند.»

به گفته یزدی، سایر بانوان از جمله معتادان متجاهر از سوی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران به دیگر مراکز تابعه این سازمان منتقل خواهند شد.

وی اضافه می‌کند: «پس از پایان مراحل آماده‌سازی گرمخانه ۱۷شهریور و بهسازی فضای درونی و بیرونی ساختمان و تجهیز آن از سوی شهرداری منطقه، این مرکز بنا به دستورالعمل‌ها و ابلاغیه‌های شهرداری تهران، برای پذیرش، اقامت، ارائه خدمات مشاوره، مددکاری مددجویان و... به سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران تحویل داده شد. این سازمان نیز مددسرا را برای اجرای برنامه‌ها در اختیار مؤسسه «نوید همراز ایرانیان» قرار داد که با مجوز سازمان بهزیستی فعالیت می‌کند.»

گفتنی است؛ مددسرای بانوان خیابان ۱۷شهریور حدود ۱۵۰متر مربع مساحت دارد و در ۲طبقه و زیرزمین با امکاناتی همچون آشپزخانه، حمام، انبار، رختکن، سالن مادر و کودک، اتاق سالمند، ۲خوابگاه، اتاق مددکاری، پذیرش، حیاط و... پذیرای ۴۰نفر از بانوان است.

اجرای برنامه‌ در مناسبت‌های ملی و مذهبی، برنامه‌های آموزشی، خدمات بهداشتی و درمانی و برنامه‌هایی نظیر کاردرمانی و گروه‌درمانی، از برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی است که در این مددسرا به بانوان آسیب‌دیده ارائه می‌شود.

برچسب‌ها