به گزارش همشهری آنلاین، محمدجواد خسروی در یکصد و چهل و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن ارائه گزارش اقدامات انجام شده و برنامههای آتی در حوزه صیانت اراضی شهری با بیان اینکه روزی که ما کار را در منطقه آغاز کردیم بالغ بر پنج هکتار از اراضی غیرمجاز تقی آباد رفع تصرف و تخریب شد، اظهار کرد: ۳۵ ساختمان ساخته شده در حریم تخریب شد و ۵۰ هکتار در اراضی حریم آزادسازی و حدود ۶ هزار میلیارد تومان بازپس گیری شد.
او با بیان اینکه هفته آینده اولین پروانه TOD شهرداری در منطقه ۱۸ صادر میشود که بیش از چهار هزار میلیارد تومان ارزش دارد و به مترو تحویل داده خواهد شد، خاطرنشان کرد: ما در بسیاری از موضوعات به سازمانها و شرکتها و مناطق کمک میکنیم.
ایجاد ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان زمینه مولدسازی
خسروی با بیان اینکه بالغ بر ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان زمینه مولدسازی در سال جاری ایجاد شده است، یادآور شد: در سال گذشته بیش از ۱۵۰ درصد افزایش صدور پروانه در منطقه ۱۸ به ثبت رسیده که درآمد آن به شهرداری منطقه بر میگردد و از ساخت و ساز غیر مجاز جلوگیری می کند.
او از افزایش پنج برابری صدور پروانه در بافت فرسوده این منطقه خبر داد و افزود: ما هیچ پروژه تعطیل در منطقه نداریم و منابع آن از محل صیانت اراضی شهری تأمین می شود.
بهره برداری از زیرگذر بهار بعد از ۱۵ سال
شهردار منطقه ۱۸ با بیان اینکه زیرگذر بهار که ۱۵ سال معطل باقی مانده بود به زودی به بهره برداری می رسد، تصریح کرد: بخش عمده ای از منابع این طرح از سوی منطقه تأمین شده است.
خسروی گفت: در آینده نزدیک شاهد اتفاقات بسیاری بهتری در منطقه خواهیم بود و برای تملک باغ ایتالیایی به عنوان بزرگترین پرونده تغییر کاربری تاریخ بلدیه که بالغ بر چندین هزار درخت آن قطع شده بود، اقدام شد و یکی از مواردی که پیگیری کردیم موضوع کمیسیون ماده هفت بود.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران ضمن تقدیر از اقدامات شهردار پر تلاش منطقه ۱۸، گفت: اینکه یک سوله، واحد مسکونی و ویلاهای گران قیمت میلیاردی تخریب میشود، دل ما را میسوزاند چرا که ثروت ملی است؛ هنر اصلی این است که پیش از ساخت جلوگیری به عمل آید.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه زمینه سازی برای شروع ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه دیده شد، خاطرنشان کرد: منافع مردم، صیانت از حریم شهر و جلوگیری ساخت و ساز مورد اهمیت است اما حجم تخریبی که صورت گرفته نشان داده پیشگیری مدیریت شهری ضعیف بوده و همواره اینگونه بوده که در درمان خوب عمل کردیم و در پیشگیری عملکرد ضعیغی داشتیم که برای ما هزینه بر است.
او به وجود شن چاله ها در منطقه نیز اشاره کرد و افزود: اگر شهرداری فکری به حال این شن چاله کرده و مشکل بزرگی را از تهران برطرف کند، کار بسیار بزرگی را انجام داده است.
همچنین جعفر بندی شربیانی عضو هیات رئیسه شورا هم ضمن تقدیر از تلاش های شهردار منطقه ۱۸، گفت: در بازدیدی که هفته گذشته از منطقه داشتم، مواردی مطرح شد که نیاز به هم افزایی شهرداری این منطقه دارد.
او افزود: یکی از مطالبات مردمی منطقه ۱۸ تکمیل بزرگراه شهید بروجردی بود که قطعه اول آن به طول چهار کیلومتر و قطعه دوم آن به طول یک کیلومتر در حال اجراست و پیشرفت ۹۰ درصدی دارد. امیدواریم تیرماه به بهره برداری برسد؛ ساخت ۶ هکتار فضای سبز در این مسیر و جمع آوری آب های سطحی مسیر و هدایت به رودخانه کن قابل تقدیر است.
۳۶۰ میلیارد تومان برای رفع معارضان
شربیانی با بیان اینکه سال گذشته ۳۶۰ میلیارد تومان برای رفع معارضان اختصاص یافته و امسال نیز به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، تصریح کرد: حل و فصل مشکلات محله مسلمین نیز از اقدامات قابل تقدیری بود که امیدواریم این روند ادامه دار باشد.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه فرونشست یکی از مشکلات منطقه ۱۸ است، گفت: برای جلوگیری از ایجاد فرونشستها، تغذیه مصنوعی آبخوان ها توسط دولت مورد توجه قرار بگیرد و شهرداری نیز همراهی کند.
سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا با بیان اینکه پیام مردم و معتمدین محلی از فعالیت های شهردار منطقه ۱۸ را اعلام می کنم، یادآور شد: این اقدامات باعث سربلندی شهرداری تهران در منطقه ۱۸ شد که جای تقدیر دارد.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با بیان اینکه نباید در زمین های مرغوب شهر، شادآباد دیگری ایجاد شود، گفت: گسترده ترین تخریب ساخت و ساز غیرمجاز به صورت شجاعانه در منطقه ۱۸ انجام شد اما اگر چشم روی هم گذاشته شود شبانه تخلیه مصالح صورت می گیرد.
او ادامه داد: پنجشنبه هفته گذشته در گلاب دره بناهایی در یک شب و دو شب و یک هفته، ۱۰ طبقه ساختمان ساخته می شود. این ساختمان ها جلوی چشم مردم است و آنها نیز تعجب می کنند. تقاضای من این است که معاون شهردار مسئله را پیگیری کند.
پرویز سروری نایب رئیس شورا با اشاره به اختلافات شهرداری و راه آهن در خصوص پیاده راه حضرت زهرا(س)، گفت: بسیار خرسندیم که شهردار تهران و وزیر راه بالاخره گره پلاک های اطراف راه آهن را باز کردند و امیدواریم مشکل حریم نیز برطرف شود.
او اضافه کرد: یکی از آرزوهای ما این بود که مشکل قدیمی مردم در منطقه حل شود که با پیگیری های صورت گرفته این مشکل حل شد و جای تقدیر دارد.
شهردار منطقه ۱۸ در ادامه در پاسخ به سوالات اعضای شورا، گفت: بالغ بر پنج تا شش ملک از معارضین بزرگراه شهید بروجردی در حال تخلیه است و تحویل داده خواهد شد؛ برای قطعه دوم نیز ۶ معارض داریم که چندین جلسه برگزار کرده ایم و با جدیت موضوع را دنبال می کنیم.
محمدجواد خسروی با بیان اینکه از سال قبل ساخت سه سرای محله را آغاز کرده ایم، یادآور شد: با اقدامات صورت گرفته در این زمینه، ۱۸ محله ما در حال حاضر سرا دارد.
او با بیان اینکه باغ ایتالیایی کاربری خاصی ندارد، گفت: وسعت این زمین ۵۰ هزار متر مربع است که سطح اشغال آن هفت هزار متر مربع است و اگر مالک برای پروانه ساخت اقدام کند، پروانه دو طبقه در این سطح اشغال صادر خواهد شد.
خسروی با اعلام اینکه منطقه ۱۸ بالغ بر یک میلیون متر مربع رأی کمیسیون ماده هفت را اخذ کرده است، تصریح کرد: در صیانت از کاربری باغ ایتالیایی با قوت ایستاده ایم و اجازه تغییر کاربری را نخواهیم داد.
تلاش برای رفع مشکل شن چالهها
شهردار منطقه ۱۸ گفت: کمیسیون ماده پنج کار بزرگی در حق منطقه کرد و مشکل باغ بودن یا نبودن ۶۰۰ پلاک ساخته شده در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته در این دوره برطرف شد.
او با بیان اینکه قرار بر این شد که بخش عمده ای از شن چاله ها به عنوان سهم شهرداری در نظر گرفته شود، اظهار کرد: امروز جلسه ای برای تعیین تکلیف شن چاله ها برگزار خواهد شد؛ برای تعیین تکلیف ۱۰۰ هکتار باقی مانده از شن چاله ها نیز ده ها جلسه برگزار کردیم و اگر به نتیجه برسیم در مجموع مشکل ۲۱۶ هکتار از زمین های شن چاله ها برطرف خواهد شد.