به گزارش همشهری آنلاین، شبه قاره هند محل زندگی برخی از خطرناکترین گونههای مار در جهان است. در میان این ماره چهار گونه مسئول بیشترین موارد مارگزیدگی در شبه قاره هستند، که به «بیگ فور (Big Four)» مشهور شدهاند.
بر اساس گزارش بیبیسی، در میان این چهار گونه نیز یکی بیش از دیگران باعث آسیب و مرگ انسانها شده است و نامش افعی کوچک هندی یا مار جعفری سندی است.
این مار علیرغم جثه کوچکی که دارد، بسیار خطرناک است و آنقدر سم دارد که جان انسان را بگیرد. لکههای نامنظم اغلب سفید رنگ یکی از مشخصههای اصلی افعی کوچک هندی است.
طول این مار کوچک به یک متر هم نمیرسد و اغلب بین ۳۸ تا ۸۰ سانتیمتر طول دارد. افعی کوچک هندی با وجود ابعاد کوچک قادر به تولید چیزی حدود ۷۵ میلیگرم زهر خشک است اما به صورت میانگین هر مار چیزی حدود ۱۸ میلیگرم زهر تولید میکند و نکته ترسناک اینکه ۵ میلیگرم از این زهر برای کشتن هر انسان کافی است.
البته که میزان ورود زهر به بدن بسته به شکل و محل گزش و موقعیت مار متفاوت است اما با وجود در دسترس بودن پادزهر باز هم گزش افعی کوچک هندی تا ۲۰ درصد احتمال مرگ دارد.
افعی کوچک هندی ماری پرخاشگر است و به دلیل ماهیت پنهانکارش اغلب به شکلی ناخواسته با انسان روبهرو شده و در حمله درنگ نمیکند.