«مک کلیک» (McClic)، شرکت عکاسی هوایی و نمایش هواپیماهای بدون سرنشین، پهپاد عمود پرواز شخصی خود با نام «مک ۱» را با موفقیت آزمایش کرد، این پهپاد در واقع یک هشت کوپتر کواکسیال (هم محور) ساده اما زیبا است. در این پهپاد صندلی خلبان در بالا قرار گرفته است.

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیو اطلس، هر کسی می‌تواند تنها با ده دقیقه آموزش با «مک ۱» پرواز کند. پرواز با این پرنده به لطف یک سیستم کنترل پرواز به سبک هواپیماهای بدون سرنشین بسیار راحت است. در این پهپاد بسیاری از موارد سخت نظیر  متعادل کردن، ماندن در یک مکان، تنظیم پرواز در برابر جریان باد بسیار شدید، به صورت کاملا خودکار انجام می‌گیرد.


«مک ۱» حدود ۱۶۰ کیلوگرم وزن دارد و  قادر به حمل یک خلبان با وزن ۹۰ کیلوگرم است. با شارژ کامل باتری می‌توانید بین ۱۲ تا ۱۵ دقیقه با این پرنده در آسمان پرواز کنید. حداکثر سرعت «مک ۱» نیز ۸۰ کیلومتر در ساعت است. به لطف هشت ملخ کربنی مقدار کمی انحراف وجود دارد. همچنین یک «میله محافظ» کوچک پشت سر خلبان وجود دارد، اگرچه به نظر می‌رسد در صورتی که این پرنده سقوط کند به طور کامل در خاک فرو می‌شود، و سر خلبان (بدون کلاه ایمنی) امکان دارد با شدت بسیار زیادی به زمین برخورد کند و این میله محافظ نخواهد توانست سر خلبان را از برخورد و آسیب محافظت کند. بنابراین هنوز به طور کامل فلسفه قرار گرفتن میله محافظ پشت سر خلبان مشخص نشده است.
طبق گزارش موناکو دیلی نیوز، این پرنده در سال ۲۰۲۲ همراه با سرنشین پروازهای خود را انجام داده و پس از تست‌های نهایی «مک کلیک» این پهپادها را به‌عنوان اسباب بازی‌های درجه یک به قیمت ۱۵۰,۰۰۰ دلار (۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان) می‌فروشد. 

برتری جتسون ۱
 

این پهپاد هنوز فاصله زیادی  با رقابت بازار نوپای پهپادهای عمود پرواز شخصی دارد. با نگاهی به یکی دیگر از پهپادهای شخصی موجود در بازار می‌توان به دلیل این امر پی برد؛ وزن «جتسون ۱» از مطرح ترین پهپادهای شخصی در بازار کمی بیش از نصف پهپاد «مک ۱» است و با یک بار شارژ تا ۲۰ دقیقه پرواز می کند، این پهپاد قادر به حمل خلبانی با بیش از ۹۰ کیلوگرم وزن است و حداکثر سرعت آن ۱۰۲ کیلومتر در ساعت است. و دارای استانداردهای حفاظتی بسیار بالاتری نسبت  به «مک ۱» است. «جتسون ۱» دارای یک چارچوب حفاظتی به شکل یک سفینه فضایی است. هر کدام از این عناصر واقعا می‌توانند در یک تصادف بد از جان خلبان مخافظت کند و چتر نجات بالستیک به عنوان آخرین راه حل حفاظتی این پهپاد ساخته شده است. جتسون ۱ همچنین با ۹۸.۰۰۰ دلار (۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان) قیمت بسیار مناسب تری نسبت به «مک ۱» دارد.

ویژگی‌هایی فراتر از یک پهپاد شخصی
واقعا شاید منطقی نباشد در حالی که پهپادهای با قابلیت‌های بیشتری از «مک ۱» وجود دارند، ۱۵۰ هزار دلار خرج این پهپاد کرد.  یکی از این پهپادها «ایر ۱» است که با قابلیت کروز یک سایبان پاپ بالا، دو صندلی و توانایی انتقال از شناور به پرواز بالدار سریع و کارآمد تا این جای کار بسیار برتر از «مک ۱» به نظر می‌رسد. این پهپاد با حداکثر سرعت تا ۲۵۰ کیلومتر در ساعت، با حداکثر برد تا ۱۷۷ کیلومتر با فاصله زیاد بهتر از دو نمونه پهپاد قبلی به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: