به گزارش همشهری آنلاین، اواخر سال ۹۸ و در اوج تحریمهای ظالمانه اقتصادی آمریکا علیه ونزوئلا و ایران بود که ۵ نفتکش ایرانی مسیر طولانی خلیج فارس تا کارائیب را برای صادرات بنزین ایران به ونزوئلا پیمودند. مجموعه تهدیدات امنیتی همانند امکان اشغال این نفتکشها از سوی آمریکا باعث شد تا حرکت چندماهه کشتیها تبدیل به یک سفر پرمخاطره شود.
حرکت نفتکشهای حامل سوخت ایرانی را میتوان یکی از دشوارترین مبادلات تجاری ایران و ونزوئلا دانست که نهایتا با موفقیت به سرانجام رسید. جنبه نمادین این سفر دشوار تبدیل به یکی از مهمترین نقاط روابط دوستانه ۲کشور شد. حالا و پس از سفر رئیس جمهور به ونزوئلا احتمالا این سفر پرماجرا تبدیل به سوژه نخستین پروژه مشترک سینمای ۲ کشور میشود.
هفته گذشته و در جریان سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آیتالله رئیسی را در سفر به ونزوئلا همراهی کرد. امضای تفاهمنامههای فرهنگی میان تهران و کاراکاس توسط وزیر فرهنگ از جمله دستاوردهای این سفر به حساب میآید که نشان از عزم جزم دولت برای تقویت مناسبات فرهنگی و رسانهای ۲کشور در سایه روابط سیاسی و اقتصادی دارد.
تبادلات فرهنگی میان ایران و ونزوئلا در ماههای اخیر افزایش چشمگیری پیدا کرده است. اسفندماه سال گذشته بود که از ترجمه اسپانیایی کتاب «سلول شماره۱۴» حاوی خاطرات مقام معظم رهبری از دوران تبعید، زندان و مبارزاتشان در دوران ستمشاهی به همراه تقریظ ایشان در پایتخت ونزوئلا رونمایی شد. در اردیبهشت سال جاری نیز تهران شاهد رونمایی از ترجمه فارسی کتاب «آوریل در کودتا» نوشته ارنستو ویلگاس پولژاک وزیر فرهنگ ونزوئلا بود.
گسترش همکاریهای فرهنگی و رسانهای با جوامع دوست و همسایه، یکی از راهبردهای دولت سیزدهم در ۲سال گذشته به حساب میآید. مسالهای که میتواند به شکست انحصار رسانهای استکبار جهانی و قدرتهای غربی کمک کند. تجربه سیما و سینمای ایران در تولید آثار فاخری که طیف گسترده مخاطب را در دیگر کشورها برای خود جذب کرده است نشان از یک ظرفیت بالقوه برای افزایش نفوذ فرهنگی ایران دارد.
این ۱۰ زن ایرانی جلوی حمله انگلیسیها ایستادند | حماسهای که در تاریخ ماندگار شد