چطور میتوانیم پنیر پیتزا را کشدارتر کنیم؟ آیا راز آن در نوع پنیر است یا شاید دما و زمان پخت پنیر هم مهم است؟ در این مقاله ما چند روش ساده و کارآمد برای افزایش میزان کش پنیر پیتزا را معرفی خواهیم کرد که با استفاده از آنها میتوانید پیتزایی کشدار و خوشمزه بپزید.
انتخاب نوع مناسب پنیر
یکی از مهمترین نکات برای کشدار شدن پنیر پیتزا، انتخاب نوع مناسب پنیر است. انواع مختلفی از پنیر در بازار وجود دارد اما همه این پنیرها برای پیتزا مناسب نیستند. پنیرهای موزارلا، چدار، پارمزان، گودا و پروولون پنج نوع پنیر اصلی هستند که داخل پیتزا از آنها استفاده میشود. رامک انواع پنیر پیتزا را به صورت جداگانه یا مخلوط به بازار عرضه میکند و شما میتوانید با استفاده از آنها یک پیتزای خوشمزه و کشدار داشته باشید.
در ادامه خصوصیات هرکدام از این پنیرها را مقایسه میکنیم:
-
پنیر موزارلا: محبوبترین گزینه برای پنیر پیتزا، پنیر موزارلا است. این پنیر میزان فرآوری کمتری نسبت به دیگر انواع پنیر دارد و به همین خاطر طعمی تازه با بافتی سبک و خامهای دارد. در کنار پنیر موزارلا شما میتوانید روی پیتزای خودتان از پپرونی، ریحان، گوجه فرنگی، زیتون و فلفل قرمز هم استفاده کنید.
-
پنیر پروولون: پروولون یک پنیر نیمه سخت ایتالیایی است که معمولا به صورت ترکیب شده با دیگر پنیرها روی پیتزا قرار میگیرد. بسته به مدت زمان کهنه شدن، این پنیر طعم بسیار متفاوتی دارد. برای مثال پروولونی که مدت زمان کوتاهتری فرآوری شده باشد طعم شیرینتر و بافت خامهایتری دارد اما اگر طعم تندتر و بافت خشک را ترجیح میدهید، بهتر است از پروولونی که مدت زمان بیشتری کهنه شده باشد استفاده کنید.
-
پنیر چدار: پنیر چدار به دلیل طعم تند خود بیشتر روی چیزبرگر استفاده میشود اما به صورت ترکیب شده با پنیرهای دیگر میتوانید روی پیتزا هم از آن استفاده کنید. معمولا یکی از عناصر تشکیل دهنده اکثر پنیر پیتزاهای مخلوط، پنیر چدار است. این پنیر حالت کشسانی کمتری نسبت به موزارلا دارد اما رنگ زرد آن میتواند ظاهر بسیار زیبایی به پنیر شما ببخشد.
-
پنیر پارمزان: پارمزان یا پارمسان یکی از معروفترین پنیرهای ایتالیایی است. این پنیر رنگ زرد روشن و شفافی دارد و از طعم بسیار خوشمزهای برخوردار است. این پنیر به صورت رنده شده روی انواع پیتزا، پاستا و غذاهای دیگر استفاده میشود. به دلیل طعم تند و شوری که دارد، این پنیر توانسته است نظر خیلی از کاربران را به خود جلب نماید. پارمزان برای تخمیر جامد و پخت در دمای بالا مناسب است و معمولا هم به صورت ترکیب شده با دیگر پنیرها مورد استفاده قرار میگیرد.
-
پنیر گودا: گودا نیز یکی دیگر از پنیرهای نیمه سخت موجود در بازار است. این پینر طعم غنی و منحصر به فردی دارد و بافت صاف آن میتواند باعث بهبود بافت پیتزای شما شود. این پینر به دلیل طعم خوبی که دارد در کنار پنیرهای دیگر به پیتزا افزوده میشود.
علاوه بر پنیرهای معرفی شده میتوانید از پنیرهای دیگری مانند ریکوتا، فتا، روکفور و... نیز برای تهیه پیتزای خودتان استفاده کنید. مهمترین نکتهای که در زمان انتخاب پنیر پیتزا باید به آن توجه کنید، سلیقه شخصی خود شماست. شما میتوانید با تست کردن ترکیبات مختلف پنیر و دیگر مواد، به بهترین گزینه ممکن برسید.
ترکیب چند نوع پنیر با هم
برای اینکه پنیر پیتزا کشدار شود و طعم بهتری هم داشته باشد، میتوانید چند نوع پنیر را با هم ترکیب کنید. برخی پنیرها به خاطر خاصیت کشداری و ذوبپذیری بالایی که دارند شناخته شده هستند اما طعم و مزه آنها ممکن است مورد پسند خیلی از افراد نباشد. شما میتوانید با ترکیب پنیرهای کشدار با پنیرهایی که مزه بهتری دارند، به بهترین ترکیب برای پیتزای خودتان برسید.
پنیر موزارلا و چدار یکی از رایجترین و محبوبترین ترکیبات برای پنیر پیتزا است. موزارلا بافت سبک و کشدار و طعمی ملایم دارد که میتواند به عنوان یک پایه مناسب برای پنیر پیتزا استفاده شود. در سمت مقابل پنیر چدار هم با طعم تند و رنگ نارنجی خود به پیتزای شما رنگ و طعم میدهد.
پنیر گودا و چدار نیز یک ترکیب خوشمزه و کشدار برای پیتزا به شما میرود. پنیر گودا طعمی غنی و منحصر به فرد دارد و با بافت صاف خود میتواند در تقویت بافت پیتزا به شما کمک کند. پنیر چدار نیز با طعم تند و رنگ نارنجی خودش ظاهر و مزه پیتزای شما را تامین میکند. ترکیب پنیر جک مونتری و فتا هم میتواند ترکیب جذاب و لذیذی برای پیتزا به شما برود. پنیر جک مونتری بافت کشداری دارد که در کنار طعم شور، تیز و بافت نسبتا خشک پنیر فتا یک تضاد جذاب برای شما ایجاد خواهد کرد.
رعایت زمان و دمای مناسب برای پخت پیتزا
برای اینکه پنیر پیتزای کشداری داشته باشید، باید پیتزای خودتان را برای مدت زمان کافی در دمای مناسب بپزید. دمای مناسب برای پخت پیتزا به نوع خمیر، مواد و اندازه پیتزا بستگی دارد. دمای بالاتر باعث تردتر شدن و سبکتر شدن پیتزا میشود اما دمای پایین باعث میشود پیتزا نرم و چسبندهتر باشد. در صورتی که خمیر نازکی دارید میتوانید از دماهای بالاتر استفاده کنید اما پیتزاهایی که خمیر ضخیمی دارند بهتر است با درجه حرارت پایینتر پخته شوند تا به صورت کامل مغزپخت شوند.
زمان پخت نیز به نوع خمیر، مواد و اندازه پیتزا بستگی دارد. به طور متوسط مدت زمان پخت پیتزا در فر حدود ۱۵ تا ۲۵ دقیقه است. هرچقدر که خمیر شما نازکتر باشد و مواد کمتری روی آن قرار بگیرد میتوانید مدت زمان پخت آن را کاهش دهید اما برای پیتزاهایی که خمیرهای ضخیمتری دارند و مواد بیشتری هم روی آنها قرار میگیرد باید مدت زمان بیشتری صبر کنید.
پاشیدن آب سرد روی پنیر
برای کشدار شدن پنیر پیتزا میتوانید از این ترفند استفاده کنید. در هر مرحلهای که پنیر را به پیتزا اضافه میکنید، مقداری آب سرد هم روی آن اسپری کنید. این کار باعث میشود که در حین پخت از رطوبت پنیر محافظت شود و پس از اتمام پخت پنیر شما کشدار باشد. دقت کنید این کار را خیلی انجام ندهید چرا که باعث خمیری شدن پیتزای شما میشود.
سخن نهایی
در این مقاله در مورد روشهای کشدار شدن پنیر پیتزا صحبت کردیم. به صورت کلی پنیرهایی مثل موزارلا، پروولون و چدار که میزان گلوتن بیشتری دارند، میزان کشسانی بیشتری دارند. شما میتوانید از این پنیرها در کنار پنیرهای دیگر که طعم غنیتری دارند استفاده کنید تا یک پیتزای خوشمزه و کشدار داشته باشید. رعایت دما و زمان پخت مناسب پنیر هم خیلی مهم است و به کشدارتر شدن آن کمک میکند.