ترموود یا همان چوب ترمو یکی از بهترین انواع چوب ساختمانی است که از آن به دلیل مقاومت و دوام بسیار بالا استفاده می‌شود. این چوب طی گذشت مراحلی خاص و علمی ویژگی‌های برتر خود را به دست می‌آورد.

ویژگی‌های ترموود باعث شده‌اند که امروزه از ترموود در ساخت سازه‌هایی مانند آلاچیق، سونا خشک، دکینگ، پرگولا و طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده می‌شود؛ بنابراین در این مطلب به بررسی مشخصات فیزیکی ترموود می‌پردازیم.

بررسی چوب ترموود و ویژگی‌های فیزیکی آن

ترموود یا همان چوب ترمو یکی از بهترین انواع چوب ساختمانی است که از آن به دلیل مقاومت و دوام بسیار بالا استفاده می‌شود. این چوب طی گذشت مراحلی خاص و علمی، ویژگی‌های برتر خود را به دست می‌آورد. همین ویژگی‌ها باعث شده‌اند که امروزه از ترموود در ساخت سازه‌هایی مانند آلاچیق، سونا خشک، دکینگ، پرگولا و طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده می‌شود؛ بنابراین در این مطلب به بررسی مشخصات فیزیکی ترموود می‌پردازیم.

ترموود چگونه ساخته می‌شود و ویژگی‌های فیزیکی آن چیست؟

قبل از این که مشخصات فیزیکی ترموود را بررسی کنیم، باید بدانیم که این متریال دقیقاً چگونه ساخته می‌شود. برای ساخت این متریال، چوب معمولی از روش به کار گرفته می‌شوند. در روش اول برای ساخت ترموود از حرارت و بخار آب استفاده می‌شود. فشار و بخار آب نیز عوامل سازنده ترموود در روش دوم هستند. زمانی که چوب معمولی این مراحل را می‌گذراند به متریالی باارزش‌تر تبدیل می‎‌شود که استفاده‌های بسیار بیشتری دارد.

البته ناگفته نماند که مقدار فشار و بخار آب باتوجه‌به کارکرد ترموود می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال اگر قرار است از ترموود به‌عنوان سقف سازه یا بخشی از سونا بخار استفاده شود، باید مقدار فشار و بخار آب بالا باشد. از سوی دیگر اگر قرار است این متریال برای کف‌پوش استفاده شود، بهتر است که از میزان کمتری بخار و فشار استفاده شود. در ادامه مشخصات فیزیکی و ویژگی‌های چوب ترمو را بررسی می‌کنیم.

حفظ شکل در طولانی‌مدت

یکی از مشکلاتی که در سازه‌های چوبی دیده می‌شود، تغییر شکل آن‌ها در گذشت زمان است. وجود رطوبت در چوب‌های معمولی باعث می‌شود که آن‌‎ها در گذشت زمان دچار شکستگی و تغییر شکل شوند. اما چوب ترموود باگذشت مدتی طولانی همچنان شکل خود را حفظ می‌کند. به این دلیل که ترموود هیچ رطوبتی ندارد، در برابر رطوبت مقاوم است و دوام بالایی در برابر عوامل فرساینده دارد.

عایق بودن در برابر دما

ترموود به دلیل فرایند خاصی که در زمان تولید طی می‌کند، دارای قابلیت عایق‌سازی خوبی در برابر سرما و گرما است. هرچند که چوب‌های معمولی نیز تا حدودی از این قابلیت برخوردار هستند، اما ترموود می‌تواند تا دوبرابر مؤثرتر واقع شود. چرا که تمام رطوبت درون آن از بین رفته است و رطوبت عامل مهمی در انتقال دما درون‌چوب است. به همین دلیل بسیاری از طراحان داخلی برای عایق‌سازی محیط از کف‌پوش‌ها، دیوارپوش‌ها و سازه‌های ترموود استفاده می‌کنند.

تحمل بالا در برابر فشار یکی از مهم‌ترین مشخصات فیزیکی ترموود است

ترموود نه‌تنها در برابر عوامل طبیعی فرسایش بسیار مقاوم است، بلکه دوام بالایی در برابر فشار دارد. زمانی که چوب‌های معمولی تحت‌فشار قرار می‌گیرند، به دلیل ماهیت شکننده‌ای که دارند خرد می‌شوند. اما ترموود که از سایر چوب‌ها منعطف‌تر است، به این سادگی‌ها شکسته نمی‌شود. از سوی دیگر حرارت باعث می‌شود که ذرات این چوب با چسبندگی بیشتری در کنار یکدیگر قرار بگیرند و در نتیجه تحمل ترموود در برابر فشار افزایش قابل‌توجهی پیدا می‌کند.

مقاومت ترموود در برابر سرما و گرما

معمولاً چوب‌های طبیعی در برابر گرما و سرمای مداوم، شکل خود را از دست می‌دهند و باگذشت زمان آسیب می‌بینند. اما ترموود مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما دارد. با خیال آسوده می‌توانید از ترموود در برابر تابش خورشید و یا در فضاهای سرد استفاده کنید و درعین‌حال از حفظ سلامت این متریال اطمینان داشته باشید.

وزن سبک؛ از مهم‌ترین مشخصات فیزیکی ترموود

یکی از ویژگی‌های ترموود، وزن کمتر آن نسبت به چوب‌های معمولی است. معمولاً ۱۰ تا ۲۰ درصد وزن چوب‌ها از آب است. در فرایند ساخت ترموود نیز حرارت بالایی از ۱۱۰ تا ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد به کار گرفته می‌شود؛ بنابراین آب درون‌چوب به‌کلی از بین می‌رود و چوب حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد سبک‌تر می‌شود. سبک بودن ترموود یک ویژگی عالی برای این متریال به شمار می‌رود و قطعاً در کارایی آن بسیار مؤثر است.

رنگ چوب ترموود

چوب‌های ترمو یا همان ترموود معمولاً دارای رنگ‌های تیره هستند. البته این رنگ به نوع چوب اصلی و سن آن نیز بستگی دارد. اما توجه داشته باشید که در هیچ‌کدام از سازه‌های ساخته شده با ترموود، رنگ اصلی این متریال مشاهده نمی‌شود. این نوع چوب با استفاده از رنگ‌های شیمیایی ظاهر کاملاً متفاوتی پیدا می‌‎کند و می‌تواند رنگ‌های بسیار متنوعی داشته باشد. در کنار رنگ، باید به بوی این چوب نیز اشاره کنیم. می‌توان گفت که ترموود بر خلاف سایر چوب‌ها، هیچ بو و عطر خاصی ندارد.

مقاومت در برابر پوسیدگی و حمله حشرات

ساختار سلولوزی موجود در بافت چوب‌های معمولی باعث می‌شود که آن‌ها توسط حشرات و قارچ‌های مولد مورد حمله قرار بگیرند. قارچ‌ها و حشرات در گذشت زمان با زاد و بلد و خوردن چوب، آن را از بین می‌برند و موجب پوسیدگی آن می‎‌شوند. اما زمانی که چوب برای تبدیل‌شدن به ترموود مراحل خاصی را طی می‌کند، ساختار سلولزی درون خود را از دست می‌دهد و دیگر یک فرصت عالی برای حشرات و قارچ‌ها به شمار نمی‌آیند. مقاومت بالای ترموود در برابر پوسیدگی و حمله حشرات باعث شده تا این متریال در فضاهای باز و به‌ویژه فضاهای سبز و بوستان‌ها پراستفاده باشد.

عدم استفاده از مواد شیمیایی؛ یکی از ویژگی‌های فیزیکی ترموود

همان‌طور که گفتیم در ساخت ترموود از حرارت، بخار آب و فشار استفاده می‌شود و مواد شیمیایی در ساخت این متریال به کار گرفته نمی‌شوند؛ مگر این که چوب ترموود رنگ شود؛ بنابراین ترموود یک متریال کاملاً سالم و طبیعی است که کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت خطری را برای سلامت موجودات زنده و محیط‌زیست ایجاد نمی‌کند.

تهیه ترموود با بالاترین کیفیت از پارس آرای کوهستان

مشخصات فیزیکی فوق‌العاده ترموود باعث محبوبیت این متریال شده است. از این متریال سبک و مقاوم می‌توان در ساخت نمای چوبی، قرنیز، کف‌پوش فضای باز، مبلمان فضای باز، آلاچیق، پرگولا، کف پله چوبی، روف‌گاردن، سونا و استخر و… استفاده کرد. شما نیز می‌توانید این سازه‌ها را از پارس آرای کوهستان تهیه کنید. ما همچنین ورقه‌های چوب ترموود را به‌صورت خام در اختیار شما قرار می‌دهیم. کافی است با ما تماس بگیرید تا از کیفیت بالا و قیمت مناسب محصولات ما بهره‌مند شوید.