همشهریآنلاین _ فتانه احدی: در روزهای اخیر هتک حرمت مجدد به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد و پس از آن در کشور دانمارک به بهانه آزادی بیان، واکنش مسلمانان جهان و نیز دولت های کشورهای مسلمان را برانگیخت و این اقدامات را محکوم کردند.
روز گذشته نیز حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی جسارت به ساحت مقدس قرآن مجید در سوئد را حادثهای تلخ و توطئهآمیز و خطر آفرین خواندند و تاکید کردند: اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است، دولت سوئد باید عامل جنایت را به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد.
پیام مهم و هشدار آمیز رهبر انقلاب و نیز محکومیت این اهانت ها از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اقدامات دیپلماتیک دولت، جمهوری اسلامی ایران را به کشوری پیشتاز در زمینه مقابله با این اهانت ها و دفاع از ساحت مقدس کتاب آسمانی مسلمانان تبدیل کرده است.
در ادامه گفت وگوی همشهری آنلاین با محمد صالح جوکار و محمدحسن آصفری، دو نماینده مجلس شورای اسلامی را این باره بخوانید.
راه به جایی نخواهند برد
رئیس کمیسوین شوراها و امور داخلی کشور مجلس هتاکی و جسارت به ساحت قرآن یک پروژه قبحشکنی ادیان و کتاب آسمانی دانست که در دستور کار غرب و رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
محمد صالح جوکار افزود: آنها به دنبال این هستند که تقدس و جایگاه قرآن را در بین جامعه اسلامی بشکنند. با این کار خود میخواهند جایگاه قرآن به عنوان معجزه پیامبر،کتاب الهی و غرور مسلمانان را خدشهدار کنند. آنها ترفندهای زیادی را در طول تاریخ به کار بردهاند، این ترفند هم راه به جایی نخواهد برد و آنها بیعقلی خود را نشان میدهند.
او اضافه کرد: اینکه در قالب بحث آزادی و دموکراسی چنین مجوزهایی صادر و از آن حمایت میشود، اصل نیت، هدف و انگیزه از میان بردن دین در بین مردم است. تاکنون نتوانستند از طرق دیگری، فرهنگ دینی را از جامعه اسلامی بگیرند، بنابراین میخواهند از این طریق موفقیت خود را رقم بزنند.
همه کشورهای اسلامی باید بپا خیزند و بر دولت سوئد فشار آورند که...
این نماینده مجلس ادامه داد: ولی یقینا آنها راه به جایی نخواهند برد، اما باید جدی این موضوع دنبال شود. در حوزه سیاست خارجی از سوئد خواسته شود فرد هتاک در یکی از کشورهای اسلامی مطابق قوانین اسلامی محاکمه شود و به سزای اعمال خود برسد. این اقدام باید به هر صورت ممکن متوقف و باید در مقابل این جسارت و هتاکی ایستادگی شود.
جوکار افزود: جوامع و دولتهای مسلمان باید بدانند این اقدام پشت پرده و فتنه انگیزی هایی دارد که شاید اکنون دیده نمیشود، اما در آینده مشخص خواهد شد که آنها چه نیت پلیدی دارند. این کار احتیاج به یک بسیج همگانی دارد. همه کشورهای اسلامی باید بپا خیزند و بر دولت سوئد فشار آورند که آدمهایی که چنین جنایتی را مرتکب شدهاند را به دادگاههای اسلامی تحویل داده شوند تا با آنها برخورد شود.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس گفت: این اقدامات نباید روند عادیسازی هتک حرمت را در پیش گیرد. در صورتیکه یک اقدام جدی در مقابل این گونه اقدامات صورت نگیرد، تداوم خواهد داشت که قطعا برای جوامع اسلامی قابل قبول نیست.
کشورهای مسلمان باید از این فرصت استفاده کنند و حساسیت نشان دهند و با پیگیری از طرق مختلف جلوی این کار گرفته شود تا در آینده بار دیگر تکرار نشود. برای مقابله و پایان دادن به چنین اهانتهایی نیاز به واکنش سریع، قوی و محکم در جوامع اسلامی است.
اقدامی با پشتوانه سیاسی
محمدحسن آصفری هم در این باره به همشهری آنلاین گفت: اهانت به قرآن کریم اهانت به همه ادیان و مذاهب است. آتش زدن قرآن کریم که اخیرا با حمایت دولت سوئد صورت گرفته است، اقدامی با پشتوانه سیاسی است. این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور افزود: اینها از اتحاد ملتهای مسلمان وحشت دارند. از همهگیر شدن اتحاد بین ملتهای مسلمان میترسند از این رو دست به چنین اقداماتی میزنند. دین اسلام دین رحمت و منشور واقعی حقوق بشر بین ملتهای مسلمان است. قطعا این اقدام سبب خواهد شد اتحاد بین ملت های مسلمان بیشتر شود و هم نفرت و انزجار ملتهای مسلمان و ادیان دیگر نسبت به جریان پشت پرده بیشتر شود.
محمدحسن آصفری ادامه داد: مطمئنا اگر که کشورهای اسلامی همگی نسبت به اقدام دولت سوئد موضعگیری نکنند و اگر اکنون جلوی این اقدام گرفته نشود، شاهد اقدامات بدتر از این خواهیم بود. هرچند که دولتها بخواهند یا نخواهند، ملتها اجازه چنین رفتاری را نخواهند داد.
محاکمه در یکی از کشورهای اسلامی انجام شود
این نماینده اضافه کرد: امروز وظیفه دیپلماسی همه دولتها اقتضا میکند، نسبت به موضوع سوئد بیتفاوت نباشند و با احضار سفرای خود از کشور سوئد منتظر عذرخواهی دولت سوئد و محاکمه فرد هتاک بمانند. حتی محاکمه در یکی از کشورهای اسلامی انجام شود، چرا که این اهانت، ملتهای مسلمان را نشانه گرفته است.
آصفری بیان کرد: این اقدام کشورهای اسلامی میتواند پیامی برای جریانات تکفیری در دنیا باشد. بنابراین کنفرانس سران اسلامی باید موضع خود را نسبت به این مسئله نشان دهند. حتی ما انتظار داشتیم که پاپ نیز نسبت به این قضیه موضعگیری کند و به رفتار این فرد و دولت سوئد گلایه داشته باشد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: همچنین این اقدام اولین بار وآخرین بار نخواهد بود و جریانی هم پشت این قضیه وجود دارد که اگر سکوت کنیم، اقدامات بدتر از این را شاهد خواهیم بود. آن موقع برای آینده دنیا خطرناک خواهد بود، چراکه آن موقع ملتهای مسلمان، چه دولتها بخواهند چه نخواهند نسبت به این موضوع ساکت نخواهند بود.
او افزود: قطع رابطه اقتصادی با دولت سوئد، احضار سفرای خود، صدور بیانیه محکومیت، محروم کردن دولت سوئد از امکاناتی که میتواند از کشورهای اسلامی در موضوع تجارت داشته باشند، اینها اقداماتی است که اگر دولت سوئد عذرخواهی نکند، باید پیگیری شود.
این نماینده مجلس گفت: امروز یک جریانی از اینکه اسلام همهگیر خواهد شد به وحشت افتاده است. یا نتوانستند با جریان تکفیری داعش نتوانستند چهره اسلام را بد جلوه دهند. دنبال این هستند که در مرحله اول قبح مبانی اسلام و دین را بشکنند و اگر ملتهای مسلمان سکوت کنند، فردا بعید نیست که نسبت به نسلکشی ملتهای مسلمان در کشورهای خود اقدام نکنند. بنابراین این شروعی برای فجایع بزرگتر است.
آصفری افزود: باید رسانههای بینالمللی دنیا نسبت به آگاهسازی جریان اسلام اقدام کنند. نسبت به زشت بودن و غیر اخلاقی بودن این اقدام اطلاعرسانی کنند. باید اقدامات ملتهای مسلمان که باعث افتخار جهان بشریت شده را در رسانههای مطرح کنند. به ویژه در جهت اتحاد و انسجام بین همه ادیان و احترام ادیان را برای همه مطرح کنند.