به گزارش همشهری آنلاین، نتایج امتحانات نهایی دانشآموزان اعلام شده است و در روزهای اخیر، قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش از اُفت محسوس نمرات امتحانات نهایی دانشآموزان خبر داده بود و معدل امتحانات نهایی دانشآموزان در خرداد ۱۴۰۲ حدود ۲ نمره افت داشته است.
همچنین محسن زارعی؛ رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود که بیشترین اُفت نمرات مربوط به دانشآموزان رشته علوم انسانی است.
به گفته معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، در امتحانات خردادماه ۱۴۰۲ فقط یک دانشآموز موفق به کسب معدل ۲۰ شده است. تنها دانشآموزی که موفق به کسب معدل ۲۰ شده از گروه علوم تجربی است.
در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ برخی استانها با افت معدل مواجه بودند. وضعیت استانهای برتر در معدل دانشآموزان در رشتههای مختلف بدین شرح است:
خراسان جنوبی در رشته ادبیات و علوم انسانی رتبه نخست را کسب کرد.
استان قم در رشته معارف و علوم انسانی استان قم رتبه نخست را کسب کرد.
استان یزد در رشتههای ریاضی و تجربی در رتبه نخست قرار دارد.
وضعیت استانهای آخر در معدل دانشآموزان در رشتههای مختلف بدین شرح است:
استان کهگیلویه و بویراحمد در رشته ریاضی و تجربی استان آخر است.
استان سیستان و بلوچستان در رشته علوم انسانی و در رشته معارف و علوم اسلامی استان ایلام آخرین استانها هستند.
برخی کارشناسان معتقدند دلیل اُفت نمرات امتحانات نهایی دانشآموزان، مفهومی شدن سؤالات امتحانات نهایی است که در خرداد ماه ۱۴۰۲ میزان این سؤالات افزایش داشت.
سؤالات مفهومی سطوح بالای شناخت و یادگیری دانشآموزان را میسنجد و صرفاً بر محفوظات متکی نیست؛ همچنین محتوای آموزش، روش تدریس معلمان و منابع و تجهیزات در اختیار دانش آموزان و مدارس بر افت نمرات تاثیرگذار است.
پیش از این برخی معلمان پایه دوازدهم با انتقاد نسبت به دشواری سؤالات امتحانات نهایی امسال گفته بودند: «سؤالات بسیار ریز و از مباحثی همچون مقدمه و بخشهایی که در کتاب درسی ذکر شده بود در امتحانات از آنها سؤال طرح نمیشود، سؤال وجود داشت. بنده در تصحیح اوراق امتحانی درس زیستشناسی متوجه شدم درصد قابلتوجهی از دانشآموزان نمره متوسط و پایین را کسب کردند به همین دلیل بهتر است برای حفظ روحیه دانشآموزان، نتایج امتحانات نهایی را بعد از کنکور اعلام کنند.همچنین عدم پاسخ درصد بالایی از دانشآموزان به یک سؤال میتواند ناشی از ابهام در سؤال باشد، بنابراین در صورت امکان سؤال مبهم را حذف کنند».
امتحانات نهایی خرداد امسال با سالهای گذشته از آن جهت تفاوت دارد که این نمرات در پذیرش دانشگاه سهم ۴۰ درصدی و قطعی دارد و سهم کنکور نیز ۶۰ درصد است.