همشهری آنلاین: قزوین همان شهری است که گفته میشود معماران شاه عباس صفوی طرح معماری اصفهان را از آن الگو گرفتهاند. اهل سفر که باشید تابستان و پاییز قزوین تفاوتی ندارد، اما اگر پاییز به نیمهاش رسیده و شما به دنبال یک شهر زیبا و نزدیک میگردید، قزوین انتخاب خوبی است. قزوین با یک عالم بنا و ساختمان زیبا رتبه اول را در ثبت آثار، در فهرست ملی دارد. ضمن آنکه اواسط آبان طبیعت پاییزی اطراف شهر هم دست کمی از زیباییهای داخل شهر ندارد.
دروازه درب كوشك. قزوين در گذشته هشت دروازه با نامهاي رشت، باغشاه، درب كوشك، تبريز، تهران، شيخ آباد، امامزاده حسن و خندقبار داشت كه امروزه فقط دو دروازه درب كوشك و دروازه تهران قديم سالم ماندهاند.
کلیسای کانتور معروف به برج ناقوس توسط روسها در دوره اشغال ایران در جنگ جهانی دوم ساخته شده. برخلاف بیشتر کلیساهای ایران که جزء کلیساهای ارتدکس هستند اینجا یک بنای پروتستان است که البته امروزه دیگر کارکرد مذهبی ندارد.
معماریهای اسلامی پیش از اینکه در اصفهان مشهور شوند در قزوئین مطرح بودند.
از همین جایی که عکاس ایستاده اگر راه پرپیچ و خم را به سمت جنوب ادامه دهید، بعد از یک دوراهی به قزوین میرسید. قزوین به خاطر طبیعت متنوعی که دارد پاییزش هم رنگارنگ است.
حمام قجری، اين حمام از قديميترين و بزرگترين حمامهاي قزوين است كه در خيابان عبيد زاكاني، كنار بازارچه مسجد آقا كبير قرار دارد.
قزوین هم چهلستون دارد که البته قدیمیتر از چهلستون معروف اصفهان است؛چون در دوره شاهطهماسب ساخته شده.
این عمارت بهدلیل اتاق کوچک بالای بنا بهکلاه فرنگی معروف شده، طبقه دوم در زمان ناصرالدین شاه بازسازی شده و به شکل امروزی درآمده است كه با ارسیهای رنگین یک موزه دیدنی است.
اینجا آنقدر زیباست که آدم دلش نمیآید پایش را داخل بگذارد، چه برسد که در چنین جایی زندگی کند، اما روزگاری در همین خانه، خانواده بزرگ امینی ها زندگی میکردند.
اینجا بازارچه نوروزی سعدالسلطنه است که البته فعلا در حال تعمیر است، اما تا آن زمان فقط روزهای قبل از عید باز است. نزدیک نوروز غرفههای این بازارچه پر از هنرمندانی میشود که صنایع دستی محلی خود را برای فروش به اینجا آوردهاند.
براي خريدصنايع دستي قزوين مثل سوزندوزي، گلابتون دوزي، ابريشمدوزي، گليم و جاجيم به عمارت تاريخي خانه داعي بازارچه برويد.
باقلواي قزوين از سوغات معروف اين شهر است كه در شيرينيفروشهاي شهر پخته ميشود.
این پیرمرد و نوهاش از خيابان سپه در راه رسیدن به مسجد جامعاند. بخشی از بنای این مسجد در اوایل دوره اسلامی و بخشهای دیگر در دوره صفوی و قاجار به آن اضافه شده.