به گزارش همشهریآنلاین، محمدرضا طالقانی پیشکسوت کشتی کشورمان در خصوص افتخارات و قهرمانی های نوجوانان کشتی آزاد و فرنگی اظهار داشت: وقتی تیمهای پایه ما کار خود را به درستی انجام میدهند و تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان در ۲ سال پیاپی قهرمان جهان میشود، یعنی استعدادیابی خوبی را در این راستا انجام شده است. نوجوانان در حال حاضر شرایط بسیار خوبی دارند هم سال گذشته و هم امسال در مسابقات قهرمانی آسیا و در جهان خوش درخشیدند. همچنین نوجوانان امید روزهای آینده تیم بزرگسالان ما است. کاری که باید در گذشته انجام میشد، همانطور که من در زمان خودم از نونهالان شروع کردم و توانستیم اکثر جامها را به دست آوریم و قهرمان جهان شویم. مطمئن باشید باید این روند ادامه داشته باشد و نوجوانان از مدال طلای رده سنی خود باید به طلای جهان و المپیک بزرگ سالان برسند.
وی در ادامه در خصوص دوره ۴ ساله دوم پیش روی علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون عنوان کرد: امروز دیگر کار کردن سخت است نمیگویم نمیشود اما سخت خواهد بود و کارهایی که علیرضا دبیر انجام داده است امروز جواب داده است و نتیجه آن را میبینیم. قطعا دبیر این راه را ادامه خواهد داد چرا که راهی جز پیشروی وجود ندارد و قهرمانیهایی هم که به دست آمده است در آینده با قهرمانی جوانان و بزرگسالان ادامه دار خواهد بود.
کشتی فقط به بودجه کافی نیاز دارد
رئیس سابق فدراسیون کشتی در پاسخ به این سوال که آیا کشتی امروز باز هم دچار کم و کاستی است یا خیر گفت: در حال حاضر از نظر امکانات هیچ کم و کاستی نداریم و طبق برنامهریزی هم که انجام شده درست است و تنها به بودجه کافی نیاز داریم. امروز همه دارند میبینند که کشتی چگونه در دنیا افتخار آفرینی میکند و باید توجه بیشتری به او کنند. ما مسابقات جهانی بلگراد را در پیش داریم و بعد از آن هم المپیک را در سال آینده خواهیم داشت که حاصل زحمات ۴ سال گذشته ورزشکاران، مربیان و مسئولان فدراسیون خواهد بود. پس باید بودجه ای را که کشتی می خواهد را به او بدهند تا بتواند برنامه های خود را به خوبی پیش ببرد تا بتواند در المپیک حاصل زحمات خود را درو کند و برای آینده بهتر قدم بردارد.
دبیر با صحبتهایش خودش را نقض کرده است
طالقانی درباره صحبتهای علیرضا دبیر مبنی بر این که ورزشکار حرفهای نباید ادامه تحصیل دهد بیان کرد: من این صحبتها را کاملا رد میکنم چرا که یک پهلوان و یک قهرمان زمانی موفق خواهد بود که در کنار ورزش حرفهای بتواند تحصیلات خود را هم ادامه دهد. علیرضا دبیر اگر این حرف را زده است باید بداند که خودش وقتی قهرمان المپیک شد به سبب تحصیلاتی که داشت کارشناسی ارشد گرفت و بعد از المپیک هم تا دکترا ادامه تحصیل داد، او با صحبتهایش خودش را هم نقض کرده است. شاید منظور او چیز دیگری بوده است، چرا که هر کسی که ادامه تحصیل میدهد در کار خود موفقتر خواهد بود. در واقع تحصیلات هیچ منافاتی با ورزش حرفهای کشتی ندارد. ما هرچقدر که در ورزش پیشرفت کنیم باید در کنار در تحصیلات هم پیشرفت کنیم تا الگوی خوبی برای جوانان و آینده داران باشیم.
اینکه بگویند باید به کشتیگیران هم حواله خودرو بدهند برای کشتی افت دارد
پیشکسوت کشتی کشورمان در پاسخ به این سوال که دولت به فوتبالیستها حواله خودرو داده است و گلایه کشتیگیران بابت این موضوع و این که گفته میشود فوتبال تافته جدا بافته است گفت: من کاری ندارم که فوتبال تافته جدا بافته است یا نیست و هر چه هم دوست دارند به فوتبالیستها بدهند، کاری هم به فوتبال ندارم همه زندگی من را کشتی تشکیل میدهد. همیشه ورزشهای سنگین مثل کشتی برای ایران افتخار آفرینی کرده است. شما ببینید ما در فوتبال در حد آسیا هم نیستیم، چطور میتوانند با کشتی رقابت کنند؟ به نظرم اینکه بگویند به کشتیگیران حواله خودرو بدهند برای کشتی افت دارد. کشتی یک ورزش پهلوانی است و اکثر کشتی گیران هم قهرمان المپیک هستند. اصلا در کشتی نباید در خصوص این مسائل صحبت کنیم چرا که این رشته ورزشی یک سر و گردن بالاتر از همه رشتههای ورزشی است.
وی افزود: نگاه به ورزش کشتی به این شکل باشد برای جامعه کشتی افت دارد. کشتی گیران به هر میدان بین المللی که میروند مدال طلا کسب میکنند. رئیس جمهور کشورمان هر کجا که میرود یک پرچم ایران را می گذارند و سربازان تشریفات آن کشور مقابل رئیس جمهور رژه میروند اما در کشتی و یا سایر رشته های ورزشی وقتی ورزشکاران عنوانی را کسب میکنند هم پرچم کشور بالا میرود و هم سرود جمهوری اسلامی ایران نواخته میشود. این اصلا قابل قیاس با هیچ چیز نیست.
کشتیگیری که در المپیک طلا میگیرد، باید هیکلش را طلا بگیرند
طالقانی در ادامه با اشاره به تبدیل شدن فوتبال به یک صعنت در دنیا تصریح کرد: بله درست است فوتبال در جهان تبدیل به یک صنعت شده است و خریداران زیادی هم دارد اما باید به ورزش هایی که افتخار آفرینی میکنند توجه بیشتری شود. کشتی گیری که در المپیک طلا می گیرد به گفته عامیانه باید هیکل او را طلا بگیرند. در این میان کشتی گیران هم جایزه ای را هم که باید برای کسب کردن مدال می گرفتند نگرفتند اما من سراغ دارم کسانی را که ورزشی هم نیستند و تا به امروز یه قهرمانی هم ندارند اما زمین ها و خانه های آنچنانی هدی گرفتهاند. مگر ما چند قهرمان المپیک داریم؟ کشتی قابل قیاس با هیچ رشته ورزشی نیست و هر کاری برای رشته های دیگر بکنند باید ۲ برابر آن را برای کشتی گیران انجام دهند.
۵۰ سال است فوتبال حسرت قهرمانی در آسیا را میکشد
رئیس سابق فدراسیون کشتی در باره قهرمانیهای کشتیگیران و حسرت ۵۰ ساله فوتبال برای قهرمانی در آسیا گفت: شما به اردوهای تیم ملی بروید می بینید که چقدر سختی میکشند مگر قهرمان جهان و المپیک شدن الکی است؟ فوتبال ما یک جام جهانی میرود کل جهان میفهمند، کلی هم لژیونر دعوت میکنیم و پول بابت این موضوعات دریافت میکنیم اما در حد آسیا هم قهرمان نمیشویم. ۵۰ سال است در فوتبال حسرت قهرمانی در آسیا را میخوریم در صورتی که در کشتی ۵ بار قهرمان جهان شدیم و یک بار قهرمان المپیک که دست نیافتنی است. باز هم میگویم کشتی قابل مقایسه با رشتههای دیگر نیست و باید نگاه مسئولان به کشتی ۳۶۰ درجه تغییر کند. نوجوانان ایران که قهرمان جهان شدند الکی نیست همه از جان مایه گذاشتند.
کشتیگیران جایزه خود را هم نگیرند پای افتخار آفرینی این کشور هستند
وی در پایان خاطر نشان کرد: به نظرم اینکه مناف هاشمی گفته است جوایز مدال آوران پای سکوی قهرمانی پرداخت خواهد شد کار قشنگی است چرا که در این شرایط ورزشکاران هم روحیه مضاعفی میگیرند. کشتی گیران آنقدر مرام پهلوانی دارند که جایزه هم نگیرند باز هم در مسابقات بین المللی قهرمان میشوند و برای ایران افتخار آفرینی میکنند. از روزی که پای کشتی به ایران باز شده است کشتی گیران پای افتخار آفرینی ایران هستند و مردم هم با آن ها زندگی میکنند چرا که مدال طلا برای هر کشوری یک دنیا است.