به گزارش همشهری آنلاین، بلومبرگ، کروگمن در این خصوص گفت: رونق هوش مصنوعی ممکن است شغل شما را از بین ببرد و ما نمیتوانیم در این زمینه کاری انجام دهیم. در واقع منظور کروگمن این است که رونق هوش مصنوعی احتمالا برخی از مشاغل کارمندی حرفهای و نیمه حرفهای و نه مشاغل یدی را از بین خواهد برد و این یعنی طراحی سیاستهای اصلاحی برای کمک به کارمندان دشوار خواهد بود.
کروگمن اقتصاددان مشهور آمریکایی که در سال ۲۰۰۸ برنده جایزه نوبل علوم اقتصادی شد، گفت: فکر نمیکنم به جز تلاش برای ممنوع کردن کامل این فناوری، کار زیادی بتوانید در مورد آن انجام دهید که کارساز باشد. به ادعای او بسیاری از کارهای کارمندی که ابزارهایی مانند ChatGPT آنها را تهدید میکند، ریشه در تفکر خلاق یا اصیل ندارند: چند نفر در دنیای واقعی واقعا خلاق هستند؟ چه مقدار از کارهایی که بابت انجام آن به کارمندان پول زیادی میدهیم درواقع بهطور فوقالعادهای انجام میشود؟ من فکر میکنم پاسخ این سؤال کاملا مشخص است. برای چنین کارهایی، هوش مصنوعی میتواند یک جایگزین مناسب و حتی بهتر باشد.
بیشتر بخوانید:
بهگفته کروگمن هنوز اندازهگیری تأثیر فناوریهای نوآورانه مانند هوش مصنوعی دشوار است چون هنوز آنچنان که باید فراگیر نشده است. کروگمن توضیح داد که اقتصاددانان معمولا معیارهای ملموسی مانند افزایش موجودی سرمایه را به رشد اقتصادی اضافه میکنند و آنچه نمیتوانند اندازهگیری کنند را به رشد فناوری ربط میدهند.
او گفت: بهعنوان مثال بهرهوری کشور با نرخ یکدرصد در سال، بین اواسط دهه۹۰ و اوایل دهه۲۰۰۰ شتاب گرفت که با ظهور اینترنت و شرکتها و درنهایت کشف چگونگی استفاده از فناوری اطلاعات همراه بود.