به گزارش همشهری، مهدی چمران در حاشیه یکصد و هفتادمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روز گذشته کمیسیون عمران دو جلسه در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار کرد، گفت: کمیسیون شهرسازی نیز پیش از این جلسه برگزار کرده بود اما اساتید برجسته که بررسیهایی را طی هفته اخیر داشتند، در جلسه حضور نیافته و گزارش مکتوب خود را به ما ارائه دادند.
چمران با اشاره به ارائه پیشنهادات از سوی کارشناسان برای پیشگیری از موارد بعدی، تصریح کرد: این سازهها ناپایدار بوده و در شرایط بحرانی در عرض چند روز ساخته شده و شرایط رعایت نشده بود؛ این سازهها حتی فنداسیون هم نداشتند و پس از این نیز میتوانند خطرساز باشند. این اقدام از سوی مافیای ساخت و ساز بوده که ظرف امسال و سال گذشته اقدام به ساخت کرده بودند.
خرید خانه برای کارگران آرزوست
او افزود: عده ای از شهرستانها به تهران آمدند که شرایط خرید مسکن برای آنها بسیار سخت است، برای یک کارگر پس از ۴۰ سال کار خرید مسکن به آرزو تبدیل شده است. مافیای ساخت و ساز این خانهها را به قیمت کمتر به فروش میرسانند و عدهای که از شرایط درمانده هستند این خانهها را خریداری میکنند. شهرداری به تنهایی نمیتواند کاری کند و باید همه دستگاهها پای کار بیایند تا مشکل حل شود.
توضیح درباره نحوه تخریب ساختمانهای خلازیر
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نظام مهندسی و یکی از اساتید دانشگاه امیر کبیر در خصوص نحوه تخریب نیز بحث و بررسیهایی انجام دادند، تاکید کرد: شیوه تخریب این است که از بالا با بیل و کلنگ یک به یک آجرها را تخریب کنند و این یک ماه زمان میبرد. برای مثال تخریب طبقه بالای پاساژ علاءالدین یک سال زمان برد؛ چرا که یک به یک آجرها برداشته شد اما در چنین شرایط بحرانی و حضور عدهای قمهکش نمیتوان به این شکل تخریب کرد.
وی ادامه داد: نوع تخریبی که در سازههای خلازیر انجام شده بود، در مقررات ساختمان لحاظ شده است.
چمران همچنین در صحن شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حضور ۲.۵ برابری داوطلبان در پیش ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم افزایش تعداد داوطلبان با افزایش حضور مردم در انتخابات همراه باشد.
وی ضمن تقدیر از دولت برای بازپس گیری اموال، یادآور شد: امیدواریم به غارت اموالی که از آن ملت ایران است، پایان داده شود و بتوان مشکل دارایی های ایران در کشورهای دیگر را نیز برطرف کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران به حادثه شاهچراغ اشاره کرد و افزود: گویا دشمن تصور کرده بود که چون یکبار در حرم شاهچراغ عملیات تروریستی انجام داده باز هم می تواند این کار را انجام دهد. در این عملیات تروریستی ۲ نفر به شهادت رسیدند و هشت نفر مجروح شدند؛ اصل مسئله این است که حادثه تروریستی در یک فضای مذهبی به عنوان فضایی امن انجام شده است.
وی ادامه داد: عده ای از خدا بی خبر در شرایطی غیرقابل توصیف مردم بی سلاح را به گلوله می بندند؛ این کار که هنر نیست و اگر می توانند باید به میدان بیایند نه اینکه عملیات تروریستی انجام دهند. این حادثه بسیار زشت، خبیثانه و تأسف آور است که انسان ها افراد بی گناه را به گلوله ببندند.