به گزارش همشهری آنلاین، با ورود زائران اربعین به مهران خدماترسانی اتوبوسها آغاز خواهد شد و براساس توافقها و هماهنگیهای صورتگرفته، زائران تا نخستین شهر عراق یعنی شهر کوت جابهجا میشوند. در سایر مرزها ازجمله مرزهای خسروی، شلمچه و چزابه نیز با همکاری شهرداری شهرهای مشهد، اهواز، کرج و شیراز در اربعین به زائران خدماترسانی میشود. انتشار این خبر باعث شده تا افراد با اشاره به کمبود در ناوگان اتوبوسرانی پایتخت، از اعزام اتوبوس به مرز برای اربعین و خدماترسانی به زائران انتقادهایی را مطرح کنند.
در این رابطه بد نیست بدانیم تعداد اتوبوسهایی که در مجموع قرار است برای خدماترسانی به مرز اعزام شود حدود ۸۰۰ دستگاه است، اما تمام این اتوبوسها را قرار نیست شهرداری تهران تامین کند. علاوه بر شهر تهران، دیگر شهرهای کلانشهرهای کشور ازجمله شهرهای کرج، مشهد، شیراز و اهواز هم در تامین اتوبوسهای مورد نیاز مشارکت دارند. از آنجا که شهرداری تهران و شرکت اتوبوسرانی پایتخت از مدتها قبل خودشان را برای اول مهر و بازگشایی مدارس آماده میکنند، در این مدت طرحهای مختلفی ازجمله بازسازی و اورهال تعدادی از اتوبوسهای فرسوده و زمینگیر و رونمایی از ۱۰دستگاه اتوبوس دوکابین تندرو در مردادماه امسال صورت گرفته که در حاشیه آن مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی از بازسازی مجموعا ۱۰۰دستگاه اتوبوس شهری دیگر و همچنین اضافه شدن ۳۰۰دستگاه اتوبوس جدید تا مهرماه خبر داد.
با توجه به اضافه شدن اتوبوسهای جدید، درشرایطی که هنوز فصل پاییز و افزایش حدود ۳۰درصدی مسافران بهدلیل بازگشایی مدارس و دیگر مراکز تحصیلی از راه نرسیده است، اعزام موقت چند دستگاه اتوبوس برای مراسم اربعین خلأ و خللی در خدماترسانی به شهروندان تهرانی ایجاد نمیکند، بهویژه اینکه در این مدت برای ۲تا ۳روز هم تعطیلات اربعین و آخر هفته را در پیش داریم و تقاضای سفر درونشهری هم کاهش پیدا میکند. دراین رابطه مهدی علیزاده مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با بیان اینکه مسئولیت حملونقل در اربعین به شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران محول شده است، گفت:«در ایام اربعین برای عدموقفه در خدماترسانی به مردم تهران برنامهریزی جامعی انجام گرفته و در این موضوع نگرانی نداریم.»