معاون سازمان سنجش درخصوص امکان انتخاب رشته برای افرادی که در کنکور ثبت‌نام نکرده یا در جلسه آزمون حاضر نبوده‌اند توضیح داد.

به گزارش همشهری آنلاین، در دفترچه انتخاب رشته برای کنکور ۱۴۰۲ دو نوع رشته تعیین شده است: رشته‌های با آزمون و رشته‌های بر اساس سوابق تحصیلی.

به گزارش همشهری آنلاین، علی صدر معاون اجرایی آزمون‌های سازمان سنجش گفت: افرادی که براساس کارنامه خود مجاز به انتخاب رشته شدند می‌توانند از میان رشته‌های با آزمون و براساس سوابق تحصیلی انتخاب کنند و افرادی که مجاز به انتخاب رشته نشدند فقط باید از میان رشته‌های براساس سوابق تحصیلی انتخاب کنند.

معاون اجرایی آزمون‌های سازمان سنجش تاکید کرد: هیچ داوطلبی پشت در دانشگاه نمی‌ماند.

رشته‌های بدون آزمون آن دسته از رشته‌هایی را شامل می‌شود که پذیرش آنها براساس سوابق تحصیلی یعنی نمرات دوران دبیرستان است.

سامانه انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش از روز سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در سایت این سازمان با هدف راهنمایی و کمک به داوطلبان در انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ (برای رشته‌های با آزمون و رشته‌های صرفاً براساس سوابق تحصیلی) در دسترس داوطلبان قرار خواهد گرفت.

به گفته معاون اجرایی آزمون‌های سازمان سنجش در کنکور امسال با سه گروه داوطلب روبه‌رو هستیم.

گروه نخست شامل افرادی است که در کنکور ثبت‌نام نکرده‌اند اما تا ۴ شهریور ۱۴۰۲ می‌توانند با مراجعه به سازمان سنجش، از میان رشته‌های براساس سوابق تحصیلی، رشته مورد نظر خودشان را انتخاب کنند.

گروه دوم داوطلبانی هستند که در کنکور شرکت کردند و مجاز به انتخاب رشته هستند، این افراد می‌توانند از میان رشته‌های با آزمون و بدون آزمون انتخاب کنند.

گروه سوم داوطلبانی هستند که در کنکور ثبت‌نام کردند اما در جلسه آزمون غایب بودند. این گروه دیگر نیازی به ثبت‌نام ندارند و می‌توانند از میان رشته‌های براساس سوابق تحصیلی اقدام به انتخاب رشته کنند.

طبق اعلام مسئولان سازمان سنجش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌هایی که صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی انجام می‌شود، ۳۳۵ هزار و ۷۴۵ نفر است.

همچنین ۱۸۰ هزار نفر نیز می‌توانند در رشته‌هایی که بر اساس آزمون معیین شده، پذیرش شوند.

در کنکور امسال در نوبت دوم (تیرماه) یک میلیون و ۱۱۰ هزار نفر در کنکور شرکت کردند که تفکیک آن به شرح زیر است:

۴۲ درصد داوطلبان کنکور تیرماه امسال (۵۰۸ هزار نفر) در گروه تجربی

 ۳۱.۵ درصد داوطلبان (۳۸۰ هزار نفر) در گروه انسانی

 ۱۲ درصد (۱۴۹ هزار نفر) در گروه ریاضی

 ۸.۶ درصد (۱۰۰ هزار نفر) در گروه زبان

 ۵ درصد (۶۶ هزار نفر) در گروه هنر

برخی دانشگاه‌ها و رشته‌هایی که پذیرش آنها براساس سوابق تحصیلی است، عبارتند از:

دانشگاه شاهد تهران: علوم و مهندسی باغبانی. علوم و مهندسی خاک. مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی. مهندسی گیاه پزشکی.

دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله: کاردانی بهداشت حرفه‌ای. کاردانی بهداشت محیط.

دانشگاه رازی کرمانشاه: آمار. ریاضیات و کاربردها. فیزیک. مهندسی پلیمر. علوم و مهندسی آب. مهندسی مکانیک بیوسیستم. زیست‌شناسی جانوری. زیست‌شناسی گیاهی. علوم و مهندسی باغبانی. علوم و مهندسی جنگل. علوم و مهندسی خاک. مهندسی گیاه پزشکی. علوم و مهندسی جنگل و ...

منبع: تسنیم