تصویری که اخیرا از نپتون گرفته شده، لکه‌ای سفید روی آن نشان می‌دهد که پیش از این دیده نشده بود. این تصویر از زمین گرفته شده است.

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از سان، اخترشناسان یک لکه سفید مرموز روی نپتون مشاهده کردند که تا به حال دیده نشده بود. این رصد از یک تلسکوپ روی زمین وقتی کارشناسان در حال بررسی لکه تیره بزرگ سیاره بودند، انجام شد. 

دانشمندان رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) می‌خواستند معمای پشت این نقطه تاریک عجیب را حل کنند، اما آن‌ها متوجه لکه سفید غیرمنتظره‌ای در آن نزدیکی شدند. لکه تیره برای اولین‌بار در سال ۱۹۸۹ مشاهده شد و دانشمندان را سردرگم کرد. به گفته اخترشناسان، مشاهدات جدید نشان می‌دهد که لکه‌های تیره احتمالا نتیجه تیره شدن ذرات هوا در لایه‌ای زیر لایه مه اصلی است، چرا که در جو نپتون یخ و مه با یکدیگر ترکیب شده‌اند. 

مایکل وونگ یکی از نویسندگان این مطالعه درباره لکه سفید هم توضیح داد: «در جریان رصد، ما نوعی ابر درخشان کمیاب کشف کردیم که قبلا حتی در رصد با تلسکوپ‌های فضایی هم مشاهده نشده بود. تصور می‌شود که ابر روشن یک ویژگی کاملا جدید است.

او ادامه داد: «این نوع ابر کمیاب به‌عنوان یک نقطه روشن، درست در کنار نقطه تیره اصلی بزرگ‌تر ظاهر می‌شود، داده‌های تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) نشان می‌دهد که ابر روشن جدید در همان سطح اتمسفر با نقطه تاریک اصلی قرار دارد. این بدان معناست که این نوعی ویژگی کاملا جدید در مقایسه با ابرهای کوچک «همدم» یخ متان در ارتفاعات بالاتر است که قبلا مشاهده شده بود.»

بیشتر بخوانید:

به گفته وونگ، این نشان‌دهنده تواناتر شدن بشر در مشاهده کیهان است. در گذشته ما فقط می‌توانستیم این نقاط را با فرستادن کاوشگرانی چون وویجر شناسایی کنیم، بعد توانایی مشاهده آن‌ها از راه دور از طریق ابزاری چون هابل را به دست آوردیم و اکنون فناوری آن‌قدر پیشرفت کرده که می‌توانیم آن را از زمین مشاهده کنیم. 

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها