گروه دیپلماتیک، همشهری آنلاین- حسین ارجلو: دولت فرانسه در تازهترین محدودیت خود برای استفاده از نمادهای مذهبی در مدارس، استفاده از ردای تمام قد گشادی که زنان مسلمان معمولا استفاده میکنند را در مدارس ممنوع میکند. دولت فرانسه از سال 2004 نیز داشتن حجاب در مدارس را ممنوع کرده است. دادگاه عالی فرانسه سال گذشته نیز از ممنوعیت استفاده از لباس شنای اسلامی (بورکینی) در شهرهای ساحلی حمایت کرد. بر اساس این قانون کسانی که ممنوعیت استفاده از بورکینی را نقض کنند ۳۵ یورو جریمه میشوند. اما این تنها فرانسه نیست که بهرغم داعیه دفاع از آزادیهای فردی، روزبهروز زنان و دختران مسلمان را محدود میکند. دستکم 11کشور اروپایی دیگر نیز مشابه همین قانون را در سالهای گذشته اجرا کردهاند.
این در حالی است که برخی از مدافعان فرهنگ غرب، این ممنوعیتهای مغایر با حقوق بشر را نه تنها محکوم نمیکنند، بلکه آن را مُرّ قانون دانسته و عین قانونمداری میدانند. اجبار به بیحجابی و کنار گذاشتن اعتقادات مذهبی در غرب را تحسین کرده و در مقابل، از اروپا و آمریکا میخواهند که در برابر قانون حجاب در ایران بایستند و به آنها برای برقراری «بیحجابی اجباری» کمک کنند. استاندارد دوگانه این جماعت آنقدر رسواست که ابتدا دم از حجاب اختیاری زدند اما بعدها ثابت شد که با هرگونه نمادگرایی دینی چه در موضوع حجاب و چه در مقوله عزاداری و ... به شدت مخالفند. در هر صورت، مبارزه برخی کشورهای غربی با حجاب نظیر آنچه در این گزارش به آنها اشاره شده، به افزایش آمار توجه غیرمسلمانان به اسلام منجر گردیده و نتیجه عکس داده است:
آلمان: سال۲۰۱۷ بود که قانون منع حجاب در پارلمان تصویب شد. در حال حاضر بیش از نیمی از ایالتهای آلمان معلمان و مدرسان مسلمان زن را از استفاده از پوشش اسلامی از جمله برقع منع کردهاند.
اتریش: بر اساس قانون منع حجاب در اتریش زنان نمیتوانند در مکانهای عمومی از جمله مدارس و دادگاه چهره خود را بپوشانند و تخلف از این قانون۱۷۰ یورو جریمه خواهد داشت.
بلژیک: قانون ممنوعیت حجاب کامل در بلژیک سال 2011 اجرایی شد. این قانون پوشیدن هرگونه لباسی که هویت فرد را پنهان میکند از جمله در پارکها و امکان عمومی ممنوع کرده است.
هلند: از سال 2016 زنان در هلند حق ندارند تا در مکانهای عمومی چون مدارس، بیمارستانها و وسایل نقلیه عمومی از برقع استفاده کنند. کسانی که این قانون را زیر پا بگذارند به پرداخت 410یورو جریمه محکوم خواهند شد.
ایتالیا: برخی از شهرهای ایتالیا استفاده از روبنده را برای زنان ممنوع کردهاند. بهعنوان مثال در منطقه لومباردی از سال 2016 زنان حق استفاده از حجاب کامل را ندارند. زمزمه ممنوعیت استفاده از روسری در این کشور نیز مدتی است که شنیده میشود.
اسپانیا: گرچه قانون ملی ممنوعیت حجاب در اسپانیا وجود ندارد اما مسئولان شهر بارسلونا در سال 2010 استفاده از برقع را در اماکن دولتی و عمومی این شهر از جمله دفاتر شهرداری و کتابخانهها ممنوع کردند.
انگلیس: بر اساس شیوهنامهای که وزارت فرهنگ انگلیس در سال 2008 به مدیران مدارس دولتی و مذهبی ابلاغ کرده مدارس این حق را دارند تا پوشیدن روبنده و برقع را برای دانشآموزان و معلمان در این مکانها ممنوع کنند.
دانمارک: بر اساس قانونی که در سال 2018 تصویب شده، کسانی که از برقع استفاده کنند با جریمه نقدی 1000 کرونی (120 پوندی) روبهرو شده و در صورت تکرار، مبلغ این جریمه میتواند تا 10 برابر افزایش پیدا کند.
سوئیس: سپتامبر 2013 بود که منطقه جنوبی «تسِن» در سوئیس استفاده از پوشش برقع را ممنوع اعلام کرد و برای کسانی که از این قانون تخطی کنند ۱۱۰ فرانک (سوییس) جریمه در نظر گرفت.
بلغارستان: دولت بلغارستان در سال 2016 به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش، ضمن تصویب قانون ممنوعیت استفاده از برقع، جریمه بسیار سنگینی را برای ناقضان این قانون در نظر گرفت.
نروژ: دولت نروژ سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که پوشش برقع را برای مسلمانان در مهدکودکها، مدارس، بیمارستانها و دانشگاهها ممنوع کند. در آن زمان اعلام شد کارمندان و دانشجویانی که بر استفاده از حجاب تاکید کنند ممکن است شغل خود را از دست داده یا از دانشگاه اخراج شوند.