دولت سیزدهم به زنان جامعه نگاه ویژه ای دارد. دیدگاهی که شاید پیش تر به این شکل نبوده است. توانمند دیدن بانوان و فراهم کردن شرایط رشد ظرفیت وجودی آنها موضوعی است که از ۲ سال گذشته تاکنون به طور جدی در کشورمان اجرا می شود.

همشهری آنلاین:گروه خانواده-مژگان مهرابی:دولت سیزدهم به زنان جامعه نگاه ویژه ای دارد. دیدگاهی که شاید پیش تر به این شکل نبوده است. توانمند دیدن بانوان و فراهم کردن شرایط رشد ظرفیت وجودی آنها موضوعی است که از ۲ سال گذشته تاکنون به طور جدی در کشورمان اجرا می شود. پیروزی های پی در پی بانوان در عرصه های علمی، فرهنگی، ورزشی تاکیدی بر این گفته است. در نشست خبری دکتر انسیه خزعلی مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با خبرنگاران،‌ آن هم در هفته دولت فرصتی پیش آمد تا اصحاب رسانه ابهامات ذهنی خود را از این مقام مسئول جویا شوند.

یکی از موضوعاتی که امروز در جامعه ما به معضل بزرگی تبدیل شده، بی تمایلی جوانان به امر ازدواج است. اغلب ترجیح می دهند با حیوانات خانگی خود را سرگرم کرده و خود را از نظر روحی اغنا کنند. همین امر آمار تشکیل خانواده و فرزندآوری را کاهش می دهد. معاونت امور زنان و خانواده برای جلوگیری از اشاعه این فرهنگ نادرست چه راهکارهایی در نظر گرفته است؟

متاسفانه در کشور ما بحرانی در حال رخ دادن است که باید جلوی آن را گرفت. ترویج فرهنگ های نادرست مثل بی رغبتی به ازدواج یا وصلت کردن با حیوانات خانگی مثل سگ و گربه یا اشیاء از چند سال پیش در کشور باب شده و جدی برخورد نکردن با آن پیامدهای منفی دارد. ریشه کن کردن آن کار راحتی نیست. گویی ساختمانی آوار شده جلوی رو باشد. باید نخاله های ساختمانی را پاکسازی کرد و بعد یک ساختمان جدید و زیبا ساخت. ما هم همین کار را باید انجام دهیم. مهمترین کار شناساندن ساختار خانواده و معرفی آن به نسل جوان است. این که خانواده سالم چه تاثیر مثبتی در جامعه می گذارد. باید به افراد خانواده مهارت های بازی، ارتباط با رسانه، تعامل با یکدیگر و دیگر راه های خوب زندگی کردن را آموزش داد. قانون اصیل ایرانی اجازه نمی دهد هر ازدواجی با هر جنسیتی به رسمیت شناخته شود. مقام معظم رهبری گفتند فرهنگ مثل هواست و نباید آلوده شود. ترویج ازدواج و فرزندآوری یک امر فرهنگی است و همه گیر شدنش کمک های مردمی را می طلبد. مشکل دیگر شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» است. شعاری که در دهه ۷۰ رواج  پیدا کرد و روز به روز از تعداد فرزندان کمتر شد. نیاز هست روی این مسئله کار شود.

در دولت سیزدهم به مطالبه حق بانوان چقدر توجه شده است؟ در سال گذشته اشاره کردید، درصدد اصلاح ساختارها هستیم. این امر چقدر محقق شده است؟ با توجه به طرح های کارآمد دولت سیزدهم تا چه اندازه به عدالت اجتماعی بین زن و مرد توجه شده است؟

در زمینه ورزش زیرساخت های خوبی انجام شده است. در سفر به استان ها، تجهیز و بهسازی باشگاه های ورزشی خانم ها انجام شد. همچنین اعتبار خاصی برای زنان در نظر گرفتیم که بیشتر برای ایجاد پارک بانوان و ورزشگاه استفاده شد. البته بعضی از مطالبات بانوان نیاز به رسیدگی دارد که همه سعی خود را برای به ثمر رسیدن آن به کار گرفته ایم. در مورد بحث قهرمانی، پشتیبانی های خوبی از خانم ها شده است. به طور مثال پاداش ورزشکاران زن به موقع پرداخت شد در صورتی که آقایان هنوز هدیه خود را دریافت نکردند. اقدام دیگر معاونت فراهم کردن شرایط سفر برای مادران ورزشکار بود. سال گذشته خانمی می خواست به مسابقات اعزام شود. برای اینکه فرزند کوچک خود را بتواند همراه خود ببرد، برای او پرستار هماهنگ کردیم. کار بانوان ورزشکار ما ارزشمند است. مدال هایی که به دست آوردند بی نظیر بود و قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست. تیم هاکی روی یخ ما با کشورهایی مسابقه دادند که امکانات بهتری داشتند. در داوری ها هم زنان ما خوش درخشیدند. توانمند بودن آنها به دلیل جداسازی اتفاق افتاده بود.

چند درصد از بودجه معاونت امور زنان و خانواده صرف کارهای فرهنگی شده است؟

کار این نهاد عمدتا انجام کارهای فرهنگی است. بودجه خاصی برای فرهنگسازی خانواده در نظر گرفته شده است. به تعبیر مقام معظم رهبری، فرهنگ حتی بر اقتصاد جامعه هم تاثیر می گذارد. بنابراین در امور فرهنگی همه جور پای کار هستیم.

منبع: همشهری آنلاین