به گزارش همشهری، از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون ۵۷۰۰ واحد اقتصادی خرد، کوچک، متوسط و بزرگ راکد یا مشکلدار در سراسر کشور به مدار فعالیت بازگشتهاند. این دستاورد، جدای از مزیتهای اقتصادی و حفاظت از منابع کشور، منجر به فعالسازی ظرفیت اشتغال برای بیش از ۱۲۴ هزار نفر شده است.
محیط کسبوکار ایران مساعد نیست و بنگاههای اقتصادی با مشکلات متعدد روبرو هستند. در این وضعیت، گاه بحرانهای کوچکی نظیر معوق شدن تسهیلات بانکی، بدهی مالیاتی یا بهروز نشدن خطوط تولید، میتواند لطمه جدی به فعالیت بنگاه وارد کرده و حتی آن را به تعطیلی بکشاند.
نمونههای مشهور این اتفاق، بنگاههای نامآوری نظیر ارج و آزمایش بودند که زمانی در منطقه و جهان، سرآمد صنعت محسوب میشدند و در تنگنای مشکلات به تعطیلی کشیده شدند. احیای این بنگاهها که البته غالباً از شهرت ارج و آزمایش برخوردار نیستند، از دو سال پیش در دستور کار دولت قرار گرفت و با راهاندازی نهضت احیای واحدهای اقتصادی عملیاتی شد. نتایج این نهضت در دومین سالگرد دولت، جالب است.
احیاگران مشغول کارند
نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی میگوید: تاکنون ۵۷۰۰ واحد اقتصادی خرد، کوچک، متوسط و بزرگ در سراسر کشور با ظرفیت فعالسازی اشتغال برای بیش از ۱۲۴ هزار نفر احیا شدهاند و بازگشت آنها به فعالیت عادی اقتصادی، ۱۳۵ هزار میلیارد تومان از دارایی و سرمایههای راکد شده را احیا کرده است. سید امیرحسین مدنی، صبح دیروز در جریان بازدید از سه واحد احیای شده در پارک علم و فناوری البرز، گفت: در نهضت احیای واحدهای اقتصادی، بیش از ۳۰۰ پرونده پیچیده حقوقی و بانکی به سرانجام رسیده و شناسایی احیاگران واحدهای اقتصادی از طریق ایجاد و ساماندهی شبکه احیاگران ۳۲۰۰ نفری در کشور انجام شده است.
ابزارهای احیاگری
نهضت احیای واحدهای اقتصادی بعد از شناسایی واحدهای مشکلدار یا تعطیل نیازمند کمک و احیا، با استفاده از ابزارهای در اختیار به رفع مشکلات آنها میپردازد. نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی، ایجاد و فعالسازی ابزارهای تأمین مالی صندوق احیا، تأمین مالی جمعی، تأمین مالی زنجیره تأمین و ایجاد صندوق در صندوق را عملکردهای نهضت احیای واحدهای اقتصادی عنوان میکند که به ابزارهای مؤثر برای احیای بنگاههای مشکلدار تبدیل شدهاند.
مدنی میگوید: نهضت احیای واحدهای اقتصادی، بیش از هزار میلیارد تومان منابع مالی موردنیاز برای احیا واحدهای اقتصادی را از طریق سکوهای تأمین مالی جمعی تأمین کرده است. او میافزاید: ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی از طریق فعالسازی ابزار خرید اعتباری در صنعت پتروشیمی نیز تأمین شده و تخصیص بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای واحدهای اقتصادی مسئلهدار نیز در حال پیگیری است.
تداوم نهضت احیاگری
نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی به دنبال تشریح عملکرد این نهضت، میگوید: طراحی و تصویب ۳ سطح دوره آموزشی احیاگر، برگزاری دوره توانمندسازی احیاگران، تهیه و تدوین بسته جامع ظرفیتهای سیاستی و حمایتی دولت از واحدهای اقتصادی، ترجمه و تدوین ۴ جلد کتاب علمی و پایه در حوزه احیا و طراحی پلتفرم و زیستبوم احیای واحدهای اقتصادی از جمله اقداماتی است که انجام شده است. به گزارش همشهری، اجرای این اقدامات یعنی نهضت احیاگری ادامه دارد.