به گزارش همشهری آنلاین، کارخانههای تولید سلاح همواره در تلاش هستند تا پیشرفتهترین مدل را عرضه کنند و از این رو، داشتن پیشرفتهترین تفنگها یکی از افتخارات جنگی به شمار میرود.
اف آن بروئینگ مدل ۱۹۰۰
این اسلحه بهترین و موفقترین مدل اسلحه از سری مدلهای ساخت کمپانی بلژیکی است که طراحی آن را جان موس بروئینگ آمریکایی بر عهده دارد. اولین مدل از این تفنگ نیمه اتومات توسط جان بروئینگ در سال ۱۸۹۶ ساخته شد و بعدها در سال ۱۸۹۷ کاملتر شد و یک سال بعد بروئینگ این مدل اسلحهای را که طراحی کرده بود، برای فروش به کمپانی اف آن هرستال پیشنهاد داد و تولید آن از سال ۱۸۹۹ آغاز شد.
اف آن مدل ۱۹۰۰ یک هفتتیر نیمهخودکار است. لوله تفنگ کاملا به بدنه آن چسبیده و فنری که اسلحه را دوباره مسلح میکند، بین لوله تفنگ و خشاب جای دارد. این فنر با کمک اهرم مخصوص نقش چاشنی را بازی میکند. سوییچ ایمنی این تفنگ تککاره در قسمت چپ آن قرار دارد.
اف آن ۴۹
اف آن ۴۹ یکی از مدرنترین تفنگهایی است که در خدمت پلیس و نیروی امنیتی است. این اسلحه بعد از استفاده به طور خودکار به حالت اول برمیگردد که باعث میشود کارایی اسلحه بیشتر شود. از آنجا که اف آن ۴۹ پس از استفاده به حالت اتومات بازمیگردد، ممکن است تصور کنید این اسلحه به هیچ عنوان از ایمنی لازم برخوردار نیست.
اما این طور نیست، چون تا زمانی که ماشه به وسیله تیرانداز کشیده نشود، اف آن ۴۹ در حالت قفل باقی خواهد ماند. هر چند این اسلحه در شمار جدیدترین سلاحها قرار میگیرد اما یک اشکال بزرگ دارد و آن، بلند و سنگین بودن قسمت ماشه است. بدنه تفنگ از جنس پلیمر سیاه و سر آن از استیل ضدلک ساخته شده است. همچنین اف آن ۴۹ مجهز به یک ریل اضافی در قسمت بدنه پایینی لوله تفنگ است و از آن برای نصب سریع لیزر و چراغ قوه استفاده میشود.
استیر جی بی
اوایل دهه ۱۹۷۰، ارتش اتریش اعلام کرد درصدد است تا هفتتیر قدرتمندتری را جایگزین پی ۳۸ کند و از آن زمان به بعد ارتقای هفتتیر جی بی آغاز شد. طرح اصلی این هفتتیر «پی آی-۱۸» نام داشت که در سال ۱۹۷۴ مدل پیشرفته آن جی بینام گرفت و از سال ۱۹۸۱ تولیدش آغاز شد.
در سال ۱۹۸۸ بعد از اینکه تقریبا ۱۵ تا ۲۰هزار قبضه از این اسلحه عرضه شد، تولید آن را متوقف کردند. بدنه اصلی و گلنگدن آن از جنس فلز کربن ساخته شده و خان درون تفنگ چندگوشه و از جنس کروم است که به صورت ثابت به بدنه اصلی هفتتیر چسبیده است.
فایو سون
تپانچه «فایو سون» طراحی کمپانی بلژیکی اف آن و مدل تکمیل شده «پی نود» است. در هر دو اسلحه از یک نوع مهمات استفاده میشود. فشنگهایی که در اسلحه فایو سون به کار برده میشود، با داشتن هسته آلومینیومی و سری از جنس استیل، هنگام شلیک از لوله تفنگ، سرعت بالایی دارد. این اسلحه با داشتن ابعادی مناسب، طوری طراحی شده که تیرانداز هنگام استفاده از آن بهترین دید و ایمنی لازم را دارد.
فایو سون یک تپانچه نیمهخودکار با بدنه پلیمر و مجهز به ریل تجهیزات اضافه زیر لوله تفنگ است. فایو سون در دو مدل استاندارد که بیشتر کاربرد نظامی و تاکتیکال دارد، برای نیروهای ویژه که اسلحه با خود حمل میکنند، ساخته شده است.
تنها تفاوت بین این دو مدل، نوع ماشه آن است. در فایو سون استاندارد، پس از شلیک، ماشه دوباره به حالت اول باز میگردد و در مدل تاکتیکال، ماشه تککاره با تریگرپول کوتاه و سوئیچ ایمنی در بالای ماشه کار گذاشته شده است. اسلحه نوع اف آن درآمریکا تنها به اشخاص دولتی و نیروهای نظامی فروخته میشود.
ایکسام ۳۰۷
ایکسام ۳۰۷ از جمله سلاحهایی است که نام آن در فهرست تجهیزات نظامی بسیاری از ارتشها به چشم میخورد. این اسلحه بعد از دهه ۱۹۸۰ توسط آمریکا تولید شد. مدارک موجود درباره تاریخچه این اسلحه نشان میدهد که امروزه بسیار پیشرفته است و تنها راه رویارویی با این اسلحه کشنده، داشتن تجهیزات نظامی قابل برنامهریزی است تا بتواند در برابر پرتاب نارنجکهای آن تاب بیاورد.
بروئینگ بیدیام
بروئینگ بیدیام یک اسلحه پیشرفته و بسیار جالب است که نخستین بار در سال ۱۹۹۱ عرضه شد و تولید آن تا اواخر دهه ۱۹۹۰ ادامه داشت. اکثر تفنگهایی که مارک «جان بروئینگ» را دارند، معمولا ساخت بلژیک هستند اما تعدادی از آنها در کشورهای دیگر ساخته شدهاند که بیدیام هم یکی از آن مدلها و محصول مشترک بلژیک و آمریکاست.
در قسمت چپ لوله تفنگ یک سوییچ مشاهده میشود که دارای دو نشانه «پی» و «آر» است. اگر سوییچ روی علامت «پی» قرار داده شود، اسلحه در حالت تپانچه عمل خواهد کرد و اگر روی علامت «آر» گذاشته شود، عملکرد اسلحه شبیه هفتتیر خواهد شد.
البته سوییچ به راحتی قابل جابهجایی نیست و باید با استفاده از شیئ نوک تیز مانند چاقو، پیچ گوشتی و حتی سکه آن را در حالت دلخواه قرار داد. بیدیام طوری طراحی شده که با هر دو دست میتوان از آن استفاده کرد و از جمله تفنگهای ظریف با کارایی بالا در حالت تپانچه است. حمل و استفاده این اسلحه بسیار آسان است، البته سیستم ایمنی غیرمعمول آن طوری است که فرد باید از پیش با آن آشنایی کامل داشته باشد.
مارک ۴۷ مدل زیرو
این اسلحه، مدل اتوماتیک مسلسلهای نارنجک پرتابکن است که ظرفیت ۳۲ تا ۴۸ گلوله نارنجکشکل را دارد. این مدل مجهز به سیستم پیشرفتهای است که به اسلحه امکان قفل کردن روی هدف و شلیک پی در پی را میدهد.
روی اسلحه مارک ۴۷ یک صفحه نمایش ویدئویی بسیار سبک کار گذاشته شده تا به وسیله آن بتوان حرکات هدف را از نزدیک مشاهده کرد. علاوه بر این سیستم مارک ۴۷ مجهز به لیزر و کامپیوتر تشخیص بالستیک نیز هست. همچنین با نصب دوربین دید در شب میتوان از این مسلسل در تاریکی شب استفاده کرد. زمانی که دوربین دید در شب روی این مدل کار گذاشته شود، تیرانداز میتواند با فشار دادن یک دکمه از دو حالت تصویر ویدئویی یا تصاویر حساس به دمای بدن برای تیراندازی استفاده کند.
برسا تاندر ۳۸۰
برسا تاندر ۳۸۰ یک هفتتیر آرژانتینی و ساخت کمپانی برسا اس آ است. قیمت مناسب اسلحه و کیفیت خوب آن باعث شده تا سیاستمداران و افراد بسیاری برای حفاظت از جان خود از برسا استفاده کنند. بسیاری برسا تاندر ۳۸۰ را با نمونههای بزرگتر آن از جمله تاندر ۹ و تاندر ۴۰ یکی میدانند. این در حالی است که این سه مدل هیچ شباهتی به یکدیگر ندارند.
فنر مسلحکننده اسلحه در اطراف لوله تفنگ کار گذاشته شده و ماشه این هفتتیر از نوع دوکاره است. سوییچ ایمنی تاندر در قسمت چپ آن قرار دارد. در این مدل یک سوزن ایمنی هم داخل اسلحه کار گذاشته شده که تیراندازی را غیرممکن میکند، مگر اینکه ماشه به طور کامل کشیده شود.
دکمه آزادکننده فشنگها در قسمت بالا و پشت حفاظ ماشه قرار دارد. در خشاب این اسلحه هفت گلوله ۹ میلیمتری یا ۹ گلوله ۶۵/۷ میلیمتری جای میگیرد. برسا تاندر ۳۸۰ یک خشاب اضافی هم دارد که به ۹ گلوله ۹ میلیمتری نیز مجهز میشود.