در شرایطی که براساس آخرین آمارهای اعلام‌شده از سوی مسئولان مربوطه، تاکنون بیش‌ از 3 میلیون ‌و 600 هزار نفر برای شرکت در راهپیمایی باشکوه اربعین حسینی از مرزهای کشور خارج شده‌اند، رسانه‌ها و جریان‌های معاند برای به حاشیه راندن این شکوه و عظمت، در حال تقلای بیهوده و بی‌سرانجام هستند.

همشهری‌آنلاین_ گروه سیاسی: امسال اما فضاسازی‌ها با کلان‌راهبرد «دیده نشدن راهپیمایی اربعین» زودتر از آنچه تصور می‌رفت از سوی جریان‌های ضدانقلاب آغاز شد. رسانه‌های معاند از یک‌سو تلاش کردند با جریان‌سازی‌های موازی و با استفاده از اخبار کذب و همچنین کشته‌سازی، اخبار راهپیمایی اربعین را تحت‌تأثیر قرار دهند و از سوی دیگر، با طرح انواع شبهات، حضور حماسی و پرشور ایرانیان در راهپیمایی اربعین حسینی را کم‌رنگ جلوه دهند و مانع جلوه‌گری این عظمت بی‌بدیل شوند.

در چنین شرایطی و با وجود اینکه آخرین آمارها از افزایش حدود 17 درصدی حضور زائران ایرانی در راهپیمایی اربعین امسال نسبت به سال گذشته حکایت دارد، اما رسانه‌های ضدانقلاب، تخریب این حرکت جهانی را به‌عنوان یک راهبرد خبری- تحلیلی در دستور کار قرار داده و با انتشار انواع دروغ‌ها و شایعات، می‌کوشند اصل کنگره عظیم اربعین را تحت‌الشعاع قرار دهند؛ رویکردی که در ادامه به بررسی برخی مصادیق آن می‌پردازیم.

1

فوت جواد روحی در فهرست کشته‌سازی

وارونه‌نمایی و قلب واقعیت ماجرای فوت جواد روحی- از متهمان اغتشاشات 1401- یکی از دستورکارهایی بود که در چارچوب رویکرد نخ‌نمای «کشته‌سازی» برای تحت‌الشعاع قراردادن عظمت راهپیمایی اربعین 1402 و انحراف افکار عمومی، از سوی رسانه‌های معاند مورد استفاده قرار گرفت. معاندان تلاش کردند اینگونه جلوه دهند که جواد روحی به جرم رقصیدن در خیابان بازداشت و به اعدام محکوم و به‌ دنبال آن، در زندان کشته شده ‌است. واقعیت ماجرا اما این بود که روحی با اتهام‌هایی از جمله ایجاد ناامنی، هتک حرمت قرآن کریم و... محاکمه شد و دلیل انتقال وی به بیمارستان نیز تشنج بود و پرونده پزشکی او نیز اظهارات عدلیه را تأیید می‌کند.

2

موج‌سواری روی خودکشی بانوی شیرازی

در پنجمین روز شهریورماه بود که پرده دیگری از جریان‌سازی‌های کاذب جریان‌های ضدانقلاب روی صحنه رفت. آنان این‌بار به بهانه اقدام به‌خودکشی یک زن جوان در یک مجتمع تجاری در شیراز، هشتگ‌سازی و سوءاستفاده از احساسات افکار عمومی را در مرکز توجه قرار داده و تلاش کردند با ترند کردن این خبر، حضور پرشور ایرانیان در راهپیمایی اربعین حسینی را به محاق ببرند. جریان‌های معاند در حالی کوشیدند این خودکشی را سیاسی جلوه دهند که بررسی‌های انجام‌شده از سوی مسئولان مربوطه و همچنین اظهارات شاهدان عینی نشان می‌دهد دلیل این اقدام اختلاف‌های خانوادگی بوده‌ است.

3

دستگیری مهدی یراحی

ماجرای دستگیری مهدی یراحی و انتشار عکس‌های مربوط به لحظه بازداشت او، بهانه دیگری برای فضاسازی‌های تازه ضدانقلاب بود که رویکرد کمرنگ جلوه دادن شکوه بی‌بدیل راهپیمایی عظیم اربعین را دنبال می‌کرد. در ششمین روز شهریورماه بود که به‌دنبال انتشار ترانه‌ای غیرقانونی از سوی مهدی یراحی و تشکیل پرونده قضایی، این خواننده با دستور دادستان تهران بازداشت شد. درحالی‌که این آهنگ در جهت تبلیغ برای کشف حجاب و هنجارشکنی‌های اجتماعی بود، اما انتشار عکس‌های مربوط به لحظه بازداشت او، به ابزاری برای جریان‌سازی‌های بی‌خاصیت شبکه‌های معاند تبدیل شد.

4

تلاش ناکام اپوزیسیون ورشکسته

در شرایطی که تب و تاب پیوستن به موج زائران اباعبدالله(ع) هر روز افزایش می‌یافت و کمپین‌های مردمی برای بازنشر لحظات ثبت‌شده در مشایه، عاشقان زیارت را بی‌تاب‌تر می‌کرد، شبکه ضدانقلاب منوتو با دعوت از رضا پهلوی، در اقدامی مضحک کوشید تا با این اقدام، افکارعمومی داخل کشور را از اخبار راهپیمایی اربعین منحرف کند. چنین اقدامی، آن‌ هم با راهبرد خنثی‌سازی انعکاس گسترده اخبار اربعین حسینی اما نه‌تنها ثمری نداشت، بلکه در شبکه‌های اجتماعی انتقادهای گسترده‌ای را هم متوجه فرزند شاه مخلوع کرد.

5

فضاسازی پس از درگیری مسافر با راننده

در نخستین روزهای شهریورماه بود که انتشار فیلمی از درگیری راننده یک تاکسی اینترنتی با خانم جوان مسافر، توجه مخاطبان شبکه‌های اجتماعی را به‌ خود جلب کرد. در این میان اما رسانه‌ها و جریان‌های معاند تلاش کردند اینگونه جلوه ‌دهند که این درگیری بر سر موضوع حجاب بوده و راننده به‌دلیل بی‌توجهی مسافر به تذکر رعایت حجاب، دختر جوان را مورد ضرب و شتم قرار داده ‌است. هشتگ‌سازی‌ها با هدف تحت‌الشعاع قرار اخبار راهپیمایی‌ اربعین در حالی ادامه داشت که با دستگیری راننده خاطی، مشخص شد درگیری به‌دلیل روشن نکردن کولر از سوی راننده آغاز شده ‌است.

6

هکرها در خدمت هشتگ‌سازان

پر و بال دادن به ماجرای هک پلتفرم تاکسی اینترنتی تپسی، قسمت دیگری از سریال هشتگ‌سازی‌ها و جریان‌سازی‌های ضدانقلاب علیه راهپیمایی اربعین بود. در روزهای اخیر و در شرایطی که روزبه‌روز بر شلوغی مرزها و شور و شوق ایرانیان برای حضور در این همایش بزرگ افزوده می‌شد، هک شدن اطلاعات تعدادی از کاربران تپسی، ابزاری شد در دست موج‌سواران که با طرح ادعای لو رفتن گسترده اطلاعات شهروندان، توجه‌ افکار عمومی را از راهپیمایی اربعین منحرف کنند. این در حالی بود که منبع آلودگی به‌سرعت رفع شد.

7

فضاسازی با بازداشت یک خبرنگار

چهارشنبه 8 شهریورماه، رسانه‌های معاند تلاش کردند با موج‌سواری روی خبر بازداشت نازیلا معروفیان، فعال رسانه‌ای متهم به دامن‌زدن به اغتشاشات و طرح موضوعاتی مانند اعتصاب غذای او در زندان، بار دیگر شانس خود را برای تحت‌الشعاع قرار دادن اخبار اربعین امتحان کنند. این در حالی بود که به‌گفته منابع مطلع، معروفیان به‌دلیل پوشش نامناسب در فضای عمومی و انتشار این تصاویر در فضای مجازی به دادسرای ارشاد احضار و بازداشت شده بود.