هر سال کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در زمان پایان سال مالی، موظف به پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی کشور هستند.

به دلیل اهمیت بالای پرداخت مالیات، تاریخ معینی به‌عنوان زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی در نظر گرفته شده است. مودیان مالیاتی موظف‌اند در تاریخ اعلام‌شده نسبت به ارسال اظهارنامه مالیات بر عملکرد اقدام کنند، در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد. موضوع زمان‌بندی در ارسال اظهارنامه‌های مالیاتی بسیار مهم است، در ادامه این مطلب به بررسی آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و شرکت‌ها می‌پردازیم. اگر جزء اشخاص حقوقی مشمول پرداخت مالیات عملکرد هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی در سال ۱۴۰۲

بر اساس ماده ۱۱۰ قانون مالیات‌های مستقیم، زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی حداکثر تا ۴ ماه پس از پایان سال مالی خواهد بود و مودیان باید در این مدت نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد خود اقدام کنند؛ بنابراین در پاسخ به سوال «آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی چه زمانی است» باید گفت: «اگر پایان سال مالی را اسفندماه هر سال در نظر بگیریم، آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و شرکت‌ها حداکثر تا پایان ۳۱ تیرماه سال بعد خواهد بود. در واقع مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی سال ۱۴۰۱، تا پایان ۳۱ تیرماه سال ۱۴۰۲ تعیین شده است.» اگر سال مالی مجموعه‌ای اسفند نبود، مبنای آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی، ۴ ماه بعد از پایان سال مالی در نظر گرفته می‌شود؛ به‌عنوان مثال اگر پایان سال مالی یک مجموعه دی‌ماه باشد، مودی تا پایان اردیبهشت برای ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد مهلت دارد. 

مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی

ماده ۱۱۰ قانون مالیات‌های مستقیم درباره آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی را بررسی کردیم؛ اکنون به بررسی مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی می‌پردازیم. بر اساس ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، کلیه اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل، موظف‌اند اظهارنامه مالیات عملکرد خود را در یک سال مالی تا پایان خردادماه سال بعد به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم کنند.

اشخاص حقیقی در ۳ گروه طبقه‌بندی می‌شوند و هرکدام از این گروه‌ها برای ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی باید مدارک مربوطه را در موعد مقرر به اداره مالیات ارسال کنند. 

وضعیت تمدید مهلت اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۲

در سال‌های گذشته با توافق ستاد ملی مبارزه با کرونا و اتاق اصناف، آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی تا ۳۱ مردادماه و برای اشخاص حقیقی تا ۱۵ تیرماه تمدید شد. در سال جاری (۱۴۰۲)، وضعیت تمدید مهلت اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۲ برای اشخاص حقیقی به مدت ۱۰ روز (تا پایان روز ۱۰ تیرماه ۱۴۰۲) اعلام شده است. در خصوص آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی، هنوز بخشنامه‌ای مبنی بر تمدید مهلت اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۲ اعلام نشده است؛ بااین‌حال طبق روال سال‌های گذشته امکان تمدید این مهلت وجود دارد.

برای جلوگیری از بروز خطا در بارگذاری اسناد و مدارک در سامانه مودیان در روزهای پایانی، توصیه می‌کنیم پیش از آخرین زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد، برای تسلیم مدارک اقدام کنید. همچنین با استفاده از نرم افزار حسابداری سپیدار، محاسبات مالی را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام دهید. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید در هر زمان و هر مکان برای مدیریت امور حسابداری مجموعه خود اقدام کنید.

نحوه ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی

برای ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد، کلیه اشخاص حقوقی باید از طریق سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی به نشانی tax.gov.ir اقدام کنند. در این صفحه گزینه «اظهارنامه الکترونیک» و سپس گزینه «اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی» را انتخاب کنید. در پایین صفحه جدید روی دکمه «ورود به سامانه اظهارنامه حقوقی» کلیک کنید.

در صفحه جدید، نام کاربری، رمز عبور و کلمه امنیتی را وارد کنید. در صفحه‌ای که باز می‌شود، از منوی سمت راست از طریق گزینه «اظهارنامه» روی «ایجاد و ارسال اظهارنامه جدید» کلیک کنید. در صفحه‌های بعدی جداول مختلف برای وارد کردن اطلاعات هویتی مودی و اطلاعات مالی وجود دارد که باید با دقت آن‌ها را پر کنید. توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از بروز هرگونه خطا از افراد متخصص در حوزه امور مالی کمک بگیرید.

ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد با کمک مشاوران مالی در سپیدار سیستم

در این مطلب درباره زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد و قوانین مربوط به آن صحبت کردیم. به‌طورکلی، آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی حداکثر ۴ ماه پس از پایان سال مالی در نظر گرفته می‌شود؛ درصورتی‌که پایان سال مالی اسفند نباشد، مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی متفاوت خواهد بود.

برای جلوگیری از بروز هرگونه خطا در انجام محاسبات مالی می‌توانید از نرم‌افزار حسابداری سپیدار کمک بگیرید. همچنین، مشاوران مالی در این مجموعه برای پیش‌برد بهتر مسائل مالی و حسابداری به شما کمک خواهند کرد. برای کسب اطلاعات دقیق درباره نرم‌افزار حسابداری سپیدار و سایر خدمات این مجموعه، از سایت sepidarsystem.com دیدن کنید.