به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری آرمن پرس، نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان در پاسخ به این پرسش که چرا در پی بروز تنش با جمهوری آذربایجان، با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه تماس نگرفته و در عوض با رهبران دیگر کشورهای منطقه صحبت کرده، گفت: در واقع نخستین تماس تلفنی من با رئیسجمهوری روسیه بود. پوتین بیشک از وضعیت آگاه است؛ اینکه کریدور لاچین از دسامبر سال گذشته مسدود شده است. از آن زمان دهها گفتگو با پوتین داشتهام. متاسفانه وضعیت از زمان آخرین گفتگوی ما تغییری نکرده است.
نخستوزیر ارمنستان گفت که هدف تمامی تماسهای تلفنی با رهبران خارجی آگاه کردن همتایان خود از برخی جزئیات بوده که آنها از آن بیخبر بودند.
در ۹ سپتامبر پاشینیان با امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، ایراکلی غاریباشویلی، نخستوزیر گرجستان، سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان تماس تلفنی برقرار کرد.
اخیراً تنشها میان باکو و ایروان بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی شدت یافته است؛ منطقهای ارمنینشین در خاک جمهوری آذربایجان که در سال ۱۹۸۸ مردم ارمنیتبار آن با برگزاری یک همهپرسی خواستار استقلال از جمهوری آذربایجان شدند.
در روزهای اخیر تنشها میان باکو و ایروان دوباره شدت گرفته و آذربایجان نیروها و تسلیحاتش را به مرز ارمنستان و همچنین قرهباغ فرستاده است. نیروهای ارمنستان هم برای دفاع از خاک خود به نواحی مرزی اعزام شدهاند و طرفین یکدیگر را به تشدید تنشها متهم میکنند.
روابط ارمنستان و روسیه با تصمیم اخیر ایروان برای برگزاری رزمایش مشترک با ایالات متحده پیچیدگیهایی را تجربه میکند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در اوایل هفته جاری با اظهار تأسف نسبت به رزمایش برنامهریزی شده آمریکا و ارمنستان، گفت که تلاشهای ناتو برای نفوذ در این منطقه نتیجه خوبی نخواهد داشت.
او گفت: ما هیچ خروجی خوبی در این نمیبینیم که یک کشور متخاصم ناتو سعی دارد در قفقاز جنوبی نفوذ کند. فکر نمیکنم این برای هیچکس خوب باشد؛ از جمله ارمنستان. از این تصمیم رهبری ارمنستان تأسف میخورم.
لاوروف همچنین با یادآوری اینکه ارمنستان در دو سال گذشته از حضور در رزمایشهای سازمان پیمان امنیت جمعی که روسیه عضو آن است سر باز زده، گفت که اقدامات اخیر ایروان برای مسکو تعجببرانگیز است.