به گزارش همشهری آنلاین، در ۴ روز گذشته ۴ نفر از مسافرانی که به ساحل بابلسر و محمودآباد رفته بودند، این ۴ جوان بدون در نظر گرفتن سوت های هشدار ناجیان غریق مستقر در ساحل با شنای شبانه و شنا در منطقه ممنوعه جان خود را از دست دادند.
یک مرد ۲۶ ساله تهرانی، مرد ۴۷ ساله فریدونکناری و جوان ۳۳ ساله قوچانی ۳ نفر از مسافرانی بودند که به صورت شبانه در دریای خزر شنا کردند و جان خود را از دست دادند.
همچنین یک جوان ۱۸ ساله قائمشهری و جوان ۲۰ ساله مشهدی با شنا در منطقه ممنوعه در ساحل بابلسر جان خود را در پنج روز گذشته از دست دادند.
این ۴ مسافر غرق شده در وضعیتی دل به دریا زده بودند که هواشناسی طی صدور هشداری، شنا در خزر را ممنوع اعلام کرده بود. در اجرای طرح دریا در تابستان امسال با توجه به تدابیر اندیشیده شده آمار فوتیها به شدت کاهش یافت و از طرف دیگر آمار نجات یافتگان در دریای خزر در تابستان سال جاری به یک هزار نفر رسیده است.
مسافران به هشدارها توجه نمیکنند
سید میثم طبری رئیس هیات نجات غریق بابلسر بیان داشت: متاسفانه در روزهای اخیر با توجه به مواج بودن دریا ناجیان تلاش مضاعفی را انجام می دهند اما مسافران به هشدارها توجه نمیکنند.
ادامه داد: در برخی از موارد مسافران که با هشدار ناجیان غریق روبرو می شوند با درگیری و بی توجهی دل به دریا می زنند و برخی موارد این درگیری ها کار به دخالت نیروی انتظامی و پلیس ۱۱۰ کشیده میشود.
طبری گفت: خواهش ما از همه مسافران آن است که در مناطق ممنوعه و یا به صورت شبانه شنا نکنند.
رئیس هیات نجات غریق بابلسر با اشاره به اینکه در طرح دریای امسال در ساحل بابلسر ناجیان ۴۰۰ مسافر را از غرق شدگی نجات دادن بیان داشت : اگر مسافران به هشدارها توجه کنند ما هیچ فوتی در ساحل به خاطر غرق شدگی نخواهیم داشت.
هشدارهای هواشناسی جدی است
هواشناسی مازندران هم با اعلام وضعیت هشدار سطح زرد، هرگونه فعالیت دریایی در آبهای ساحلی این استان را در تعطیلات پایان هفته قبل ممنوع اعلام کرده بود.
هواشناسی مازندران اعلام کرده بود که با شمالی شدن جریان هوا، دریای خزر با وزش باد شدید مواج خواهد شد و برای فعالیت دریایی ناامن میشود.
هواشناسی مازندران با بیان اینکه سامانه ناپایدار جوی مناطق ساحلی و دور از ساحل را تحت تاثیر قرار میدهد اعلام کرد که بیشینه سرعت وزش باد نیز تا ۱۲ متر بر ثانیه خواهد رسید که این امر باعث شکلگیری امواج تا ۱.۶ متری می شود و برای فعالیت های دریایی مناسب نخواهد بود.
هواشناسی مازندران هشدار داد که این وضعیت جوی دریایی علاوه بر احتمال غرق شدن شناگران و قایق های تفریحی و شناورهای سبک، اختلال در فعالیت صیادی و شناورهای صیادی متوسط را نیز به همراه خواهد داشت.
در این اخطاریه به مسافران و علاقهمندان به دریا توصیه شده بود، در طی این مدت علاوه بر خودداری از فعالیتهای تفریحی، جوانب احتیاط را در فعالیت های صیادی در نظر بگیرند.
نجات یکهزار مسافر از غرق شدگی در دریای مازندران
روحالله سلگی معاون استاندار مازندران نیز در جریان بازدید از سواحل مازندران از روند خدمت رسانی به مسافران دریا را مورد بررسی قرار داد و با بررسی چگونگی خدمات رسانی به مسافران، در خصوص نحوه خدمات رسانی واحد های امدادی و عرضه اجناس و مایحتاج موردنیاز مسافران با نرخ مصوب و نظارت بر قیمت ها ونیز مسائل فرهنگی تذکرات لازم را به فرمانداران ومسئولان طرحهای دریا داد.
معاون استاندار مازندران همچنین در گفتگو با مردم و مسافران تابستانی سواحل دریا از نزدیک در جریان کمبودها، مشکلات و نواقص این طرح ها قرار گرفت.
سلگی در ادامه گفت: با آغاز روند سرمایهگذاری بخش خصوصی در سواحل از سال آینده امکانات و خدمات رسانی در طرح های دریا بهبود خواهد یافت.
این مسوول خاطر نشان کرد: دولت سیزدهم مسئله مدیربت سواحل دریا را در دستور کار قرار داده است.
سلگی اظهار کرد: بدستور استاندار مازندران طرح های دریا به صورت پنج ساله به سرمایهگذاران واجد شرایط بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
وی افزود: امسال با تلاش ناجیان غریق هلال احمر در طرح های دریای مازندران بیش از ۱هزار و ۱۰۰نفر از غرق شدگی حتمی نجات یافتند.
معاون استاندار مازندران گفت: اجرای طرح های فرهنگی و تامین امکانات رفاهی در سواحل دریای مازندران دغدغه جدی دولت و مدیریت ارشد استان است.