همشهری آنلاین:گروه خانواده-مژگان مهرابی: دلیلش هم این است که فکر می کنند باید با تفریح و بازی خداحافظی کنند و مرتب سرشان در کتاب باشد. آیا نمره قبولی بگیرند یا خیر. به باور «علی امینیان» مشاور درسی دبیرستان فرهنگ با یک برنامه ریزی درست دانش آموزان هم می توانند بهترین نمره درسی را کسب کنند و هم وقت فراغتی برای تفریح داشته باشند. او حرف های جالبی برای شنیدن دارد که می تواند راه گشای هر نوجوان باشد.
با اشتیاق مدرسه بروید
روز شنبه اول مهرماه است. روز شروع سال تحصیلی جدید. سالی که می تواند پربار باشد و دانش آموز نمرات خوبی از درس هایش کسب کند یا اینکه مثل تجربه های تلخ سال های قبل موفق نبوده و کارنامه درخشانی نداشته باشد. این به خود شما نوجوان عزیز برمی گردد که چطور سال تحصیلی خود را شروع کنی. بعضی از شما همراه با معلم پیش می روید و مشکلی در درس و امتحانات برایتان به وجود نمی آید. اما عده ای از شما که کم هم نیستند نه تکالیف خود را به موقع انجام می دهند و نه مروری بر درس ها دارند. شاید این موضوع در یکی ۲ هفته اول دردسری ایجاد نکند اما با گذشت چند ماه از سال تحصیلی و نزدیک شدن به شب امتحان با کوهی از درس های نخوانده روبرو می شوید که قرار است یک شبه آن را به ذهن بسپارید. خوب، قطعا در پرسش های کلاسی یا امتحانات موفق نخواهید شد.
سر کلاس درس فقط شنونده نباشید
برنامه ریزی درست کمک زیادی به شما دانش آموزان می کند تا در درس هایش موفق شوید. آنچه نیاز دارید یک برگه است که روی آن برنامه هفتگی، ساعت های حضور در خانه و مدرسه را یادداشت کنید. برگه را در جایی نصب کنید که جلوی چشمتان باشد. بعد هم به خود قول دهید حتما طبق برنامه پیش بروید. توجه کنید اگر با نظم مدرسه و معلم همراه شوید، قطعا در کارهای خود موفق می شوید. چه خوب شب مروری بر درس های خود داشته باشید و فردا به هنگام تدریس معلم با اطلاعات کافی سر کلاس درس حاضر شوید. فقط شنونده نباشید. اگر نکته ای را متوجه نشدید حتما از معلم بخواهید بار دیگر برای تان توضیح دهد یا از همکلاسی خود کمک بگیرید. درس را متوجه نشده رها نکنید.
درس ها را برای شب امتحان تلنبار نکنید
اقدام دیگری که می تواند شما را در یادگیری موفق کند اینکه بعد از تدریس معلم همان شب نگاهی به درس ها بیاندازید. یک بار قبل از تدریس مرور کرده اید یک بار هم بعد از آن، درس در حافظه شما ثبت می شود. درس را برای خودتان یا یکی از افراد خانواده توضیح دهید. اینگونه بهتر متوجه اشتباه های خود می شوید. اگر تکالیف تان را به موقع و سر وقت انجام دهید برای رفتن به مدرسه دچار اضطراب نمی شوید. حضور در کلاس برایتان سخت نمی شود. دلهره ندارید که اگر معلم بپرسد یا تکلیف بخواهد چه باید بکنم؟ اما در مورد درس هایی که تکلیف نوشتنی ندارند. مثل هدیه های آسمانی بهتر است هر درس را قبل از تدریس فصل جدید مرور کنید. تا در شب امتحان دچار مشکل نشوید. بعضی از دانش آموزان خواندن درس ها را به شب امتحان موکول می کنند. خوب در یک شب می خواهند ۱۰- ۱۵ فصل را بخوانند. قطعا اضطراب می گیرند و نمی توانند نمره خوبی کسب کنند.
رونویسی نکنید
خیلی از بچه ها برای انجام تکالیف خود از فضای مجازی استفاده می کنند. اگر برای یادگیری است ایرادی ندارد اما اگر رونویسی می کنند که فقط معلم توبیخ نکند در واقع به خودشان ظلم کرده اند. هدف معلم برای تمرین دادن یادگیری شماست. انجام دادن کارها طبق برنامه ریزی درست شاید در هفته اول کمی سخت به نظر برسد اما وقتی روی روال افتادید تازه متوجه می شوید چقدر سریعتر درس های خود را می خوانید و می نویسید. در این صورت می توانید زمان باقی مانده را صرف بازی یا ورزش کنید.
والدین همکاری کنند
البته موضوع مهمی که جا دارد متذکر شوم اینکه دانش آموزان برای مطالعه نیاز به آرامش دارند. سروصدا، حضور مهمان در خانه یا مهمانی رفتن در ایام امتحانات تمرکز آنها را برهم می زند. بنابراین همکاری آنها می تواند کمک زیادی به بچه ها کند.