همشهری آنلاین - مریم سرخوش: ۴۴میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند اما ۸۰درصد از این افراد بیمه رایگان دارند؛ ۲۰میلیون نفر جمعیت روستایی، عشایر و شهرهای کمتر از ۲۰هزار نفر، ۱۲میلیون نفر هم در ۵دهک اول درآمدی جامعه. اما براساس اعلام محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت قرار است با هدف گسترش چتر بیمهای و پوشش فراگیر و کمک خیران سلامت ۲ دهک دیگر در مناطق کمبرخوردار هم به این گروه بیمهای رایگان اضافه شوند تا در مجموع ۸۶درصد از جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت، از خدمات رایگان درمانی برخوردار شوند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در توضیح بیشتر درباره افزوده شدن ۲ دهک جدید به پوشش بیمهای رایگان این سازمان میگوید: پیش از این پوشش بیمهای رایگان برای ۵دهک درآمدی جامعه با جمعیتی حدود ۱۲میلیون نفر برقرار شده بود و حالا با رایزنیهای انجام شده قرار است ۲ دهک (۶و ۷) دیگر در مناطق کمبرخوردار از طریق مشارکتهای مردمی و کمک خیرین حوزه سلامت به این فهرست اضافه شوند.
ناصحی با بیان اینکه امسال برای دهکهای ۶ تا ۹ تخفیفهایی اعمال شده است، عنوان میکند: در اینباره این احتمال وجود داشت که خانوادهها بهصورت جمعی توانایی پرداخت حق بیمه را نداشته باشند، بنابراین برقراری بیمه رایگان برای دهکهای ششم و هفتم درآمدی در مناطق کمبرخوردار با مشارکتهای مردمی و کمک خیرین درنظر گرفته و کارگروه مربوط هم در این زمینه تشکیل شد.
او از صدور بیمه برای این افراد در همین بازه زمانی هم خبر میدهد و میگوید: دهکبندیها مشخص شده اما همین حالا هم اگر کسی به ما مراجعه کند و توانایی پرداخت حق بیمه را نداشته باشد، با کمک خیرین، پوشش بیمهای برایش محقق میشود. افرادی که به بیماری مبتلا میشوند، قطعا هزینههای بالایی برای درمان دارند و با این پوشش بیمهای از آنها حمایت میشود.
این مسئول درباره جمعیتی که قرار است در دهکهای ۶ و ۷ مناطق کمبرخوردار از این پوشش رایگان برخوردار شوند، بیان میکند: پیشبینی ما این است که حدود ۳میلیون نفر از این ۲ دهک به پوشش بیمهای رایگان نیازمند باشند که امیدواریم با حمایت خیرین محقق شود. بیشک توجه به اقشاری که از هیچ بیمهای برخوردار نیستند، همراهی بیشتر سازمانهای ذیربط را نیاز دارد. تفاهمنامهای هم با سازمان امور اجتماعی کشور امضا شده و آنها از این پس در کنار ما خواهند بود.
ناصحی درباره خدماتی که قرار است ذیل این تفاهمنامه انجام شود، میگوید: قرار است از این پس سازمانهای مردمنهاد در کنار ما قرار بگیرند. با حضور آنها دسترسی مردم به خدمات بیمه سلامت بیشتر خواهد شد. بهعنوان مثال، در صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج حضور گروهها باعث راهنمایی و جهتدهی بیشتر بیماران خواهد شد و هر جایی هم که صندوقها با کمبود بودجه مواجه شوند، میتوان از ظرفیت خیرین و مردمی استفاده کرد.