تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴

همه این دیالوگ‌های آشنایی را که روزگاری نه چندان دور در فیلم‌های مختلفی که با موضوع دفاع‌مقدس ساخته شده بود، شنیدیم؛ حالا روی بیلبوردهای شهری تهران حک شده تا همانطور که پشت فرمان خودرو منتظریم تا ترافیک کمی روان شود، توی ذهن‌مان با این جمله‌ها، فیلم‌ها و دیالوگ‌ها خاطره بازی کرده باشیم.

به گزارش همشهری آنلاین: «قرار بود ما بجنگیم، شما مراقب بچه هامون باشید؛ وجدانتون رو قاضی کنید. کی کم فروشی کرده؟»، «همه گفتن جنگ جای بچه‌ها نیست، وایسین بزرگ شین. مگه کسی می‌دونه آدم کی بزرگ می‌شه!؟»، «چشمات چی شده؟ گرفته به بال فرشته‌ها»، «اینجا مقام مسئول کیه؟  اینجا مقام نداره، مسئول منم!»... همه این دیالوگ‌های آشنایی را که روزگاری نه چندان دور در فیلم‌های مختلفی که با موضوع دفاع‌مقدس ساخته شده بود، شنیدیم؛ حالا روی بیلبوردهای شهری تهران حک شده تا همانطور که پشت فرمان خودرو در خیابان‌های شلوغ پایتخت منتظریم تا ترافیک کمی روان شود، توی ذهن‌مان با این جمله‌ها، فیلم‌ها و دیالوگ‌ها خاطره بازی کرده باشیم.

این کار ارزشمند هم، کار سازمان زیباسازی شهرداری است که در آستانه سالگرد دفاع‌مقدس، برخی از دیالوگ‌های ماندگار سینمای جنگ را روی بیلبوردهای مناطق مختلف تهران، اعم از بزرگراه‌ها و معابر اصلی و فرعی، به نمایش گذاشته است. کار خلاقانه‌ای که هم نظر جوانان را جلب کرده و هم نظر آنهایی که از روزهای جنگ تحمیلی، کلی خاطره دارند. آنطوری که مدیر تبلیغات فرهنگی این سازمان هم گفته، انتخاب این دیالوگ‌ها و فیلم‌ها از دهه‌های مختلف انجام شده و آثاری از دهه‌های۷۰، ۸۰ و ۹۰ و یکی، دو سال اخیر را است.

تازه‌ترین دیالوگ‌ها از فیلم‌های منصور و غریب انتخاب شده و در انتخاب دیالوگ‌ها، به طیف و سلیقه مختلف مخاطبان توجه شده است، به‌عنوان مثال برای کسانی که کار اداری می‌کنند، از دیالوگ شهید منصور ستاری در فیلم «منصور» استفاده شده یا درباره تأکیدات رهبر معظم انقلاب در پرداختن به نسل جوان و نوجوان که از امیدهای این ممکلت هستند، دیالوگ‌هایی از فیلم‌های ۲۳‌نفر، اتوبوس شب و تنگه ابوقریب انتخاب شده است.

همچنین دیالوگ‌هایی هم مربوط به حال و هوای امروز و این سال‌ها انتخاب شده، مثل دیالوگ فیلم به نام پدر، یا مثلا با دیالوگ سریال تلویزیونی شوق پرواز، به بحث اهمیت خانواده پرداخته شده است. در بحث تکلیف‌پذیری، سراغ دیالوگ «جنگ، حج منه مصطفی» در سریال شوق پرواز یا درباره جانبازان جنگ تحمیلی سراغ دیالوگ فیلم از کرخه تا راین رفته‌اند. دیالوگ‌ها هم تا جای ممکن کوتاه شده تا بهتر در ذهن مخاطب بماند؛ مثلا دیالوگ «گردان بره خط، گروهان برگرده» طولانی‌تر است؛ اما با توجه به حافظه تصویری مخاطبان سینما، تنها از یک بخش و یک خط آن استفاده شده، یا از فیلم «اخراجی‌ها» تنها دیالوگ و شعر پایانی «در کوی نیک نامان ما را گذر ندادند» روی بیلبورد حک شده است.

خلاصه که مسئولان سازمان زیباسازی سعی کرده‌اند تا در انتخاب دیالوگ‌ها، جامعیتی را در دهه‌ها، فضاها و مخاطبان مختلف در نظر بگیرند. این روزها از هر جای پایتخت که عبور کردید، کمی سرتان را بالا بگیرید تا بیلبوردهای جذاب و منقش به دیالوگ‌های فیلم و سریال‌های مرتبط با دفاع‌مقدس را ببینید.