در روزهای اخیر حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در نیویورک به‌منظور شرکت در نشست مجمع‌عمومی سازمان‌ملل در کانون توجه رسانه‌ها قرار دارد؛ سفری که توانسته تصویر روشنی از اقتدار معنوی و سیاسی جمهوری‌اسلامی در رسانه‌های بین‌المللی ترسیم کند.

همشهری‌آنلاین_گروه‌سیاسی: درچنین شرایطی انتشار عکسی از نماز خواندن رئیسی در هواپیما درمسیر نیویورک واکنش‌های گسترده‌ای به‌دنبال داشت و سبب عصبانی شدن برخی عناصر ضد ایران و دین از این رویکرد معنوی رئیس‌جمهور شد. البته عصبانیت از این عکس، که نمودی از قدرت معنوی جمهوری اسلامی به‌حساب می‌آید، نخستین نمونه از این نوع عصبانیت‌ها نبود و چندی پیش نیز برخی از قهرمانی امیرحسین زارع در مسابقات جهانی کشتی پریشان شدند، چراکه از او تصاویری با لباس خادمی امام‌رضا(ع) هم منتشر شده بود. عصبانیت از نمود قدرت معنوی ایرانی‌ها از همان جنسی است که پس‌از حضور پرشور مردم در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی و اجتماع بیش‌از ۵ میلیون‌نفری در حرم‌مطهر رضوی نیز شاهد آن بودیم و البته نمونه‌های دیگری هم داشته‌است.

اتفاقی بی‌سابقه در کرملین

این اما نخستین‌بار نیست که انتشار تصاویر نمازخواندن رئیس دولت‌سیزدهم، تصویری از «قدرت معنوی» جمهوری‌اسلامی پیش‌چشم جهانیان ترسیم می‌کند. پیش‌از این و در نخستین ماه‌های آغاز دولت‌ رئیسی، انتشار تصاویری از نماز خواندن رئیس‌جمهور ایران در کاخ کرملین، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و بین‌المللی داشت؛ اقدامی که رسانه‌های روس آن را «اتفاقی بی‌سابقه در کرملین» ارزیابی کردند، چراکه اقامه نماز مستلزم قطع گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه بود و چنین اقدامی تا پیش‌از این انجام نشده بود و توانست افکارعمومی روسیه را تحت‌تاثیر قرار دهد. درآن مقطع رسانه‌های روس این اقدام رئیسی را انعکاسی از رویکردهای اصولی و معنوی جمهوری‌اسلامی در عرصه قدرت و سیاست ارزیابی کردند. در روزهای اخیر بازتاب عکس‌های نمازخواندن رئیسی در هواپیما درمسیر عزیمت به نیویورک نیز این پیام را مخابره کرد که اقتدار جمهوری‌اسلامی برخاسته از معنویت و رویکردهای دینی است.

عصبانیت از قهرمانی کشتی‌گیر مذهبی

 البته این نخستین باری نیست که جماعت ضد ایرانی از موج دین‌گرایی و توجه به مذهب ناراحت و عصبانی می‌شوند. همین چند شب پیش بود که پس‌از کسب مدال طلا و مقام قهرمانی جهان توسط امیرحسین زارع، کشتی‌گیر سنگین وزن ایرانی، تصاویر حضور او به‌عنوان خادم امام هشتم(ع) در مشهد منتشر شد و البته ویدئوهایی از میان‌داری او در حلقه سینه‌زنان و عزاداران نیز مورد توجه گرفت و همین تصاویر بهانه‌ای شد برای حمله به او قهرمان جهان. این قسم از عصبانی‌شدن از همان جنسی است که پس‌از حضور پرشور و چشمگیر مردم در راهپیمایی اربعین و اجتماع بیش‌از ۵ میلیونی در حرم امام‌رضا (ع) نیز دیده شد.

مولفه‌ای محوری در گام دوم انقلاب

«قدرت معنوی» از مهم‌ترین مولفه‌ها و شاخص‌های مدنظر مقام‌معظم‌رهبری است که همواره و در دیدار با قشرهای مختلف جامعه، ازسوی ایشان مورد تاکید قرار گرفته‌است. براساس آنچه در بیانیه گام دوم انقلاب ازسوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مورد تاکید قرار گرفته‌است، معنویت به معنی برجسته کردن ارزش‌های معنوی ازجمله اخلاص، ایثار، توکل، ایمان در خود و در جامعه است و اخلاق به معنی رعایت فضیلت‌هایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتماد به ‌نفس و دیگر خلقیات نیکو بوده، معنویت و اخلاق، جهت‌دهنده‌ همه‌ حرکت‌ها و فعالیت‌های فردی، اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است.

افزایش همکاری‌ها با شیعیان آمریکا

اقتدار معنوی از رویکردهای ملموس در جریان حضور رئیس‌جمهور ایران در نیویورک بوده‌است. برهمین اساس هم بود که سیدابراهیم رئیسی در دیدار با جمعی از اعضای هیئت امنای جامعه شیعیان آمریکا، که در هتل محل اقامت رئیس‌جمهور انجام شد، بر آمادگی ایران به‌منظور افزایش همکاری‌ها با سازمان شیعیان آمریکا تاکید کرد. رئیسی دراین دیدار با اشاره به آیات نورانی کلام‌الله مجید مبنی بر برتری نیروهای کیفی بر نیروهای کمی، تصریح‌کرد که در طول تاریخ مردان و زنان اثرگذار با کثرت جمعیت اثرگذاری نکرده‌اند، بلکه با اراده قوی، حق‌طلبی و روحیه جهادی توانسته‌اند اسلام را پیش ببرند. رئیس‌جمهور همچنین دراین دیدار ارتباط با مریدان مکتب اهل‌بیت (ع)، چه در داخل و چه در خارج از آمریکا ازسوی این سازمان را در افزایش کارآمدی آن بسیار موثر دانست.