حسین جلالی به همشهری آنلاین گفت: اگر شورای نگهبان آن ضعف‌هایی را که ما در لایحه عفاف و حجاب دیده‌ایم، اصلاح و برطرف کند، مصوبه شاید بتواند کارساز شود.

همشهری آنلاین-گروه سیاسی: لایحه حجاب و عفاف ۲۹شهریورماه۱۴۰۲ در مجلس یازدهم به تصویب رسید و برای اجرای ۳سال دوره آزمایشی نیاز به تایید شورای نگهبان دارد. این لایحه در ابتدا ۱۵ماده داشت و در نسخه نهایی خود به ۷۱ماده رسید. با حسین جلالی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده پیگیر لایحه درباره سرنوشت این مصوبه گفت‌وگوی کوتاهی داشتیم.

شما جزو نمایندگان پیگیر لایحه حجاب و عفاف در مجلس بودید. آنچه مصوب شد مورد تایید شما هم هست؟

خیر. به‌رغم زحماتی که نمایندگان در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس کشیدند، آنچه در قالب اصل هشتاد و پنجی تحت عنوان لایحه حجاب و عفاف به‌تصویب رسید، نواقصی دارد. من امیدوارم شورای نگهبان این نواقص را برطرف کند.

مگر نظر همه دستگاه‌ها در این لایحه جلب نشد؟

خیر، چنین نشد. وقتی لایحه اصل هشتاد و پنجی شد و کمیسیون حقوقی و قضایی ۳ماه روی آن زحمت کشید، باید نظر کمیسیون را محترم می‌داشتند. کمیسیون قضایی مصوبه را بعد از ۳ماه کار تحویل داده است، ولی آن بارگذاری نشد و چیز دیگری بارگذاری شد. در واقع همان لایحه بارگذاری شد. از بیرون مجلس به ما اعلام کردند اصلاحات آنقدر زیاد بوده که مصوبه دیگر از لایحه بودن خارج شده است و در مجلس تبدیل به طرح شده است؛ به مجلس اعلام کردند در صورتی این مصوبه را قبول دارند که همان لایحه قدیمی باشد، لذا اصلاحات مجلس و کمیسیون اعمال نشد.

مصوبه در شورای نگهبان تایید می‌شود؟

فعلا به شورای نگهبان رفته است. اگر شورای نگهبان آن ضعف‌هایی را که ما در لایحه دیده‌ایم، اصلاح و برطرف کند، مصوبه شاید بتواند کارساز شود.

لایحه ابتدا ۱۵ماده داشت و آنچه الآن در مجلس تصویب شده ۷۱ماده دارد. چطور ممکن است نظرات مجلس اعمال نشده باشد؟

لایحه یک سری ایرادات شکلی دارد که خیلی مهم نیست. تمام مساله بر سر این است که به مساله بی‌حجابی نگاه تخلفی شود تا نگاه جرمی.

الآن بیشتر در قالب تخلف دیده شده است.

خیر. جرمی است. قوه قضاییه نظرش بر این است که محور در موضوع حجاب و عفاف باید خود قوه باشد. بحث ما بر سر این بود که وقتی تخلف می‌شود، فراجا می‌تواند اقدام کند و لازم نیست موضوع به قوه قضاییه ارجاع شود، ولی نظر لایحه بر این است که محوریت با قوه است و همه چیز باید در قوه پیگیری شود. ما می‌گفتیم این اتفاق باعث طولانی شدن کار، انباشت پرونده‌ها و برخی مسائل تبعی دیگر می‌شود. نظر ما این بود که بگذارید فراجا، دادگستری و قوه قضاییه با همدیگر در این مصوبه کار را پیش ببرند. اما آنچه الآن تصویب شده است با محوریت قوه قضاییه تصویب شده است. آنچه کمیسیون بر آن نظر داشت با همکاری فراجا و قوه بود.

منبع: همشهری آنلاین