به گزارش همشهری آنلاین، با توجه به این موارد به نظر میرسید که شرایط حضور گردشگران عربستانی در ایران و مشهد تسهیل شده باشد و مطابق پیشبینیها باید منتظر ورود گردشگران این کشور به ایران باشیم. حسین نیکونام، رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت خراسان رضوی در خصوص وضعیت حضور گردشگران عربستانی در مشهد پس از گذشت چند ماه توافق میان ایران و عربستان اظهار کرد: حضور گردشگران عربستانی در مشهد هنوز پررنگ نشده و حضورشان چشمگیر نیست. سفیران دو کشور شاید حدود ۲ هفته باشد که با یکدیگر دیدار کردهاند. باید دو تا سه ماه دیگر وقت دهیم تا شرایط حضور گردشگران عربستانی به صورت کامل در ایران مهیا شود.
وی در خصوص تاثیر حضور تیمهای فوتبال عربستانی در ایران بر این موضوع افزود: این موضوع قطعاً تاثیرگذار خواهد بود، اما اینگونه نیست که هتلهای ما از حضور گردشگران عربستانی تکمیل شده باشد. گردشگران عربستانی با احتیاط پا در ایران میگذارند. زمانی که سفارتهای دو کشور به طور کامل بازگشایی شوند، تورها میان دو کشور نیز آغاز خواهد شد.
رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت خراسان رضوی با اشاره به استیصال بخش خصوصی کشور در این زمینه اضافه کرد: با وجود اینکه بازار گردشگران عربستانی آغاز شده، بخش خصوصی نمیداند که آیا میتواند در حوزه گردشگران عربستانی هزینه کند یا خیر.
نیکونام عنوان کرد: همانطور که شرکتهای ما در افغانستان هزینه کرده و دفاتر خود را راهاندازی کردهاند و شاید بیش از ۱۵۰ نماینده از خراسان رضوی در ۴ تا ۵ شهر افغانستان دفتر داشته باشند، ۱۱ ماه است که وزارت خارجه به گردشگران افغانستانی ویزافروشی میکند، اما به شرکتهای ما در حوزه گردشگری سلامت ویزا نمیدهد.
وی یادآور شد: دوستان در دولت میگویند که بخش خصوصی باید در ایران کار کند، اما چرا از شرکتهای ما در کشورهای بازار هدف حمایت نمیشود؟ شرکتهای خصوصی در بازارهای هدف وقت گذاشته و هزینه میکنند، اما مورد حمایت قرار نمیگیرند؛ به عنوان مثال یک آژانس در افغانستان ۱۰ هزار دلار هزینه میکند، اما بعد از ۳ تا ۴ ماه بازار هدف مدنظرش جذب نمیشود و مجبور میشود با ۴۰ تا ۵۰ هزار دلار ضرر به ایران بازگردد.