به گزارش همشهری آنلاین، چند ابرپروژه انتقال آب دریا برای تامین آب مورد نیاز کشور در حال اجراست که به گفته سخنگوی بخش طرحهای ملی آب، حدود یک میلیارد مترمکعب از نیاز آبی کشور را تامین خواهد کرد. آنطور که «عیسی بزرگزاده» توضیح داده است توسعه این ابرپروژهها با کمک صنایع انجام میشود و سه طرح انتقال آب از دریای عمان آب برای سیستانوبلوچستان و خراسانجنوبی و خراسانرضوی، انتقال آب برای یزد و کرمان و انتقال آب برای اصفهان مهمترین آنها هستند. از این سه طرح که عملیات اجراییشان شروع شده است، عملیات اجرایی فاز دوم طرح انتقال آب برای اصفهان روز جمعه (7 مهر) در جریان سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری آغاز به کار کرد.
پیشرفت 50 درصدی انتقال آب به اصفهان
عملیات اجرایی فاز دوم طرح انتقال آب عمان به اصفهان روز جمعه، 7 مهر آغاز به کار کرد که رئیسجمهوری در جریان افتتاح آن گفت که زمان اجرای پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان به یک سوم رسیده است. آنطور که سید ابراهیم رئیسی توضیح داد، اعتبار مورد نیاز این پروژه با پیگیری وزیر نیرو از سوی دولت تامین خواهد شد و تا امروز هم به همت استاندار اصفهان و وزیر نیرو، کارها در حال اجراست و به خاطر کمبود منابع اعتباری، متوقف نشده است. به گفته او، گزارش مدیر پروژه و استاندار درباره پروژه انتقال آب نشان میدهد کاری که باید در مدت 3 سال انجام میشد، ظرف یک سال انجام شده است. وزیر نیرو هم گفت که حجم آب انتقالی از دریای عمان به اصفهان پس از تکمیل پروژه در مقام مقایسه معادل حدود ۷۰ درصد از آب آشامیدنی یا بخش قابل توجهی از آب بخش کشاورزی استان است. به گفته علی اکبر محرابیان، با اجرای این پروژه، منابع آب سطحی و زیرزمینی استان اصفهان بیشتر میتواند در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد و بدین ترتیب گشایشی در منابع و مصارف منطقه رقم میخورد.
مزایای انتقال آب عمان به اصفهان
پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان به طول 1000 کیلومتر تا ساحل در 2 فاز اجرا میشود و با تکمیل هر دو فاز آب انتقالی از عمان به اصفهان را به 400 میلیون مترمعکب میرسد. آنطور که مسئولان اصفهان توضیح دادهاند، نیاز آبی امروز صنایع اصفهان 50 میلیون مترمکعب و نیاز آیندهشان 70 میلیون مترمکعب است و بقیه این آب انتقالی قرار است به مصرف کشاورزی، آشامیدنی و احیای زایندهرود اختصاص یابد. در واقع با این خط انتقال کشاورزیهای گلخانهای و کشاورزیهای با توجیه اقتصادی در اصفهان و همچنین روستاها و مناطق محروم طول مسیر در 4 استان هرمزگان، کرمان، یزد و اصفهان بهرهمند میشوند. به غیر از کشاورزی و آشامیدنی، زایندهرود در این طرح دیده شده و قرار است، در فاز نخست برداشت آب از زایندهرود توسط صنایع قطع شود و در مرحله دوم، بخشی از این آب به عنوان حقابه محیطزیست به مصرف برسد.
گزارش کامل را در صفحه ایرانشهر روزنامه همشهری (13) شنبه، 8 مهر بخوانید.