به گزارش همشهری آنلاین/ فاطمه عباسی: حالا دیگر اغلب مردم میدانند که بسیاری از روستاییان و عشایر، هر ساله بهدلیل نبود نظام توزیع مناسب، مجبور به فروش محصولات خود به واسطهها میشوند؛ واسطههایی که با خرید محصولات روستانشینان به پایینترین قیمت و فروش آنها به چند برابر قیمت، ضمن تحمیل زیان به روستاییان، باعث رشد بیضابطه قیمت محصولات و نارضایتی مصرفکنندگان شدهاند. حد فاصل دسترنج ناچیز روستاییان و عشایر و قیمتهای نجومی محصولات آنها، همان سودهای بادآوردهای است که هر ساله نصیب دلالهای این بازار میشود. جولان واسطهها و تحمیل زیان به روستانشینان در حالی است که استفاده از نظام توزیع مدرن، اکنون پیشرفت بسیار زیادی در کشورمان داشته است. علاوه بر استفاده از ظرفیت کسبوکارهای اینترنتی برای حل مسئله بازاریابی محصولات روستاییان و حذف واسطهها، حالا نمایشگاههای روستایی و عشایری که در اغلب شهرها برگزار میشود، یکی از مهمترین راهکارهای پیش روی مسئولان برای حمایت از روستاییان است.
در همین راستا، در تهران و در مصلی بزرگ این شهر، قرار است از ۱۲ تا ۱۸ مهر نمایشگاه عرضه محصولات روستایی و عشایری با عنوان «روستا آباد» برگزار شود تا تولیدات روستاییان با حذف واسطهها با قیمتی مناسب بهدست مردم برسد. این نمایشگاه با حضور بیش از هزار تولیدکننده برتر روستایی، بههمراه گروههای آیینی روستایی از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰:۳۰ شب در محل مصلی امام خمینی(ره) پذیرای علاقهمندان است و هزار غرفه از ۳۰ استان کشور در این نمایشگاه، انواع محصولات روستاییان و عشایر را در معرض دید عموم قرار میدهند.
در این نمایشگاه برپایی ۵۰ غرفه ویژه مجموعههای مردمی و جهادی فعال در حوزه اشتغال روستایی را شاهد خواهیم بود. همچنین نزدیک به ۳۵ غرفه ویژه با شکل و شمایل عشایری در محوطه صحن مصلی برپا میشود. اجرای مراسم آیینی و محلی، اجرای بازیهای بومی محلی و ویژه برنامههای ورزش محلی و معرفی قومیتها هم در این نمایشگاه انجام خواهد شد. از روز گذشته نیز ۲۰ گروه آیینی شامل موسیقی آیینی از ۲۰ استان کشور وارد تهران شدند و در حال حاضر درون ایستگاههای مترو بحث نمایش آیینی را با هدف ترغیب مردم برای حضور در این نمایشگاه دنبال میکنند. در این نمایشگاه، برای کودکان نیز فضاهای ویژهای در نظر گرفته شده و برپایی نمایشگاه عکس و اکران فیلم مرتبط با روز روستا -که ۱۵ مهرماه است- در محل نمایشگاه برای معرفی دستاوردهای روستاییان و عشایر انجام خواهد شد. البته نمایشگاه دستاوردهای روستاییان و عشایر فقط مختص پایتخت نیست و در گام دوم، این نمایشگاه در شهرستانها و استانهای دیگر هم برگزار خواهد شد.
قطعا این نمایشگاه، شروع یک رویداد سراسری برای شناساندن بازار روستاییان و عشایر کشور به عموم مردم و رونق تولید آنان خواهد بود تا روستانشینان بتوانند با فروش بدون واسطه محصولات شان، به سود واقعی دست یابند و معضل بیکاری و مهاجرت جوانان از روستاها با ایجاد اشتغال در این بازارها حل شود.