به گزارش همشهری آنلاین، «اصلاح تبصره ماده واحده مصوبه روز تهران، روز پایتخت ایران اسلامی» موضوعی بود که در دستور کار امروز شورای شهر قرار گرفت و اعضای شورا تلاش کردند تا با اصلاحات مورد نیاز در تبصره ماده واحده این طرح، موضوع پیشنهاد تعیین روز تهران به شورای فرهنگ عمومی کشور را پیگیری کنند.
ناصر امانی در رابطه با این طرح گفت: شورای شهر در سال ۹۵ این موضوع را تصویب کرد و به شهرداری ابلاغ شد. در آن زمان شهرداری هم پیگیری کرد و دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت که با نامگذاری مخالفت شده است.
او افزود: ما در حال تکرار همان مصوبه هستیم و بهتر است به جای این کار، شهرداری را ملزم به پیگیری همان مصوبه کنیم.
امانی خطاب به چمران رئیس شورای شهر گفت: به نظر میآید که از طریق شما راحتتر بتوان شورای فرهنگ عمومی را قانع کرد، شاید از شهرداری نپذیرند. اینکه این طرح باید در دستور کار همان شورای فرهنگ عمومی قرار بگیرد.
مهدی پیرهادی نیز در این رابطه توضیح داد: موضوعی که مطرح شد اصلاحیهای در مورد مصوبه قبلی بود، به واسطه نقصی که مصوبه قبلی داشت، این اصلاحیه را دادیم. بحثی مطرح شد که این روز در تقویم نامگذاری شود که بدون شک این در اختیار شهرداری نیست و قرار است از طریق شورای فرهنگ عمومی پیگیری شود.
تهران به دلیل پایتخت بودن با دیگر شهرها متفاوت است
نرگس معدنی پور نیز تأکید کرد که یکی از اهداف این مصوبه بحث ثبت مصوبه در تقویم است:« این اقدام در سال ۹۵ هم تصویب شد اما به دلیل مخالفت شورای فرهنگ عمومی اجرایی نشد، تهران به دلیل پایتخت بودن، با سایر شهرها متفاوت است، شاید بشود که این اقدام را به انجام رساند. در دو سال گذشته ما متولی برای شهرداری تهران برای روز و هفته تهران نداشتیم، با توجه به نقش شهرداری برای پیگیری هفته فرهنگی تهران، دست به اصلاحیه این مصوبه قدیمی زدیم.»
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و هشتاد و یکمین جلسه شورا و در جریان بررسی طرح «اصلاح تبصره ماده واحده مصوبه روز تهران، روز پایتخت ایران اسلامی» با بیان اینکه از مردادماه جلسات مختلفی برای پیشبینی برنامههای هفته تهران، برگزار شد، گفت: برگزاری جشنواره اقوام و نمایشگاهها، برپایی خیابان ورزش در مناطق، برنامههای تهران بدون زباله و برنامه هایی از این قبیل در حال اجراست و ضمن تقدیر از شهرداری تهران امیدواریم با تصویب طرح پیشنهادی روز تهران شاهد برگزاری برنامههای جامعتر و اثرگذارتر باشیم.
معدنی پور تأکید کرد: بر اساس تبصرههای این مصوبه شهرداری تهران موظف است نسبت به پیگیری ثبت روز تهران، روز پایتخت ایران اسلامی در تقویم سالیانه از طریق شورای فرهنگ عمومی کشور و ایجاد دبیرخانه آن به منظور سیاستگذاری و برنامهریزی هماهنگ نسبت به تشکیل شورای سیاست گذاری روز تهران اقدام کند.
حبیب کاشانی نیز در رابطه با این مصوبه معتقد است:«ما شهرهای مختلف را با عنوان پایتختهای فرهنگی ، معنوی و ... داریم، گمان میکنم به دلیل احتمال درخواست شهرهای دیگر، با خواسته شورای شهر تهران مخالفت کردند، به نظرم شأن شورای این نیست که مصوبهای را رد کنند و چند سال بعد در مورد همان مصوبه اصلاحیه بزنیم.»
نگرانی از تکرار درخواست
در راستای موضوعات مطرح شده از سوی اعضای شورا، مهدی چمران به بیان توضیحاتی پرداخت و گفت: در مورد مصوبه قبلی باید بگویم که آن زمان من عضو شورای فرهنگ عمومی بودم و در جلسات شرکت میکردم، در آن زمان گفتند که در آیین نامه نحوه نامگذاری، نامگذاری شهرهای خاص ممنوع است. در آن زمان دبیر شورای فرهنگ عمومی نامه نوشت که میسر نیست و در صورت تصویب چنین مصوبهای، درخواستهای مشابه به شورای فرهنگ عمومی ارائه خواهد شد و شهرهای دیگر نیز چنین درخواستی خواهند داشت. اینکه یک روز هم به نام تهران بخواهیم بزنیم، باز میگویند نمیشود، این کم لطفی در حق پایتخت است.
پرویز سروری در بخش پایانی بررسی این اصلاحیه تأکید کرد: نباید فراموش کنیم که تهران مرکز جهان اسلام و پایتخت اسلامی است. رهبر انقلاب هم میفرمایند که هر اقدام در تهران به الگویی برای سراسر کشور تبدیل میشود. به نظر من لازم است که ما بر این روز تأکید کنیم، چون شورای عالی استانها عضو شورای فرهنگ عمومی است، تلاش خواهم کرد که این موضوع را پیگیری کنم.
در نهایت اعضای شورای شهر با اصلاحیه این مصوبه موافقت کردند.