همشهری آنلاین-گروه سیاسی: محدود اظهارات برخی نمایندگان مجلس درباره استیضاح رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش ۴ماه پس از آغاز به فعالیت او در این وزارتخانه، نتوانسته است همراهی حداکثری نمایندگان مجلس یازدهم را جلب کند. فهرست بلندبالای مشکلات این وزارتخانه چندساله هستند و مدت فعالیت وزیر تازه، چند ماهه. درباره این استیضاح با احد آزادیخواه دبیر فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، نماینده ملایر و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفتوگو کردیم.
ادامه استیضاحها در آخرین ماههای فعالیت مجلس یازدهم را به صلاح میدانید؟
من اعتقاد دارم که استیضاح حق مسلم یک نماینده مجلس است. ما نمیتوانیم حق نظارتی مجلس را از آن سلب کنیم. اما این حق قانونی اقتضائاتی دارد. این اقتضائات شامل شرایط فضای سیاسی و اجتماعی کشوراست. الآن بهار کار فعالیت آقای صحرایی در وزارت آموزش و پرورش است. ما اخیرا به دکتر صحرایی رای دادیم و ایشان رای خوبی هم آورد. بنابر آنچه که رهبر معظم انقلاب فرمودند که باید به وزرا فرصت داد تا کارهایشان را انجام دهند، استیضاح وزیر آموزش و پرورش خیلی زود است. ایشان تازه شروع به کار کرده است و ما هنوز از ماه اول شروع مدارس عبور نکردهایم. ما اگر بخواهیم بحث استیضاح را دنبال کنیم، انگیزه کار از ایشان گرفته میشود. مجلس باید کمک کند و انذارگری، مراقبت و همراهی کند تا وزیر آموزش و پرورش بتواند کارهایش را درست و درمان انجام دهد. من معتقدم بهرغم همه مشکلات، چه در حوزه سختافزار مثل مدارس فرسوده و عشایری و حوزه نرمافزار مثل کمبود معلم، آقای دکتر صحرایی معدل بسیاری خوبی را تواسته است کسب کند و کارها را خوب پیش برده است.
پس بحث استیضاح را در این شرایط جدی نمیدانید؟
خیر. اگر یک نماینده مجلس نقطه ضعفی از ایشان سراغ دارد، باید با مراقبتهای دیگر غیر از استیضاح کارش را انجام دهد تا مجموعه را از اشکالات ویراسته کنیم.
آیا اخبار حاشیهای صندوق ذخیره فرهنگیان مسئله استیضاح را پررنگ کرد یا مسئله دیگری در کار بود؟
نه. من قریب به ۸ سال است که در مجلس حضور دارم؛ نقیصه و مشکل صندوق ذخیره فرهنگیان سالهاست که وجود دارد و ربطی هم به آقای صحرایی ندارد. شاید برخی از موضعگیریهای آقای دکتر صحرایی باعث شده است تا برخی از همکاران ما گلهمند باشند. من معتقدم برداشتهای سیاسی برخی از نمایندگان منجر به این کار شده است والا صندوق ذخیره فرهنگیان ارتباطی با ایشان و بحث استیضاح ندارد. عموم نمایندگان اقبالی به این استیضاح ندارند. در عین حال ما انتظار داریم که ایشان مشکلات دانشگاههای تربیت معلم و شهید رجایی را حل کند. ولی اینها علت استیضاح نیست و عمده نمایندگان با این مسئله همراهی ندارند.
مواردی همچون رقم بالای بازماندگان تحصیل یا کمبود معلم هم در ارتباط با عملکرد چندماهه وزیر آموزش و پرورش مطرح است. این موارد مرتبط با عملکرد آقای صحرایی است؟
این موارد وجود دارد ولی بازماندگان تحصیل در زمان آقای صحرایی اتفاق افتاده است؟ حتما اینگونه نیست. این مشکل سالهای قبل هم بوده است. انتظار ما این است که مشکل حل شود، آقای صحرایی هم حتما باید با شدت و حدت بیشتری این مسئله را دنبال کند. بهکارگیری بازنشستگان یا حقالتدریسها جزو مشکلات آموزش و پرورش است، اما مشکل مدیریتی آقای دکتر صحرایی محسوب نمیشود.
ماجرای تغییر ۲۰ هزار مدیر مدرسه نیز در استیضاح مطرح شده است. آیا مجلس موافق این اتفاق است؟
این صحبت مطرح شده است ولی واقعیت قضیه این است که ما هرچقدر بررسی کردیم، چنین چیزی به دستمان نرسید که قرار است استخدامهای گزینشی انجام شود. این مسائل گفته شد و به آقای صحرایی خیلی سخت گذشت. این حق یک وزارتخانه است که بتواند جابجایی نیرو داشته باشد. تصمیمگیری در بحث انتصابات داخلی حق وزیر است و اگر قرار است چنین ابزاری از وزیر گرفته شود، دیگری وزیری باقی نمیماند. بهاعتقاد من اینها نمیتواند منشا و دلیل قانعکنندهای برای استیضاح باشد.