به گزارش همشهری آنلاین، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد صبح امروز (جمعه) در بیانیهای گفت، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد و وزارت داخلی در غزه درست قبل از نیمه شب به وقت محلی مطلع شد که «تمام جمعیت غزه در شمال این باریکه باید ظرف ۲۴ ساعت آینده به جنوب غزه نقل مکان کنند.»
سخنگوی سازمان ملل همچنین گفت: تعداد این جمعیت که قرار است شهر غزه را ترک کنند، تقریبا به ۱.۱ میلیون نفر میرسد. همین دستور برای همه کارکنان سازمان ملل و کسانیکه در مراکز سازمان ملل پناه گرفتهاند از جمله مدارس، مراکز بهداشتی و درمانگاهها اعمال میشود. سازمان ملل متحد به صورت جدی درخواست میکند که چنین دستوری در صورت تایید، لغو شود تا از آنچه میتواند اوضاع فاجعهآمیز را به وضعیتی فاجعهبار تبدیل کند، اجتناب شود.
وی افزود: نیروهای اسرائیلی دستور تخلیه را تایید کرده؛ اما به ضرب الاجل احتمالی ۲۴ ساعته برای این کار اشاره نداشتهاند.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: این سازمان قویاً درخواست میکند که هر گونه دستور اخراج ساکنان شمال نوار غزه لغو شود تا از یک وضعیت فاجعه بار جلوگیری شود.
دوجاریک تاکید کرد که اجرای چنین دستوری بدون پیامدهای انسانی ویرانگر غیرممکن است.
ارتش رژیم صهیونیستی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشت: «نیروی نظامی اسرائیل از تمامی ساکنان در شهر غزه خواسته تا خانههای خود را ترک کرده و برای حفظ امنیت خود به جنوب بروند و در منطقه جنوبی غزه ساکن شوند. این تخلیه برای امنیت خود مردم است. ساکنان نمیتوانند تا زمانی که اعلامیه دیگری مبنی بر اجازه بازگشت صادر شود، به غزه برگردند.
در ادامه این پیام همچنین گفته شده است: نیروهای نظامی متعهد شدهاند که در روزهای آینده به عملیات خود در شهر غزه ادامه دهند و از غیرنظامیان خواسته است از نیروهای حماس فاصله بگیرند.
ارتش این رژیم پنجشنبه اعلام کرد که برای عملیات زمینی آماده میشود؛ اما تصریح کرد که هنوز تصمیم سیاسی گرفته نشده است.
این در حالی است که دفتر رسانهای دولتی غزه از شهروندان خواست تا به تلاشهای اشغالگران برای پخش و انتشار برخی اخبار دروغین تبلیغاتی که هدف آن تشویش و آسیب رساندن به انسجام جبهه داخلی مقاومت است، توجه نکنند.
این دفتر رسانهای در بیانیهای اعلام کرد که در میان این تلاشها صحبت از درخواست از برخی کارمندان نهادهای بینالمللی برای رفتن به جنوب نوار غزه است.
این دفتر تاکید کرد که این تلاشها بخشی از جنگ روانی است و کارمندان این موسسات همچنان در محل خود مشغول به کار هستند.
بر اساس آخرین به روز رسانی توسط دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل، از پنجشنبه شب تعداد افرادی که در بحبوحه حملات هوایی مداوم اسرائیل مجبور به ترک خانههای خود شدهاند به ۴۲۳ هزار و ۳۷۸ نفر یا تقریبا ۲۱ درصد از کل جمعیت نوار غزه افزایش یافته است. حدود دو سوم از افراد بی خانمان شده داخلی در مراکزی که توسط آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اداره میشود، پناه گرفتهاند.
در این میان، گلعاد آردان سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نیز درخواست این نهاد بینالمللی از تلآویو برای لغو این دستور را مورد انتقاد قرار داد و گفت: این نهاد باید به مساله گروگانها تمرکز داشته باشد.
وی در بیانیهای ادعا کرد: «واکنش سازمان ملل به هشدار زودهنگام اسرائیل به ساکنان غزه شرم آور است! سازمان ملل چندین سال است که چشم خود را بر تسلیح حماس و استفاده آن از جمعیت غیرنظامی و زیرساختهای غیرنظامی در نوار غزه به عنوان مخفیگاهی برای تسلیحات و کشتار بسته است.»
این دیپلمات رژیم صهیونیستی همچنین گفت: اکنون نیز به جای ایستادن در کنار اسرائیل، برای ما موعظه میکند. بهتر است سازمان ملل اکنون بر بازگرداندن گروگانها، محکومیت حماس و حمایت از حق اسرائیل تمرکز کند.