گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: «اولین قربانی جنگ، حقیقت است» این عبارتی که اغلب با آغاز هر درگیری نظامی شنیده میشود اما امروز میدانیم که اولین قربانی جنگ، آزادی است نه حقیقت.
برنا گونزالس هاربور در روزنامه اسپانیایی الپایس مینویسد، شاید به من بگویید که حقیقت آزادی است و حق با شما باشد اما به اعتقاد من حقیقت مفهوم گستردهتری دارد که از دست رفتنش به مراتب ترسناکتر است.
در جنگ خبری و اطلاعاتی که همزمان با جنگ غزه در جریان است، شدت فریبکاری رسانهای به قدری بالا است که حتی جو بایدن رئیسجمهور آمریکا، هم وارد این بازی رسانهای شده و اعلام کرد که نوزادانی را دیده است که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) سر بریده است، گفتههایی که بعدها تیم رسانهای او مجبور به تکذیبش شد چون دروغ بود.
در واقع اولین بار یک روزنامهنگار اسرائیلی بود که گزارش کرد ارتش 40 نوزاد را در یک کیبوتص (مزارع اشتراکی) پیدا کرده است، روایت تائید نشدهای که دولت اسرائیل نیز بارها و بارها آن را تکرار کرد و به صورت خبر به واشنگتن و اقصی نقاط جهان مخابره شد بی توجه به این مساله که چنین دروغها و اغراقهایی میتواند اعتبار تلآویو را در جامعه جهانی عمیقا زیر سوال ببرد.
اما این همه داستان نیست. حتی ریشی سوناک نخستوزیر انگلیس، نیز به این دروغپردازی رسانهای پیوست و از رسانهها در این کشور از جمله بیبیسی خواست تا اعضای حماس را تروریست خطاب کنند. بدتر اینکه، دولت فرانسه با استناد به همین روایتها تظاهرات و راهپیمایی به نفع فلسطین را ممنوع کرد.
یکی از پیامدهای وحشتناک حملات 11سپتامبر 2001 در غرب قربانی شدن آزادی و حاکمیت قانون به بهانه تامین امنیت بود.
با استناد به همین توجیه، آمریکا به وحشیگری در گوانتانامو دست زد و محدودیتهایی را ایجاد کرد که هیچ ارتباطی با 11سپتامبر نداشت. امروز آنچه که در غزه اتفاق میافتد نیز نژادپرستی و جنایتهایی است که به اسم امنیت مرتکب میشود. تنبیه و حملات ظالمانه علیه غیرنظامیان نه دفاع از خود که نامش انتقام است و این نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
خبرنگار ال پایس در ادامه مینویسد: اسرائیلی ها برای توجیه اقدامات ظالمانه خود به حقه انتشار دروغ متوسل شدهاند. اما هیچ کس حق ندارد ما را از گفتن حقیقت بازدارد.