به گزارش همشهری آنلاین، نخستین نشست گروه همکاریهای مشترک ایران و ازبکستان در حوزه نوآوری و فناوری به ریاست معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور اسلامی ایران و وزیر آموزش عالی، علوم و نوآوری ازبکستان در تاشکند برگزار شد.
این نشست همزمان با هفته نوآوری ازبکستان(InnoWeek ۲۰۲۳) برگزار شد که طی آن توافقهای متعددی در راستای توسعه همکاریهای علمی فناوری مشترک حاصل شد.
بیشتر بخوانید:
روحالله دهقانی در این نشست با بیان اینکه تلاشهایی که ایران در زمینه تبادل فناوری انجام داده، امروز نتایج خود را نشان میدهد گفت: «معتقدم توسعه همکاریهای مشترک بین ایران و ازبکستان در قالب پروژههای استارتآپی مشترک و پروژههای زیستمحیطی میتواند به توسعه ۲ کشور در آینده کمک کند.»
از موضوعات مهم مذاکرات ۲کشور میتوان به توافق در زمینه همکاریهای مشترک در بهبود وضعیت زیستمحیطی در منطقه خلیج آرال و در ادامه، افزایش نوآوریهای زیستمحیطی در این منطقه اشاره کرد.
همچنین براساس تفاهمنامههای امضا شده در این نشست، ۶مجموعه دانشبنیان ایرانی حاضر در نمایشگاه هفته نوآوری ازبکستان در حوزههای انتقال دانشجو به ایران، تولید انیمیشن، راهاندازی مراکز داده، تولید پهپادهای کشاورزی و تجهیزات پزشکی با طرفهای ازبکستانی همکاری خواهند کرد.
پارک مشترک علم و فناوری
این در حالی است که دهقانی از راهاندازی پارک مشترک علم و فناوری ایران و ازبکستان در سمرقند با مشارکت ۲کشور و سرمایهگذاری بخش خصوصی خبر داد. بهگفته او، این پارک علم و فناوری با حضور مجموعههای دانشبنیان و کسبوکارهای نوپا(استارتآپها) راهاندازی میشود.
بیشتر بخوانید:
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در ادامه گفت: «مراحل مقدماتی و رایزنیها میان ۲کشور تا ۲ماه آینده آغاز میشود و دوطرف ملزم به فراهم کردن زیرساختها و الزامات این پارک خواهند بود.» عبدالرحمنف، وزیر علوم، آموزش عالی و نوآوری ازبکستان نیز با استقبال از این پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران، بر استفاده از تجارب ایران در حوزه علم و فناوری تأکید کرد.
۲۵ شرکت دانشبنیان ایرانی در قالب پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه هفته نوآوری ازبکستان حضور دارند.