همشهری آنلاین- الناز عباسیان: مظلومیت مردم بیدفاع فلسطین در برابر جنایات رژیم غاصب صهیونیستی برای تمام انسانهای آزاده دنیا ثابت شده است اما مرور اسناد و تصاویری که موید حقطلبی و حقانیت فلسطینیها باشد، ارزشمند است؛ کاری که در چند سال اخیر بهطور متمرکز در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برای اقشار مختلف جامعه بهویژه کودکان و نوجوانان در حال انجام است. نمونه بارز آن راهاندازی «سراسرنمای مقاومت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» و نمایشگاه اقتدار جبهه مقاومت (در یمن، سوریه، عراق، لبنان و افغانستان) در این موزه است که از آن بهعنوان آخرین یادگاری فرهنگی سردار سلیمانی یاد میشود. این موزه در فضایی بیش از ۴۵۰۰ متر ایجاد شده تا حقانیت و مظلومیت مردم بیدفاع فلسطین و کشورهای حوزه مقاومت را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهد. سردار محمد قاسم ناظر، مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس درباره موزه مقاومت و بهویژه بخشهای مربوط به فلسطین اشغالی اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار میدهد.
راهاندازی موزه مقاومت، پیشنهاد سردار سلیمانی بود
جالب است بدانید این موزه پیشتر با عنوان موزه مقاومت، عملیات بیتالمقدس را نمایش میداد اما با پیشنهاد سردار سلیمانی این موزه به موزه مقاومت کشورهای اسلامی تغییر نام داد و قرار شد فضایی را برای ساخت موزه و توجه به لزوم نگهداری این خاطرات و یاد و اتفاقاتی که در آن دوره رخ میداد، فراهم کنند. مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس در اینباره میگوید: «به دستور سردار سلیمانی دهها خودرو، هواپیما، نفربر داعشی از نقاط مختلف جبهه مقاومت که توسط حامیان غربی آنها برای جنایت علیه مردم مظلوم عراق و سوریه در اختیار آنها قرار گرفته بود، برای موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس ارسال شد. همچنین در بخشهایی از این موزه نقش مقاومت کشورهایی همچون فلسطین اشغالی، لبنان، سوریه، عراق، بحرین، یمن، افغانستان، بوسنی و هزرگوین و کشورهای شمال آفریقا به نمایش درآمده است.» سردار سلیمانی برای راهاندازی این موزه جبهه مقاومت تلاشهای زیادی کرد اما سرنوشت چنین رقم زد که به افتتاح آن نرسیده و این آخرین یادگاری ارزشمند و ماندگار او بماند. سردار ناظر با اشاره به این نکته میگوید: «قرار بود ۱۵ دیماه سال ۱۳۹۸ برای آخرین بازدید و هماهنگی برنامه افتتاحیه، به موزه ملی تشریف بیاورند که روز جمعه ۱۳ دیماه به شهادت رسیدند. به همینخاطر موزه با تأخیر افتتاح شد اما به جرأت میتوان گفت این آخرین یادگاری فرهنگی سردار سلیمانی به مردم ایران و جبهه مقاومت است. سردار زحمات بسیاری برای این موزه و جمعآوری وسایل آن متحمل شدند، به همین دلیل موزه مقاومت شهید سلیمانی، موزه بسیار ارزشمندی است.»
نمایش وسایل و ادوات ارتش رژیم صهیونیستی در تهران!
رئیس موزه ملی انقلاب و دفاعمقدس در ادامه به بخشهای مختلف این موزه اشاره کرده و میگوید: «در دوازده بخش این موزه، آثار مختلفی از سراسر کشورهای منطقه جمعآوری شده و در اختیار بازدیدکنندگان قرار داده شده است. بخشهای این موزه شامل دشمنشناسی، شهدا، فلسطین، لبنان، افغانستان، آفریقا، لبنان، سوریه، یمن، بحرین و ماکت سهوجهی شهید حاجقاسم سلیمانی و گنبد پانورمای ۳۶۰ درجه سراسرنماست. وسایل و ادوات ارتش رژیم صهیونیستی، لباسهای این ارتش را و غنایمی که حزبالله لبنان دریافت کرده است، جمعآوری کردهایم و در این موزه قرار دادهایم. همچنین به جرأت میتوانیم ادعا کنیم که تنها موزهای در دنیا هستیم که ادوات داعش متشکل از ماشینهای انتحاری، وسایل شکنجهکردن مردم، وسیله کشتار و… را در این سطح نگهداری میکنیم. داعش تلاش داشت ذهن نوجوانان و جوانان را تسخیر افکار شیطانی خود کند از اینرو در مدارس کشور عراق و سوریه و مناطق اشغالی، به دانشآموزان آموزش میداد. این آموزشها با کتابها صورت میگرفت که اکنون همه آنها گردآوری شده و در موزه قرار دادهایم.»
جشن پوریم؛ گردنزدن ایرانیها توسط یهودیها
سردار ناظر در ادامه به بخشی از موزه مقاومت که غرفه جنایات یا دشمنشناسی است اشاره کرده و میگوید: «در این بخش نشان میدهیم که استکبار در طول تاریخ فارغ از دین، نژاد و مذهب چه جنایتهایی علیه بشریت و برای منافع خودش در بخشهای مختلف دنیا انجام داده است. نمونه آن جشن «پوریم» است که حدود ۸۰ تا ۵۰۰ هزار ایرانی توسط یهودیها گردن زده شدند و آنها هر ساله سالگرد این مراسم را جشن میگیرند. علاوه بر این، تصاویر جنگهای صلیبی و جنگ فلسطین و بحث استعماری که به روشهای مختلف صورت گرفته تا استکبار منابع را برای خودش جمعآوری کند، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. در ادامه تصاویر و اسنادی از جنگافروزی استکبار در بخشهای مختلف دنیا از کشتار سرخپوستهای آمریکایی بعد از کشف قاره آمریکا گرفته تا قربانیان جنگهای جهانی در موزه گنجانده شده است. در جنگ جهانی اول حدود ۱۷ میلیون نفر و در جنگ جهانی دوم حدود ۵۰ میلیون آدم جان خود را از دست دادند. در بخش بعدی به جنگافروزی و چراغ سبزی که استکبار علیه کشور ما به صدام نشان داد و جنگ ۸ ساله را به ایران تحمیل میکند نشان داده میشود. از جنگهای نیابتی در گوشه و کنار دنیا، جنگ افغانستان و حمله هستهای آمریکا به ژاپن هم بهترتیب و توالی تاریخی در این بخش به نمایش درآمده است. ازجمله این اواخر تصاویری از حمله تروریستی و به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی و همراهان ایشان هم به موزه افزوده شده است. نوع دیگر این جنایتها را میتوانیم به بحث هجمه رسانهای و تناقض بین عمل و رفتار رسانهها بپردازیم. این کشورهای غربی که مدعی حقوق بشر و آزادی بیان هستند حتی تصویر حاجقاسم سلیمانی را در رسانههای اجتماعی برنمیتابند و فیلتر میکنند. همچنین میتوان تصاویر انسانهای آزاده که در جاهای مختلف دنیا فارغ از دین و نژاد و مذهب در برابر زیادهخواهی استکبار ایستادگی کردند، مورد سوء قصد قرار گرفته و ترور شدند در موزه مشاهده کرد.»
فلسطین در گذر زمان و زیر تیغ قطعنامهها
سرزمین فلسطین از ابتدا مورد توجه امپراتوریهایی مثل روم و عثمانی قرار داشته و از سال ۱۹۴۶ میلادی به بعد طی قطعنامه و جنگهایی که توسط استکبار جهانی راهاندازی شد، به اشغال رژیم غاصب درآمد و در حال حاضر تنها حدود ۱۵ درصد از این سرزمین مادری، دست فلسطینیهاست. سردار به این نکته اشاره کرده و میافزاید: «ترتیب و توالی تاریخی این موضوع که به چه صورت این طرح تقسیم فلسطین و یهودیسازی توسط بریتانیا صورت گرفته با آمار، ارقام، اسناد و تصاویر برای بازدیدکنندگان نشان داده شده است. در ادامه موضوعاتی که طرح «سازش» و اینکه چه ضررها و منافاتی با حقوق انسانی و بشریت و فلسطینیان داشته و نتایج آن، اعلام میشود. همانطور که میدانید مقاومت و مبارزه آنها ابتدا با سنگ شروع شده و الان به قدرت و عزتنفسی رسیدند که موجی مثل توفان الاقصی به راه میافتد و تا جایی که رژیم صهیونیستی بهگفته مقام معظم رهبری حالا حالاها نمیتواند این ضربه که خورده را ترمیم کند.»